2010-05-19

Heja Lönngården

Såg ett inslag på Aktuellt igår, om ett boende för hemlösa i Malmö. Inte vilket boende som helst, utan ett där man slopat nykterhetskravet. Så rätt tänkt! Dogmer och verklighetsfrånvända visioner räddar inte alla.

Uppdatering: Läs Avellan på Sydsvenskan.

4 kommentarer:

Robert Stenkvist sa...

Håller med, allt sunt förnuft verkar ha lämnat nykterhetsfundamentalisterna.

sakine sa...

Man kan ju inte ha en enda mall för missbruksvården, det viktiga är att missbrukarna i första hand har tak över huvudet. Hjälper dem inte att hamna helt utanför det sociala skyddsnätet..

Robert Stenkvist sa...

Nä, precis. Tänk om en 60-årig alkoholist som supit i 40 år gett upp och faktiskt inte VILL bli nykterist. Skall vi förvisa honom till en parkbänk bara för det? Yngre förmågor måste vi nog ställa högre krav på. Som sagt, sunt förnuft.

Anonym sa...

Det är bra med härbärge för missbrukarna. Men det är också viktigt att de som kämpar för att hålla sig borta från missbruk har någonstans att ta vägen. Jag har fått berättat från många hemlösa i sthlm att de hållit sig borta från härbärgerna i sthlm för att de inte kunnat få den minsta lilla ro och trygghet där pga missbrukarna. Bägge grupperna måste få någonstans att ta vägen.