2010-05-29

Dagens kolumn: "Skattepengar åt hjärnspöken"Who you gonna call?! Länk till texten här.

8 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

När fallet i Kalmar behandlades i Studio 1 var det en lyssnare som mailade in och påpekade att ingen tog upp de verkligt dyra spökproblemen som samhället behandlade utan knot.

Som exempel på detta nämnde lyssnaren Carl Bildts sovjetiska ubåtsspöken och George W Bushs visioner av massförstörelsevapen-spöken i Irak.

Adler sa...

Låter som något Bulten själv skulle kunna ringa in och göra bort sig med i etern.

Bulten i Bo sa...

Absolut Adler, jag skulle till skillnad från Expressens kolumnister välja att i första hand fokusera på de verkligt dyra spökproblemen i samhället.

Tillhörde förresten bloggägaren den falang i folkpartiet som ville se svenskt deltagande i Irakkriget?

Dennis sa...

Bulten: Nåja, så välfunnen är väl ändå inte jämförelsen. Sannolikheterna för ubåtarna och massförstörelsevapnen är åtminstone inte noll.

Skeåning sa...

I ain't afraid of no ghosts!...i hear they likes the girls..

Texten till låten om någon hade glömt eller trodde att jag verkligen är så cheesy.

Underbar artikel.

G sa...

Bulten:
"Som exempel på detta nämnde lyssnaren Carl Bildts sovjetiska ubåtsspöken"

Jo, sovjetiska ubåtar i svenskt territorialvatten är helt och hållet ett hjärnspöke.

"och George W Bushs visioner av massförstörelsevapen-spöken i Irak."

Jag förstår inte varifrån George Bush fick idén att Saddam Hussein kunde ha massförstörelsevapen. Det är ju inte så att Saddam hade använt sådana tidigare.

Bulten i Bo sa...

Absolut, U137 som med full fart i övervattensläge gick in i vik där den inte hade klarat av att vända, det var absolut på riktigt.

Lika riktigt som när Irak fick koordinater från sin allierade USA att sätta in gasbomber i kriget mot Iran. Som gentjänst blockerade USA en säkerhetsrådsresolution mot det irakiska gasanvändandet.

Men det var nog inte riktigt det som ommentatorn till radioinslaget menade, eller vad tror du?

Amanda sa...

Du har missat en viktig sak, Sakine, nämligen att mot inbillade problem hjälper bara inbillade lösningar.

På en klädfabrik i USA fick plötsligt stor del personalen en efter en svåra problem med kryp och tvingades sjukskrivas. Det misstänktes att de kommit med tygtransporten utomlands ifrån.
Så upptäcktes något intressant: nästan alla hade olika symptom, det var inte alla av dem som insjuknade som ens varit i kontakt med tyget, men alla som insjuknade kände någon som kände någon som insjuknat först..
Tyget undersöktes noggrant och fanns vara insektfritt, liksom allt annat i fabriken. Men människorna som arbetade där hade verkliga problem.
Så cheferna ringde på anticimex som pumpade byggnaden full med insektsgift – riktigt insektsgift. Och allting löste sig.

Underskatta aldrig kraften i att tro på någonting. Tron kan försätta berg, få bort tumörer och, ja, ge en stora kliande bölder.