2009-10-01

Verklighetens folk

Berglins. "För att vi bor i en bögfeministisk vänsterdiktatur!!"

5 kommentarer:

Liz sa...

ROFLMAOPIMP! (Rolling on floor laughing my ass off peeing in my pants) för er som inte är bekanta med leetspeak :p Berglin är väl, tillsammans med Charlie Christensen, en av dom bättre satirtecknare vi har i det här landet. Påminner även en smula om South Parks briljanta satir över senaste amerikanska valet och skyttegravskriget debatten där.

Men Hägglund fick onekligen en del vatten på sin kvarn häromdan när SVT tryckte in ett våldsamt partiskt inlägg i Aktuellt (eller var det Rapport?) häromdan där nån överambitiös, nitisk kofta på deras redaktion rotat fram en massa gamla Ny Demokrati-klipp där Bert & Ian körde med samma uttryck. Guilt by association liksom, stöveltrampen ekar igen... blah blah blah. Ungefär som att dom uppfunnit och patenterat idén att bilda en mening av orden "Verklighet" och "Folk" och att KD snudd på grävde upp hakkorset för att skapa ny partilogga, puh...
Dock så var DN framme, grävde ännu djupare och kunde (visserligen i en notis på Namn & Nytt) visa att en moderatledare kört med nåt liknande redan på 50-talet :)

Jag är hursomhelst glad att jag inte betalar TV-licens ;)

sakine sa...

Hehe...så det heter leetspeak.

Såg också Aktuellt häromdagen. Reagerade mest på att de "filmatiserade" Maria Erikssons (frilansskribent) långa artikel om KD:s utveckling. Lite ruttet att inte kredda den som gjort jobbet.

Brundkopplingen är väldigt spännande. Den säger att endast främlingsfientliga kan vara antietablissemang (i meningen politiker, koftor och skribenter).

Liz sa...

Menar du den här?
http://www.svensktidskrift.se/?p=767
Väldigt intressant men hon nämnde ju inte ett ord om NyD och associastionerna till dom, vilket jag uppfattade som inslagets huvudtes.

"Brunkoppling" hehe, det är ett bra ord. Kändes för mig mest som en trött upprepning av marxist-leninisters gamla "sanning" om fascismen som kapitalismens naturliga försvarsmekanism när socialisterna får för stort inflytande osv... Men den sortens paranoida skrämselpropaganda förväntar jag mig snarare från DNs eller Aftonbladets kultursidor istället för licensfinansierarde SVT.

sakine sa...

Jo jag menade den artikeln av Eriksson, men att Aktuellt la till "brunkopplingen" :) Marias text var för övrigt tusen gånger mer intressant. Blir spännande att följa Sveriges nya republikaner. Om de alls uppstår på riktigt.

Liz sa...

Aha, du menade såååå... sorry :)

Republikaner ja, det vore onekligen skoj. Återstår att se vilka gamla filmstjärnor och krigshjältar dom kan tänkas gräva fram som framtida partiledare :p