2009-10-02

Skriver i Expo om hetslagen

...här är texten! Om man får citera sig själv:

"Nästan samtliga som döms är unga män som gör Hitlerhälsning eller yttrar sig rasistiskt. De flesta av dem borde ha nåtts i ett tidigare skede av sina liv – när de bott i hem med sociala problem, utsatts för mobilrån och misshandel, eller hamnat i rasistiska kretsar. Den biten tar vi sällan i. Det är lättare att slå sig för bröstet och peka på en tjusig lagstiftning som markerar mot fördomar."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bra material. Det tråkiga med DO är att invandrare som "uppfattar" sig kränkta kan okynnesanmäla till höger och vänster. - Det kostar ingenting om man förlorar målet.
- Invandraren kan bara vinna aldrig förlora.

Om däremot en vit man anmäler tex en arab för kränkning så måste det gå genom domstol och civilrätt. Om den upplevt kränkte svensken förlorar målet får han stå för rättegångskostnaderna och det är inte billigt. - Detta är definitivt inte likhet inför lagen.

EXPO bevakar SD på samma sätt som Se o Hör bevakar kungahuset. EXPOs pojkar "upplever" att SD är rasistiskt och odemokratiskt därför bedriver de renodlad polisbevakning av SD.
EXPO har aldrig debatterat med SD, det vägrar man. - EXPO avlyssnar, bevakar, dömer, stämplar, sprider skvaller och baktalar. - SAP och LO betalar. - Det är en väldigt lönsam verksamhet.

Kafir

arthur sa...

Samtidigt står de som verkligen hetsar mot folkgrupp, som Antisemitbladet, i kraft av sin sammhällsmakt, uppenbarligen över lagen.

Anders sa...

Jag tycker det allvarligaste med HMF och hatbrottsparagrafen är att man slår undan benen för ett av rättsstatens grundfundament, likheten inför lagen.

Sven Holmström sa...

Gud vad bra.

Du blir bättre med åren.

sakine sa...

Tack!