2009-10-21

Metro och folkmordet

Det här är inte klokt. En kolumnist, Gurgin Bakircioglu, får inte en text publicerad. För att den, håll i er, handlar om det folkmord hans förfäder drabbades av. Testa att byta ut "folkmord" mot Förintelsen.

Vad är det för fel på alla dessa pajaspublicister? Man ser hur Gunne sitter och darrar på sina fjantiga redaktionsmöten. "Oj, folkmord, jobbigt!!! Våra skribenter ska ju skriva om smink och fred!! Tänk bara vad Mikael Nestius fick stå ut med!"

Andra som bloggar; Gurgin, Ashna, Gulan Avci, Bawar,

Uppdatering: Bawar Ismail har också skrivit om frågan på Newsmill.

11 kommentarer:

Kurre sa...

Vilket efterskalv från din tid som krönikör i City. Hoppas Sverige vaknar upp och slutar tillfredställa Turkiet

sakine sa...

Men det tragiska är ju att min historia har lett till det här och inte till motsatsen.

Det finns något riktigt patetiskt med tidningsredaktörer som "tar ställning mot våld" och samtidigt fegar när det kommer till frågor som verkligen behöver diskuteras. Gunne & Metro borde verkligen skämmas.

Miss Jada sa...

Bah, värsta nya PR-tricket att om man är från nåt litet folk i mellanöstern så ska man snacka sig till en krönikörsplats i en gratistidning och sen skriva en krönika om Folkmord som blir refuserad. Sen kan man martyrbitcha i tio år, polera sin helgongloria och besvara alla invändningar med "ey, dom refuserade min kolumn, jag är en Riktig Underdog 4 real!" efter det.
Du och Gurgin är ju kompisar så vi vet varifrån han fick idén.

sakine sa...

Jo även Gurgins förfäder fick säkert idén från Sakine Madon född 1980.

Säkert.

Förklara istället varför man inte ska kunna skriva om ett begånget folkmord i en fri demokrati (som dessutom via skolan och Forum för levande historia sprider kunskap om folkmordet).

Kurre sa...

Miss Jada

Take a chill pill
I dina ögon är allt en tecknad film

shamrock08 sa...

Han visste för "lite om de historiska förhållandena för att kunna stå för publiceringen" och eftersom han är ansvarig utgivare "så är beslutet definitivt"

Helt bisarr bortförklaring. Varför får han inte det här publicerat? Är det för att alla turkar som inte tror det hände inte ska bli arga? Eller är det för att Turkiet som alla vill ha med i EU inte ska bli arga?

Bristande historiekunskaper... Vi läste om det där på gymnasiet och jag är född 1977.

Det där var ett ohyggligt folkmord och eftersom Turkiet fortfarande förnekar att de skett sitter det ihop med deras nuvarande ultranationalistiska styre.

S R LARSON sa...

Artikeln hade publicerats om folkmordet begatts av judar eller kristna.

Kurre sa...

shamrock08,

läste du om det i gymnasiet?
det är ju revolutionerande.. var och när?
Det här fick jag veta genom nätet och historieböcker på egen hand

Liz sa...

Shit vilket skåp till redaktör! Hur kan man, i dagens medielandskap, komma med en så sjukt lam ursäkt som att man vet "för lite om de historiska förhållandena". Som att det gällde någon diskussion på krogen när man bara har sitt minne att förlita sig på. Hur kan man få vara chefredaktör och öppet skylta med att man inte pallar att fördjupa sig i ett ämne ens tidning skriver om?

Men visst, "Jag vågar inte reta upp ett högljudd turknationalistiskt drev" hade väl låtit ännu sämre.

Skulle bojkotta Metro om den inte var gratis ;)

shamrock08 sa...

Kurre: Hjälmsta, Vallentuna.
Armenien blev ju ett eget land när jag gick i skolan har jag för mig så vi pratade om allt möjligt om de nya länderna.
Hela klassen fick en 30 sidor lång sammanfattning från en akademiker på Lunds Universitet som studerat armenierna. Det var lite också för att förbereda oss på hur Universitetstexter ser ut. Stod massor om folkmordet där.

Som jag kommer ihåg 90-talet kom inte staten Turkiet undan med någonting. Alla tyckte att PKK var en befrielserörelse av någon anledning, Mercedes fick skäll för att de sålde tanks till Turkiet och ett folkmord på Armenier är lite svårt att bara gömma....

Anonym sa...

Kröniketexten på sajten var förvisso opublicerbar, eftersom den var förvirrad och dåligt skriven. Logiken i att en turkisk resebyrå inte borde få marknadsföra landet som turistland för att det begicks folkmord där är, milt uttryckt, lite haltande. Redan där hade debatten kunnat stanna med lite redaktionell professionalitet.