2009-10-13

Men sätt upp övervakningskameror...

Det här är helt sjukt. Så går det när fina "integritetskämpar" med stark kamerafobi - som själva förstås bor fjärran Rosengård - tar beslag på integritetsbegreppet.

12 kommentarer:

Dennis sa...

Så det finns ingen möjlighet att kameror missbrukas?

sakine sa...

Dennis, med det argumentet borde vi inte ha några poliser heller. Allt som har med övervakning att göra ska förstås kontrolleras, men det som artikeln tar upp visar att det har gått för långt åt det andra hållet.

Det finns folk som bor i områden där det behövs fler kameror. När det inte går att ha en bankomat i området, när butiksägare stänger igen och drar, när skolor vandaliseras och när räddningstjänst attackeras väger en diffus lyxkänsla av att "slippa kamera på brandbilar som attackeras" jävligt lätt.

sakine sa...

(Observera att jag diskuterar övervakningskameror här, inte övervakningsfrågor i stort).

MS sa...

Länsstyrelsen skriver att "direkta alternativa åtgärder" inte uttömts, vilket skulle vara en av anledningarna till avslaget. Man undrar vad dessa åtgärder skulle bestå i, för det specificerar inte länsstyrelsen.

Anonym sa...

Det enklaste torde dock var att avskaffa den sk mångkulturen! På 1950-60 talet då bla jag växte upp hade vi vare sig övervakningskameror eller snutar vid/runt varje knut. Inget/inga alls av denna vara för att var fullt sanningsenlig. Men därtill inte heller allehanda äckligt invandrardrägg som ytterst lett till detta förbannade helvete för oss hårt slitande numera kallade "svennar". Nej, ut med alla nuvarande politiker, journalister och svartskallar så ska vi nog klara att resa detta fina och välutvecklade land återigen.

Vi behöver inte övervakningskameror, svartskallar och FRA. Vad vi behöver är en genuin Svensk folkgemenskap!

/Ruth Lundberg i Trelleborg

sakine sa...

MS, bra fråga.

shamrock08 sa...

De borde helt klart sätta upp kameror på räddningstjänstens bilar. Vi har ju kameror i kollektivtrafiken. Bara folket får fortsätta ta del av kamerainspelningarna inifrån polisens bilar när de åker in i Rosengård.

Liz sa...

Vilket otäckt missbruk av statens makt det vore om stackars lilla jag blev filmad av en fascistoid brandbil när jag var ute och promenerade. Tänk om elaka brandmän skulle lägga upp filmen på internet och hela Sverige skulle skratta åt mina slitna skor. Nej, jag skulle hem och gråta i duschen. Integritet über alles! :p

Fru Lundberg: Det är väl ändå lite fler saker som förändrats i samhället sen 50-60-talet än bara befolknings etniska och kulturella bakgrund?

Sverigedemokrater och "mångkulturen" är som kommunister och "klassamhället": Alla problem - en lösning!

sakine sa...

"Vilket otäckt missbruk av statens makt det vore om stackars lilla jag blev filmad av en fascistoid brandbil när jag var ute och promenerade."

Jag känner folk som på riktigt låter så :oD

Liz sa...

Seriöst??? Hahaha :D
Men det är lite som Bengt Ohlsson skrev i en kul krönika i DN för ett tag sen (har försökt googla fram en länk men hittar fan ingen, kanske bara finns i pappersform), att vissa har vansinnigt uppblåst självbild att dom tror att bland nio miljoner svenskar så skulle just deras privatliv och idéer vara av något slags intresse för staten. En slags narcisism liksom.

Påminner mig även lite om när jag som politiskt naiv 15-åring joinade trottesekten Offensiv och blev upplyst av nåt skägg där att "Alla medlemmar blev registrerade av SÄPO". Han sa det utan illa dold stolthet i rösten...

sakine sa...

Hahaha!

Liz sa...

Menade såklart "Med illa dold stolthet"