2009-03-16

Intressant om Syrien

...och kurders situation, av Medya Hajo, på UNT.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hur kommenterar man detta? Har du några förslag?
Jag suckar djupt bara...

Anonym sa...

Att försöka beskriva en situation genom ett kurd-arabiskt konfliktfilter är bara imbicillt. Situationen i länder som Syrien är betydligt mer komplex än så.
Är det några som är diskriminerade i Syrien så är det palestinier- och det så det står härliga till; sist jag kollade så var dessa araber. Kurderna i Syrien har även dem begått övergrepp mot syriska kristna i områden som tex Qamishli.Qamishli , Hassake etc är områden som tillhör kristna syrianer, arame´er.Där har kurder invaderat området, med etnisk rensning som mål.Syrien är en sekulär diktatur med ett budskap till sin befolkning : Vi bryr oss inte om din religion , etnicitet osv - Antingen är du med Bashar eller så är du emot, och då får du ta konsekvenserna. Vidrigt,javisst.
Men så ligger det till. Så det här struntpratet om att kurder är diskriminerade pga etnicitet, eller kristna pga religion tycker jag hör hemma i en soptunna och är helt felaktigt.
De enda som diskriminers i Syrien är palestinier, dessa är araber och till övervägande delen muslimer.Varför det förhåller sig så kan vi ta en annan gång.

Anonym sa...

Väldigt intressant Råttjägaren. Antar att du själv är palestinier/syrian.

Du kan väl inte på fullaste allvar mena att palestinier är de ENDA som är diskriminerade? Det är som att säga att kurder INTE är förtryckta. Läs texten en gång till så kommer du först att kurder är diskriminerae på många olika sätt och situationen har blivit värre sedan mars 2005.

Ingen påstår att palestinier inte är diskriminerade. Men det är ett faktum att kurder förtrycks just pga. att de är kurder och kämpar för sina rättigheter. Dina "påståenden" saknar helt grund. Beskriv i sådana fall på vilket sätt palestinier är de enda som är diskriminerade?