2009-03-19

"Sänk matpriserna, regeringen!"

Jösses. Om reglerna för bygglov är för hårda - vilket kan hända om lokalpolitiker ogärna vill att lilla Konsum ska konkurreras ut eller om politiker är emot storskalighet över huvud taget - vänder man sig till kommunpolitiker.
Men själva idén om att prisnivåerna är regeringens ansvar är rolig. Det råder redan en fri matvarumarknad, är nästa steg att regeringen ska placera ut statliga lågpriskedjor? Påminner om ett förslag i Botkyrka kommun om att kommunen skulle driva egna biografer. "Det är ju så dyrt och skattepengar är väl gratis".

8 kommentarer:

Anonym sa...

Låter på dom som att Systembolaget skötte matförsäljningen... Om så vore fallet skulle jag skriva under på det här uppropet. Hur kommer det sig att det enda varumonopol staten har ifrågasätts så förbannat lite?

Kom precis tillbaka från Italien där vi köpte Whiskey för 6 Euro deras lokala Lidl, mmmmmm... va benissimo ;)

Charlotte W sa...

"...är nästa steg att regeringen ska placera ut statliga lågpriskedjor?"
Ja för fan, bring 'em on!

sakine sa...

Liz, hehe...men en bra grej med Systemet är att man uppmuntras till "långsiktig planering" (Storhandla sprit utomlands & hetsköpa inför helg).

Charlotte, :) Hmmmm. Men då ska det inte vara något danskt (Netto) eller tyskt tjafs (Lidl). Inte enbart svenskt heller. Så här kanske: 50 % svenska produkter, 25 % asiatiska och 25 % från Mellanöstern. Då är jag för.

Anonym sa...

Hahaha, word! *loggar ut för att hinna rycka tag i 10 Harboe inför kvällen* :p

Äh, jag vill ha en sydeuropisk kedja med 334 sorters korv och 213 sorters skinka. Samt tetravin för sju spänn då såklart ;)
Oj, nu var vi där igen... hehe.

sakine sa...

Haha! Jag behöver för en gång skull, på en fredagkväll, inte springa till den överfulla butiken på Avenyn. Har lyckats få magkatarr av öl. Helt sjukt och oväntat.

Tetravin som är billigare än mjölk måste finnas. Får mig att tänka på en Spanienresa med tre kompisar för tio år sedan. Vad vi handlade, festade och hällde i oss...
Min syster i Holland är ganska bortskämd också.

Anonym sa...

Magkatarr? Av något så nyttigt som öl? Nej nej, det måste vara något annat :)

Ah ja, det är inte förrän man kommer utomlands på egen hand som man inser vilket u-land man lever i på många sätt. Det förvånar mig att inte fler reagerar trots att vi reser mer än någonsin. Det är någon slags märklig nationalism som ofta får folk att hålla fast vid Systembolaget. Hjärntvätt.

sakine sa...

Hehe, jag sket i risken för katarr igår. Lite jobbigt att bo centralt lördag kväll i en stad ;)
Men det gick bra med vin.

Jaaa! Systemet är som kungafamiljen. "Nåt ska vi banne mig ha kvar i detta landet!" verkar folk resonera.

Anonym sa...

Påminner om den där gamla Arne Anka-serien (letade länk men hittade ingen) där det ironiseras över att Systembolaget blev nationellt sammanhållande kitt inför EU-omröstningen...

Innehåller den legendariska replikväxlingen (mellan Arne och någon som ser ut som en miljöpartist)
- Amen vadå? Skulle det finnas något svenskare än Systembolaget?
- Ja, Bellman och på hans tid fanns inga jävla Systembolag.
- Ja och så söp folk ihjäl sig också.
- Visst, men vilken poesi dom skrev...