2009-03-11

Små funderingar

Prostitutionsdebatten har ju halvputtrat på sistone, finns det en chans att lagen tas bort eller kommer den tvärtom att skärpas? Jag hoppas på det första.

Jan Björklund sa i morgonsoffan att hur barnuppfostras hemma inte är en fråga för politiker. Men det borde det visst vara. Är det något område där staten borde göra mer är det ju just när det kommer till frågor som rör barn. Är Björklunds hållning utbredd bland politiker? Förmodligen. Att detaljstyra vuxna människors liv verkar intressera mer.

I övrigt: skickar in uppdaterad ansökan till Polishögskolan nu. Behövde inte göra om simtestet och en del annat, ett nytt syntest däremot. Och klart optikern hurrade när hon såg blanketten hon skulle fylla i och stämpla. "Ska du bli poliiiis! Nämen så bra!!! DUUUUU med DIIIN bakgrund! Så braaa för Polisen!"

Åh hjälp, vad jag är less på att höra det där. Vad är det för fel på folk? Men träningen går bra.

11 kommentarer:

Torbjörn Elensky sa...

Men det är ju bra, med en intelligent och intellektuell polis! För det var naturligtvis det hon menade.

sakine sa...

Torbjörn, jomenvisstserru.

Jag känner mig extremt objektifierad när folk håller på så.

Anonym sa...

Men varför? Då ska du upprätthålla även den dåliga *lagen* och jag får det inte att gå ihop...med din bakgrund.;)

Anonym sa...

Vad töntigt sagt av optikern. Ofta är det just den typen av välmenande och i egen mening oerhört toleranta personer som håller på och gör skillnad på människor, vilket visas av hennes sätt att se det som något så himla märkligt och oväntat att någon med "din bakgrund" gör detta yrkesval. Suuuck.

Anonym sa...

Vad exotiskt och multikulti att få bli gripen av just dig! Inte bara tjej utan även invandrare!

Niklas sa...

Din liberala bakgrund är ju verkligen ett plus. En bra träningsblog har du här: http://traningslara.se/blogg/

sakine sa...

Louise, jag vet inte riktigt...saknar att jobba med stökiga ungdomar. Vill lära mig nya saker, träffa nya människor, utsätta mig för sjuka situationer.

Elia, ja precis. Korkade fördomar kommer ofta från välmenande människor.

Gurgin, faaan....dö :)

Niklas, tack för att du tror en liberal bakgrund kan vara ett plus. Mina liberala vänner är inte lika optimistiska. "Ska du haffa folk som röker gräs??" är en utbredd farhåga.

sakine sa...

OBS: jag utgår från att jag fixar alla tester men man VET ALDRIG. Jag kanske kuggar på personlighetstestet eller får någon fysisk skada lagom till styrketestet.

Så trist det vore. Då blir jag väl tatuerare istället.

Niklas sa...

Sakine: Självklart så kommer du skilja på dina personliga åsikter och vad som åligger dig att utföra i ditt yrke. Jag tror att du kan förändra attityder inom poliskåren, liksom att du kan påverka politikerna. Angående personlighetstestet så är väl inte narcissism ett hinder för att komma in på PHS? ;)

Ashna sa...

Grip Gurgin, genast! :D

Anonym sa...

Polishögskolan?!

Men ok, då ska det bli kul o kolla tv-nyheterna ca 2015-2020 när Saki blir filmad, o hudflängd i media när hon suttit i en piket o säger "blattajävlar" :D