2008-09-09

Studentdebatten fortsätter

...skriver någon kårordförande. Jag hörde talas om en insändare i DN också, där några studenter skrivit om hur fel jag har.

Vanligtvis nickar alla; opinionsbildare och politiker, instämmande när studenter leker radikala och kräver höjda bidrag. En ekonom på Swedbank argumenterade härom veckan för höjda bidrag, eftersom "studenter är beroende av bärbara datorer och mobiltelefoner".

Åhå, jaja.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"beroende av" är väl ditt sätt att turnera vad Swedbank-killen sa, men alla vet att det inte fungerar att plugga med ambitioner idag utan att ha dator och internetuppkoppling hemma. Om det är en bärbar dator är väl en smaksak och beror på vilka köp man anser sig ha råd med, men att springa omkring och förlita sig på datorer på bibliotek och "datorsalar" är inget alternativ. Som student gör man mycket av jobbet utanför kontorstid och förväntas desuitom komma in med små texter och papers hela tiden; jag skulle vilja se den som presterat en bra B- eler C-uppstas och uteslutande skrivit på dagtid. Likadant med mobiltelefon, idag förutsätter samhället att du har en, särskilt om du är i rörelse och utan fast anställning och fast lön - att inte ha är lika dödfött som att fortfarande göra alla sina bankärenden över disk inne på sparbanken. Dina tyngsta argument för att studenter ska vara nöjda verkar handla om att 'det gick ju fint på 50-talet, då behövde ingen dator och man åt billigt på nån mjölkbar, jobb fick de också' typ.

sakine sa...

Magnus,
Det var en kvinna på Swedbank, Ylva heter hon i förnamn (efternamnet minns jag tyvärr inte).

Jag hade varken dator eller tv eller mp3-spelare i perioder när jag pluggade. Det fungerade. Och vill man verkligen ha en dator går det att extrajobba några helger.

Poängen är att jag tycker att tankesättet "jamen studenterna behöver ju det, och det och det och det" är tokig - när ni samtidigt kräver att andra ska betala för det.

Jag förstår inte hur ni kan få för er att det är rätt.