2008-09-02

Ingmar Karlsson om mig

"Nu tänker du som Sakine Madon!", lär han ha sagt varnande till en person, som bor i Sverige, under en diskussion om Atatürk. Visst har det länge irriterat att jag och andra debattörer inte delar Karlssons världsbild.

Och nu var det alltså dags för Karlsson att skicka runt ett långt dokument i syfte att "eliminera" sina kritiker. Även
jag driver tydligen en "hatkampanj" mot Karlsson. Här följer lugnande besked:

Karlsson skriver:
"Under åberopande av hennes [Dilsa Demirbag Steens] så kallade recension av min bok som den annars så måttfulla Annika Ström Melin kallat "en spya som får mig att må fysiskt illa" har en hatkampanj satts i gång mot mig iscensatt av Sakine Madon..."

Sakines svar: *Asg* som tonåringarna skriver på msnska. Att skriva att du, Karlsson, inte är objektiv - det är det jag har skrivit - är inte samma sak som att hata. Seså, här har du ett färskt inlägg, med bonusinformatin om mig, där det länkas till ursprungsinlägget. Hatfullt? Vi kan skylla på fläckar på glasögonen.

Karlsson skriver:
"...och som suttit i styrelsen för liberala Studentförbundet..."

Sakines svar: Nej, det har jag aldrig gjort.

Karlsson skriver:
"Sakine Madon avfärdar på sin blogg Annika Ström Melins illamående i hånfulla ordalag"

Sakines svar: Om du tycker att det här är hånfullt, då har du inte sett mig hånfull.

Karlsson skriver:
"...och samtidigt som hon medger att hon inte läst boken betecknar hon Carl Rudbecks och Annika Ström Melins bedömning av den som objektiv med orden "vilket jävla skämt".

Sakines svar: Fel igen. Andas på eller fukta glasögonen innan du börjar gnugga. Det jävla skämtet är att du skulle vara en "objektiv röst". Här har du mitt första inlägg, återigen. Det är alltid en fördel att läsa det man recenserar.

Karlsson skriver:
"...detta skrivet av en folkpartistisk riksdagskandidat..."

Sakines svar: Du verkar ha missat min korrigering av Mustafa Cans text på DN Kultur: Läs här.

Uppdatering: Dibbuk: Sverige - landet som icke är Turkiet. Jonathan: Faktakungen som icke är. Gurgin: Sanningen som icke är. Gulan borde kräva en ursäkt och Ashna summerar kort. Och missa inte Fredrik Malms kommentar på ett minst sagt speciellt radioinslag samt hans recension av boken. Jag delar Malms kritik, och skulle vilja komplettera den med det som redan skrivits av Demirbag-Steen, Gurgin och ytterligare lite eget. Gurgins idé om en paneldiskussion med Karlsson vore något. Gurgin undrar dessutom om han, enligt Karlsson, är pkk:are eller folkpartist. Emiracle kommenterar också.

Dagens text på Expressen Kultur av Demirbag-Steen sätter fingret på debattens hysteri. Och nu vet Karlsson tydligen också varför hon har fått jobb.

10 kommentarer:

Hellström sa...

Det är nästan så att man skäms över att han kommer från samma lilla håla som mig i Småland...

Har dock hört att han brukar bjuda in folk från hemorten till sig när de besöker landet han för tillfället befinner sig i så han kanske är trevligt innerst inne? ;)

Victoria sa...

Break it down Saki :D!

sakine sa...

Hellström, jag gillar smålänningar! Han har säkert sina bra sidor. Men i den här frågan får man "känslan av att en foliehatt varit inblandad" som någon skrev.

I SR Jönköping påstår han att en liberal politiker som Fredrik Malm är PKK-sympatisör, att Gulan Avci uppmanar folk att "störa honom" - så därför fruktar han för sitt liv. Och Dilsa Demirbag-Steen har tydligen fått sina uppdrag för att hon är invandrare.

Hysteriskt.

Victoria, :)

Anonym sa...

Demirbag-Steens inledning i den senaste artikeln i Expressen är verkligen smaklös. Hon kallar Mustafa Can kurdisk klanledare. Det är så äckligt lågt att på detta sätt spela på fördomar om invandrarmännen. Demirbag-Steen borde kunna ta en debatt utan att beskylla folk för att vara antisemiter, kurdhatare eller svartmuskiga sexister. Mustafa Can har lika stor rätt som någon annan att säga sin mening. Taktiken var exakt densamma mot Babak Rahimi. "Den där svartmuskiga iraniern säger emot en invandrarkvinna. Se hur förtryckande han är!"
Fredrik Malms artikel var också underlig. Han kallar Ingmar Karlsson kolonialist. Yeah, right. Vem är det som försvarar kolonialstaten Israel om inte Malm? Men den hycklaren känner vi igen från FRA-omröstningen...
Ridå...

sakine sa...

Men Ambiance, mot bakgrund av vad Can kallat oss får han tåla bitsk humor. Läser du noggrant ser du också vad hon verkligen skriver.

Apropå Can agerar han dessutom mycket riktigt med "en klanledares självsäkerhet" i sin text där han inte nämner männen som kritiserat - mycket skapare än jag, Dilsa och Gulan - Karlssons bok.
Som man skriver får man ligga.

Ingen ifrågasätter Mustafa Cans rätt att skriva vad han vill, hur han vill. Samma sak gäller förstås också Ingmar Karlsson och övriga.

Det vet du naturligtvis. Men det är alltid lätt att ta till tårar när argumenten inte räcker till.

Anonym sa...

ambience...

Om du bara kan trolla ihop en koppling till ZOG är du nära en guldstjärna på AB-kultur! Eller för att använda din retorik: "Jag säger inte att ambience är influerad av Per-Albinsk korporativism, gränsande till nationell socialism, det säger jag inte, men man måste ändå fråga sig ur vilka källor han hämtar sitt stoff!"

Liberalen

Marcus sa...

Karlsson framstår som mer skruvad för varje utspel han gör.

Anonym sa...

Att kalla någon kurdisk klanledare är ungefär lika illa som att kalla någon husneger, Sakine. Det vet du, men du är så envis och stolt att du inte kan erkänna det.

Gäsp @ signaturen "liberalen".

sakine sa...

Ambiance, nu kallar hon faktiskt honom inte för det - även om en antydan sveper förbi. Du kan ha en poäng i att de båda ordvalen har den en obehaglig klang, däremot smiter du från det faktum att han "plockar fram" oss kvinnor (och dessutom, texten igenom, hyllar män). Det gör Dilsa rätt i att poängtera.

Jag är inte särskilt stolt av mig, men du får argumentera väl om du vill övertyga.

Anonym sa...

jag tycker du, Sakine Madon, är en hjälte för inte bara kurderna utan även armenierna.

Det är fantastiskt att en kvinna, som du som också är av turkisk härkomst, står upp mot orättvisorna som pågår i Turkiet.

länge leve dig och ditt arbete

MVH
din armeno vän i etern