2008-09-16

Missa inte

Louise P om "invandringens kostnader", sd och Lars Jansson. Läs också på Sänd mina rötter regn.

28 kommentarer:

roberth sa...

Inget nytt under solen en massa blarr som vanligt av de som anser invandringen är bra. Hur det kan vara bra ser vi dagligen! tror inte våra invandrare tycker det är kul att sitta utan att få en chans!

Anonym sa...

Du klarade inte av diskussionen själv så du lämnade över den till dina nyliberala och fri invandringsälskande vänner?

roberth sa...

Tobias det är väl det vi inom Sd alltid blir anklagade för? Att låta som en kollektiv hönsgård där vi gemensamt skyller allt på invandrare? Pinsamt att läsa Louise trams!

sakine sa...

Tobias och Roberth, för er spelar det ingen roll hur många gånger man för fram argument.

Gör så här. Var hur mycket mot invandring eller invandrare ni bäst vill. Kritisera mångkultur och allt sådant ni tycker att kulturrelativister blundar för. Hata och var rädda för Islam. Kör på.

Men när ni leker nationalekonomer är ni ungefär lika sakliga som vänsterpartister. Och då får ni räkna med att andra debattörer och nationalekonomer påpekar det.

Anonym sa...

Men när ni leker nationalekonomer är ni ungefär lika sakliga som vänsterpartister. Och då får ni räkna med att andra debattörer och nationalekonomer påpekar det.

Men Öh, ...man behöver väl inte vara nationalekenåm för att begripa att nuvarande meningslösa gödslande av skattemedel över storstadsghetton slutar med Ebberöds bank? :D

Unknown sa...

Vilken smörja från rasisterna ovan, är det någon som duckar så är det "siffror är inte min starka sida"-Jimmie...

Lägg fram korten istället, varifrån hittar Sd sina fantasifulla siffror om att invandrare kostar skattebetalarna sisådär 25 procent av Sveriges statsbudget årligen? Vet Anders Borg om detta?

roberth sa...

Komiskt att en del inte hört talas om Eurabia eller det faktum at 500 000 muslimer är väldigt många muslimer. Sen till ditt babbel om nationalekonomi du om någon verkar inte insatt. Läsa på Scb angåene försörjningsstöd tex. Snacka är lätt när man är låssasliberal!

Anonym sa...

zarrasvand:

Lägg fram korten istället, varifrån hittar Sd sina fantasifulla siffror om att invandrare kostar skattebetalarna sisådär 25 procent av Sveriges statsbudget årligen? Vet Anders Borg om detta?

Nu hänger inte jag upp mig på siffror typ 50 eller 250 miljarder o likn. De skattepengar som nu kastas i sjön (med enda resultat att vi får mer än ännu mer brottslighet) är tillräckligt irriterande för mig.

Och om jag pga denna åsikt skulle kallas rasist blir det mitt minst bekymmersamma problem :)

Ps Saki
Det tar lite lång tid att godkänna inläggen ikväll, godkänner du bara i idols reklampauser...eller? :D

Unknown sa...

rl:

Du var inte måltavlan, när jag skrev första inlägget hade Saki inte släppt genom din kommentar ännu. Vidare, du och jag håller förvisso inte med varandra men i debattheder står du minst tio klasser över de tilltänkta måltavlorna.

Slutligen, Skattebetalarnas förening gjorde en grundlig analys för att beräkna invandringens kostnader. Notan blev 40 miljarder kronor om jag minns rätt. Visst kan man tycka att 40 miljarder är för mycket, men diskutera den siffran då istället för att dra till med en summa som motsvarar 25 procent av Sveriges stadsbudget.

Problemet för rasister och annat pack är ju just att deras hatiska smörja inte går att sälja om de inte drar till med 275 miljarder.

---

Roberth:Pyttsan, det står ingenting på SCB som stärker dina teser. Du skulle troligen klistrat in länkarna om något sånt fanns ty en bra debatteknik går oftast ut på att referera till sånt som stärker ens argumentation...

roberth sa...

Om du läser innantill på Scb angående försörjningsstödet så ser du det. Är det svårt anser du? Jag påstår inte att det kostar 275 miljarder däremot konastaterar jag krasst att det är orimligt. När tom Lars Danielsson kallar Sverige för EXTREMT i invandringsområdet.
Du pplever kanske inte skottlossningen, bilbränderna, bomberna osv? Elelr det faktum att invandrare sitter fast i sina geton? Provat att öppna ögonen?

roberth sa...

Från Merit Wagers blogg.
Hon vet förstås inte heller något om invandringen?

Så här kommenterar en migga (en av dem som funderar på att skriva en bok) bloggningen Två miggor funderar på att skriva var sin bok:

Det var fint det som du skrev på bloggen, jag hoppas att de ansvariga för vår migrationspolitik läser det.

Så här är det, att vi på MIG är de första myndighetspersonerna som en utlänning /asylsökande möter. Kanske är vi rent av de första svenska personerna överhuvudtaget som han eller hon möter. Det borde vi tänka på. Om vi beter oss som snälla men lättlurade och ointresserade människor, oförmögna och ovilliga att sätta oss i de asylsökandes situation så kommer de att tro att “så här är det i Sverige”. En sökande kan gå ifrån vår utredning och tänka: “Yes, I made it!”

Sedan kommer beslutet som en kalldusch. Han eller hon fick inte PUT (permanent uppehållstillstånd) fastän vi log så vackert, bjöd på kaffe och inte ifrågasatte något av vad han eller hon sa. Jag skulle inte vilja bli behandlad på detta vis av en myndighet! Och om den sökande får PUT på falska grunder i en snabbprocess där han eller hon inte ens mött någon från verket, vad sänder det för signal? Att vi på MIG tror på vad som helst och att det är fritt fram övrig släkt och bekanta att komma hit och försöka. Men då har kanske praxisen ändrats från den ena dagen till det andra, och snabbprocessen är redan historia när släkten kommit hit. Ingenting är så föränderligt som Migrationsverket.

Allvarligt talat så har vi på verket, genom årtionden, bidragit till det utanförskap som nu finns i Sverige. Genom att vi gett PUT till personer som vi inte ens bemödat oss om att möta, än mindre ifrågasätta deras asylskäl medan vi samtidigt har avslagit ansökningar från personer i liknande situation någon månad senare.

Många utlänningar som fått PUT skrattar åt oss. Inte bara åt oss på verket utan åt oss i Sverige. Deras barn växer upp i ghetton där de inte träffar någon svensk och hela familjen åker på semester till hemlandet flera gånger om året. Det land de absolutinte unde återvända till…

Många bygger hus i länderna de flydde från och som de påstod att de aldrig någonsin kunde återvända till för då skulle de genast fängslas, torteras eller dö, och de planerar en framtid där. Problemet för dem är bara att under nuvarande socialförsäkringssystem är det svårt att behålla barnbidrag, bostadsbidrag etc om man flyttar från Sverige definitivt, som barnfamilj. De barnlösa har löst problemet genom att bo i hemlandet men dyka upp i Sverige då och då när det är dags att besöka arbetsförmedlingen etc. Sin hyreslägenhet här har de hyrt ut i andra hand till ett antal asylsökande för cirka 1.500 kronor per person. Ofta delar två eller tre sökande rum och det blir förstås tillskott i kassan för den som bor utomlands med svenskt uppehållstillstånd.

Min kommentar: Undrar hur länge detta ska få pågå? Det har pågått i decennier och INGA riksmedier tar upp det på ett seriöst sätt! Jag har genom åren som Medborgarnas flyktingombudsman (och sedan jag slutade som det i slutet av november 2007) skrivit och talat om de otroliga vansinnigheter som pågår inom den svenska asylhanteringen. Men jag ropar ensam i öknen - förutom de miggor som av rädsla för att mista sina jobb inte vågar gå ut offentligt och berätta det de nu allt mer börjat berätta här på min blogg.

OBS! Jag har också, oförtrutet, talat och skrivit lika mycket om de felaktiga beslut som fattas och som gör att människor med stort behov av skydd vägras detta. Och gett utrymme på bloggen åt den mycket kunniga juristen och mellanösternkännaren Birgitta Elfström, som tidigare varit beslutsfattare på MIg i 18 år (sök på bloggen på “Birgitta Elfström”) som riktat skarp kritik mot MIG bland annat för dess hantering av statslösa asylsökande.

Asyleriet är ett område som är både svart och vitt, samtidigt. Men det finns ytterst få andra som säger det eftersom det i Sverige bara finns en sanning som är den rätta. Och i yttrandefrihetens stamort på jorden (som svenskarna gärna vill tro att de lever i) är folk är väldigt rädda för att säga som det är, om det går emot det som anses “rätt”och politiskt korrekt. Det är “one people,one voice” som gäller utåt. Vad som gror inåt och under ytan när man inte får eller vågar belysa frågor från olika håll, det kan varje normalt funtad människa räkna ut själv.

Vakna upp, ni som företräder folket i riksdag och regering och ni i MIGs ledning som har att se till att utlänningslagen följs och att Sverige har en human, tydlig och klar asylhantering. Inte en korkad.

Unknown sa...

Roberth:

En länk till SCB är allt som behövs, skicka en sån när du har en.

Kommentarer motsvarande tre A4:or är slöseri med tid, speciellt om de basers på andra bloggars kommentatorsfält. Jösses...

roberth sa...

http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/start.asp?SSD=Sveriges+statistiska+databaser&xu=C9233001&yp=tansss&lang=1&SSD=Sveriges+statistiska+databaser

Sen ligger det under socialtjänst.

Varsegod!

Unknown sa...

Vad under socialstjänst stödjer din tes eller motsäger Louise P:s inlägg om Lars Jansson? Varför kan du inte skriva en länk till själva rapporten? Äh, svara inte, det var en retorisk fråga...

roberth sa...

Okej! Säger du det så. Ser du inte ett visst mönster? Varför kan du själv inte gå in och se efter själv? Allt står det svart på vitt. Sen Janssons siffror åberopar jag aldrig mför det går inte att exakt mäta detta men det går att få en mycket bra bild.

Unknown sa...

Roberth:

Klart jag kan gå in och titta själv, men västerländsk praxis är att bevisbördan ligger på den som hävdar något, alltså dig.

Men det är klart, vi kan göra detta till en mulladebatt där du är storayatollah och allt du säger är sant. Du behöver aldrig bevisa dina halluciationer osv. Visst ser jag ett mönster, är dock inte säker på att vi ser samma.

roberth sa...

Lustigkurre.
http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/SubTable.asp?yp=dvisuo&xu=B7718001&omradekod=SO&huvudtabell=BidragshushFlykt&omradetext=Socialtj%E4nst&tabelltext=Bist%E5ndshush%E5ll+och+utgivet+ekonomiskt+bist%E5nd+%28socialbidrag%29+efter+region%2C+hush%E5llstyp+och+f%F6dd+i+Sverige%2Futrikes+%28samt+flyktingar%29%2E+%C5r&preskat=O&prodid=SO0203&starttid=1998&stopptid=2007&Fromwhere=M&lang=1&langdb=1

Eller så kan du skåda denna:
http://www.ssd.scb.se/databaser/makro/SaveShow.asp

Stockholm men du kan se andra läna och vet du vad det finns även statistik för kommuner. Om du nu är intresserad av mer än att försöka göra dig rolig.

roberth sa...

Ursäkta stavfelet på läna menar såklart länen

Unknown sa...

Ingen fara med stavfelet. Som du märkt har mitt svar dröjt lite vilket givetvis beror på att det är svårare att skriva ett sakligt inlägg när du äntligen börjat klistra in länkar, jämfört med att bara dissa dig för att du inte gör det.

Jag studerar länkarna i helgen och återkommer med svar då...

Barbaselo sa...

Många svenskar som är emot invandring argumenterar med vad det kostar Sverige.

Men vänd på frågan. Vad kostar svensk invandring det land dom flytt ifrån?

Politiker säger mer än ofta att många invandrare är välutbildade.

Okej. De flyr sitt hemland.
Läkare, ingenjörer, arkitekter etc etc..

Vilka blir då kvar i deras ursprungsland? Jo de som inte har möjlighet att fly. De som blir kvar. Utan möjlighet till sjukvård eftersom läkarna flytt till Sverige. De som blir kvar och får bo i grottor eftersom arkitekter och ingenjörer som kan bygga nya bostäder flytt till Sverige.

Antingen får Sverige tacka nej till denna högutbildade invandring för att rädda det utsatta landet eller så får vi ta emot precis alla, och då kan vi lika gärna annektera det landet de kom ifrån. Invagga det i Svenskt territorium.

Ingen har, såvitt jag vet, påtalat denna aspekt tidigare. Högutbildade kurder söker sig till Sverige och får stanna. Vad händer med de som blir kvar? En stor provins med enbart lågutbildade som antas kunna återutbygga och/eller bilda deras stat.

Fortsätter Sverige att påstå att invandrarna som kommer till Sverige är högutbildade så finns det snart bara lågutbildade kvar i deras ursprungsländer, och de som inte klarar av en flykt får sköta sig själva. Eller som jag skrev längre upp.. Då måste de fly allihop. Något annat alternativ finns inte. Vem skall utbilda nya läkare i deras hemländer när högutbildade flytt? Då finns ju inga lärare/professorer kvar.

roberth sa...

Det är inga högutbildade som kommer hit det är en myt!

Zarrasvand svara när du vill

Barbaselo sa...

Lite långt efteråt kanske, men roberth, om du läser vad jag skrev i mitt förra inlägg. Jag skrev "Politiker säger mer än ofta att många invandrare är välutbildade.".

Själv har jag aldrig påstått det.
Samtidigt som jag var ironisk så finns det två alternativ: 1. De som kommer till Sverige är fattiga och lågutbildade. blir de en belastning för Sverige, eller 2. Om de som kommer hit är högutbildade, ja lämnar de efter sig ett land i än större missär. Så det är en lose-lose situation.

roberth sa...

Hmmm jag väntar ännu.....

roberth sa...

Tror bestämt Zarrasvand är oförmögen att svara.

Unknown sa...

Roberth,

Jag har kikat på försörjningsstödet, dock via egna efterforskningar eftersom länkarna inte ledde mig till någon statistik (länkar till SCB verkar öht vara svåra att göra).

Jag tyckte inte alls att siffrorna var farliga men det spelar tydligen ingen roll för dig hur liten budgetpost försörjningsstödet är ty du ser den som totalt bortkastad? Om inte, hur stort försörjningsstöd anser du är rimligt?

Bilbomber och getton som du skrivit om tidigare hittade jag, som du kanske redan räknat ut, ingen statistik på...

roberth sa...

Det står klart och tydligt. Kan du inte läsa siffrorna där så är det konstigt. Bilbomer kan du läsa om nästan dagligen och getton likaså. frianyheter.se är en site du bör spana in. Försörjningsstödet är ett skämt men det värsta är att invandrare får vänta så otroligt länge innan de kommer in i samhället och det håller inte!

Unknown sa...

Men vad hade det där med migrationspolitik att göra? Du låter mest besviken på jobbpolitiken än på invandringspolitiken. Håll dig till en frågan vi diskuter: Invandrare och deras kostnader.

Försörjningsstödet var inga fasliga summor. Svara då på min extremt konkreta fråga: Vad får det kosta?

Svarar du inte nu är det ingen idé vi fortsätter, jag kan inte hålla på och ställa om samma fråga hela tiden.

roberth sa...

Okej! Eftersom det andra verkar lönlöst att prata om. Hur mycket det får kosta? Det är en fråga som många menar är helt omöjlig att svara på med tanke på att liv inte kan mätas i pengar. Jag anser att det är inte rimligt att det kostar så mycket som det gör men framförallt så är för många fast för länge i bidragsfällan. Exempelvis Malmö betalar ut över 600 miljoner årligen i försörjningsstöd. Det är åt skogen för mycket