2008-09-01

Det magiska ordet del 2678

Ännu en pajas som inte kan kommentera mina åsikter utan att blanda in etnicitet. Den knasiga delen av vänstern och främlingsfientliga i sd och nd har en sak gemensamt, och det är besattheten över att jag är invandrare/'neger'.

Enskilda inom vänstern reagerar i princip alltid på det här sättet så fort jag skriver något marknadsliberalt. Man tycker ju att 'marknadsliberal' borde vara ondskefullt nog.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt talat så behandlas du med betydligt större respekt av sd-arna än av vänstern. T o m dom hårda grabbarna på exilen har respekt för dig.

Jag tror iofs inte att vänstern är så rasistisk. Det är mer det att dom är totalt omdömeslösa, vilket i sin tur härrör från deras fanatism och deras tro att dom är ljusets riddare i en ond värld.

sakine sa...

Daniel,
Visserligen krävs kombinationen av mina åsikter och min etnicitet för att vänstern ska skrika husneger. Men likförbaskat dömer de mig på helt andra grunder än liberaler med svensk bakgrund. Jag vet inte vad man ska kalla det..."en form av rasism" landar jag i.

En hel del som sympatiserar med sd hyser rasistiska åsikter, jag märkte det inte minst när jag skrev om sd i förra veckan.
Att det sedan finns sd:are som inte är rasister är, det vet jag också.

Exilarna...äsch, de tänker ju på mig som lilla feminist-Saki på 19 år. När det väl blir allvar dyker den djupt sittande inställningen till mig/invandrare upp, och den är inte charmig.

Anonym sa...

"Men likförbaskat dömer de mig på helt andra grunder än liberaler med svensk bakgrund."

Mjo, dom sparkar där det gör ont. Men jag tror inte det ligger nån rasistisk ideologi därunder.

Det är klart att det finns massor av sd-sympatisörer som är rasister. Jag vet inte vad man ska säga om det. Det finns en hel del svenska rasister och många av dom ser sd som det parti som mest infriar deras åsikter. För sex år sen hoppades dom på fp. Betyder det att fp är rasister? Nej, knappast. Ett parti kan inte hållas ansvarigt för sina sympatisörers åsikter.

Anonym sa...

Sakine, jag är sd-väjare och -sympatisör och har inget som helst emot din etnicitet. Du verkar vara mycket välanpassad i det svenska samhället. Jag hyser stor respekt för dig, även om jag inte delar alla dina åsikter. Dessutom tar jag avstånd från alla sd:are som har uttryckt sig olämpligt om dig på grund av etnicitet, om det nu finns sådana (jag har inte sett några sådana). Jag skulle aldrig sjunka så lågt att jag skulle angripa din etnicitet, bara för att jag ogillar vissa av dina åsikter.

roberth sa...

Instämmer med Tobias!
Roberth Ström

Anonym sa...

Ni är så fina och underbara människor, Sd folk, ah, jag blir så rörd...

roberth sa...

Kani vad trevligt. Alltid roligt att göra någon glad.

Anonym sa...

Simpel rasism, tyvärr är "etnicitet" vanligt och accepterat som en del av legitim kritik i samtida Sverige.