2008-01-22

Mana-bråket

"De som inte är anhängare av statligt finansierad kultur kan sluta läsa här.", skriver Dilsa i inledningen till dagens text. Men jag läser förstås hennes utmärkta text ändå.

Själv hade jag önskat att fler intresserade sig för just problemet med statligt finansierade åsikter (om vi räknar bort barn som skall tänjas enligt skolplan) i stället för "för eller mot" en haveristisk tidning. Men nu har vi det vi har. Bra eller dåliga, bidrag eller ej?

Själv skulle jag däremot aldrig, aldrig, aldrig vilja sitta med i en sådan där referensgrupp.

Läs också Jonathans inlägg om Manas (och deras bloggvänners) antisemitism. Om det råder ingen tvekan.

10 kommentarer:

Tobias Struck sa...

Sakine. Manas yttrandefrihet är inte på något sätt hotad av att deras statliga stöd dras in. Yttrandefrihet har bara med rätten att yttra sig att göra, inte råd att trycka en tidning. Dock har kapital en avgörande roll för att yttrandefriheten skall kunna användas för opinionsbildning. Det är intressant att just du hånar Manas desperata nödrop. Du säljer ju själv ditt intellektuela arbete till New World Order, ivrig som en stissig liten tjackpundare. Du påstår att du kämpar för yttrandefrihet. Men min debattartikel till Expressen refuserade du med tystnad. Så smakfullt.

Om du nu älskar demokrati och yttrandefrihet, hur kommer det sig då att du inte reagerar på att den nya EU-konstitutionen lämnar över beslutsrätten kring migration och straffrätt till EU-parlamentet? Och hur kommer det sig att du inte reagerar på det ramförslag som har lagts fram om att "rasistiska och främlingsfientliga" ledarskap och texter kan komma att ge fängelse? Vem kommer att bestämma vad som är rasism och främlingsfientlighet? I Sverige är det ju bara vitas våld mot araber och negrer som räknas som rasistiskt - inte vice versa. Själv är jag mot våld. Men nu kommer det alltså snart att räcka att någon åklagare tycker att mina texter är "rasistiska" för att den skall slänga min röv i fängelse! Det handlar ju bara om att dämpa invandringskritiken. Allt i syfte att globalisera de rikastes marknad och trygga deras tillväxt på bekostnad av folk, nation och sammanhållande moral.

Du är inget annat än en kurdisk, proisraelisk, proamerikansk propagandasoldat. Erkänn det bara. Du hyllar yttrandefrihet för att du vet att den tjänar kapitalet, som även du tjänar för att tjäna det. Du vill slippa vara "blatten" och har lyckats komma hela vägen till Expressens elit med ditt kapitalist-fjäsk. För mig är inte det idealism. Det är ren egoism.

sakine sa...

Tobias, din besatthet över vad jag är eller inte intresserar mig inte det minsta. Get a life.

Att du skriver texter i stil med ditt inlägg här ovan, som inte publiceras på en läst debattsida, är inget du kan skylla på "inskränkt yttrandefrihet".

Haverera på din blogg. Det är där dina utbrott hör hemma.

Uppenbarligen vill ingen stor tidning publicera.

Tobias Struck sa...

Sakine. En stor tidning har stora finansiärer. Stora finansiärer har blivit stora för att de spelar spelet. Jag vill ändra spelets regler, vilket ogillas. Min stil har ofta övrigt att önska, jag är smärtsamt medveten om det: Ibland tar tröttheten och hopplösheten över. Dock tror jag att det krävs mer av mig än god sed för att en stor tidning skall publicera mig, typ samhällskritik av ofarligt slag, som din.

Ulf Larsson (FP) sa...

Joru, Tobias, det är nog världen som har fel och du som har rätt. Så är det oftast. Det går ju förstås att vara ihärdig och envis om man vill. Men för att citera den store dr Phil: How´s that working for you?

Tobias Struck sa...

Ulf. Jag är beredd att hyfsa till min stil. Mina analyser dock är renare än Sakines, vad gäller den globala kapitalismens påverkan på världsutvecklingen. Jag tar den enkla människans parti. Naturligtvis skulle jag lyckas bättre om jag hyllade globaliseringen. Det är ju de som kan tjäna pengar på den, som håller i trådarna.

Ulf Larsson (FP) sa...

Usch, du är så tröttsamt anti. Det är nog därför du inte blir publicerad. Alla andra är inte lismande jasägare bara för att du inte når framgång. Förresten kan jag rekommendera läsning av Stefan Einhorns Konsten att vara snäll. Förmodligen är den allt för ointellektuell i dina ögon och säkerligen har Einhorn sålt sin själ till den globala amerikanska imperialistiska konsumtionismens kaptialistgud eller nåt sånt svepande tramskritiskt. Men du kanske skulle få mer gehör med mer snällhet. Tänk på det innan du svarar igen...

Tobias Struck sa...

Ulf. Faktum är att jag har tänkt på det hela dagen. Det finns två aspekter av detta: Snälla bloggare märks inte. Snällhet ger ett vekt intryck, vilket renderar mig fler stalkers. I vardagen är det emellertid utmärkt att vara snäll, särskilt mot sina närmaste - men även arbetskamrater.

Och naturligtvis är Bonnier-Einhorn (ges ut på Bonnier, skriver för Bonnier-ägda Expressen, marknadsförs i Bonnier-ägda TV 4) en Illuminati-agent: Folk skall svälja tillväxthysterins ekorrhjulstillvaro, helt enkelt: Lydigt och "snällt".

Men jag är lika mycket "pro" som anti: Pro livskraft, pro individens frid och frihet, pro socialt ansvarstagande, pro nationellt självbestämmande, pro Gud.

Anonym sa...

Herregud Tobias, jag ska ordna så att du får dina tabletter. Gör inget förhastat!

Anonym sa...

Den jag närmast kommer att tänka på när jag läser Tobias Strucks gravt psykotiska gallematias är clownen Pennywise i Stephen King rysaren DET/IT. En fånig och tämligen harmlös clown till de yttre men en riktigt ond och falsk typ innerst inne.

Tobias Struck sa...

Min stil är ibland forcerad. Men jag är verkligen inte ensam om mina analyser. Det är frestande att tro att det är mina elakheter som provocerar till ständiga hobby-diagnoser, men jag tror faktiskt att det är den höga nivån på min formuleringskonst som känns mest hotfull.