2008-01-24

Hemsk morgon

I går vad jag på en sådan där "introduktionsutbildning", som man nu måste gå på grund av flitiga körkortslobbyister, för att få börja övningsköra. Tydligen är det lika svårt att ta ett B-körkort i dag som det var att ta Taxi-körkort för tio år sedan. Hata vägverket. Kursen var i Uppsala där min blivande handledare tillika förälder bor, och alla "elever" var typ 16 år. Förutom jag. När läraren skojade till stämningen då och då under de tre jävla timmarna man var tvungen att "utbildas" hojtade han "vad tror ni UNGDOMAR? Tonåringar!". Jag ville sjunka ner på golvet och/eller bli osynlig.

Snorungar.

Jag kom hem alldeles för sent nära midnatt för självklart gick inga tåg direkt till Flempan utan jag var tvungen att gå av vid Stockholm central och vänta i 29 minuter på pendeltåget. En missad middag, tack vare fjantutbildningen, ersattes med en halv avocado. Och får jag inte mat när jag vill blir jag galen.

Väckarklockan stod på 5. Fem! Jag envisas nämligen med att spela fotboll i Liljeholmen varje torsdagmorgon (nästan natt). Hur gärna man än vill slippa det klockan fem en jobbig morgon kan man liksom inte dra sig ur lagsport. Vädret är vidrigt (regn, blåst, svinkallt) och pendeltåget är naturligtvis sent. Tvärbanan är i sin tur sen den också. Jag vill svära och skrika men tröstar mig lite med att jag inte ska till ett viktigt möte på ett viktigt arbete. När tvärbanan för tredje gången "flyttar fram" ankomsttiden för tåget hör jag hur jag flåsar och morrar. Men det gör alla stressade morgonresenärer så det är OK. En man svär högt och alla känner sig ganska, relativt, civiliserade.

Jag är värdelös på fotbollen. Passar för löst eller för hårt, irrar runt. På hemvägen får jag förstås vänta i evigheter på tvärbanan. Väl framme vid Årstaberg ser jag pendeln komma och springer allt vad jag har (och det är inte så mycket, efter fotbollen) och tänker att "hurra jag hann precis!!!". Med ett tåg mot Bålsta. Fel håll.

Jag har hur som helst lyckats komma hem nu. I dag hoppas jag att alla är snälla mot mig. På kvällen ska jag till Kurdgalan 2008.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kurdgalan 2008 :-)

Påminner om Hipp Hipp (taxigalan, årets taxiresa etc.) Kul om man sett det

Hittade din blogg bara för några dagar sedan via Federley och älskar den max. Kör hårt!

sakine sa...

Tack! Vad kul att du gillar den.

Snart börjar jag dock jobba heltid på tidning igen och kan dessvärre inte blogga så friskt då. Eller. Jag kan väl, men kommer inte ha tid eller ork...

Kurdgalan låter som ett roligt skämt, jag vet, men är faktiskt riktigt kul. Lilla Darin irrar runt, Özz och Nisti Sterk showar och en massa svenska kurdvänner ser förvirrade ut. Jag klämmer väl in mig i ett hörn som vanligt och stirrar på folk som jag känner igen men inte vet varifrån. Ofta är det föredetta barn man sett under uppväxten (familjemiddagar) som blivit stora jättar.

Anonym sa...

Jo, men efter att åter igen förfärat sig över genomtråkiga event som guldbaggegalan och idrottsgalan på TV så låter Kurdgalan lite... friskt. Underhållningen lär ju bli bättre med Özz och gänget än Peter Jihde eller vem det nu är som håller i galorna.

Anonym sa...

När läraren skojade till stämningen då och då under de tre jävla timmarna man var tvungen att "utbildas" hojtade han "vad tror ni UNGDOMAR? Tonåringar!". Jag ville sjunka ner på golvet och/eller bli osynlig.

Men vadå? ...du får väl åtminstone bli 30 innan du ingår i vuxengänget :D

...Vädret är vidrigt (regn, blåst, svinkallt) och pendeltåget är naturligtvis sent. Tvärbanan är i sin tur sen den också...

Cykla istället, sååå långt är det inte mellan 'Flempan' o Liljeholmen :) ...cyklar själv 4,5 km till mitt jobb kl 6:15 tre dagar i veckan oavsett väderlek, så det borde inte vara någon konst för dig som springer marathon.

...och springer allt vad jag har (och det är inte så mycket, efter fotbollen) och tänker att "hurra jag hann precis!!!". Med ett tåg mot Bålsta. Fel håll.

:DDDD

...men du måste väl ändå kunna se om ett tåg står på spåret norrut eller söderut?

sakine sa...

Det är inte lätt att titta när man springer in i ett tåg på plattform...där tågen hem brukar gå.

Att cykla såhär års tål inte mina gener.

Marcus, ja Özz är snabb och kul. Väldigt trevlig också.

Det var kul i går, men nu är jag i Holland över helgen!

Anonym sa...

Well, det viktigaste är ju uppenbarligen, för FC Liberalerna, inte att vinna, utan att vara där och vara snygga. Eller hur?

/ W