2008-01-11

Invandring

Dagens Ring P1 (fredag, 11 jan) handlade nästan uteslutande om mångkultur, invandring, kostnader och intäkter. Jag gillar att det är så många invandrare och 'vanligt folk' som ringer in till programmet. Peter på Neo har ett intressant inlägg också, där finns länkar till det mesta om Bromölla. Och så har City haft en miniserie, där jag haft en liten text.

Många trådar.

Det är helt rätt att regeringen lägger om migrationspolitiken; öppnar upp för arbetskraftsinvandring och ändrar regler kring anhöriginvandring.

Frågan är var svenska folket är på väg, mentalt.

36 kommentarer:

Anonym sa...

Det är helt rätt att regeringen lägger om migrationspolitiken; öppnar upp för arbetskraftsinvandring och ändrar regler kring anhöriginvandring.

Ja, det kan jag väl hålla med om. Arbetskraftsinvandring istället för asylinvandring (de tre procenten äkta flyktingar som nu blandas samman med den senare kategorin kan vi ju fortfarande ta emot).

Frågan är var svenska folket är på väg, mentalt.

Tja, för egen del har jag slutat med att läsa svenska dagstidningar....jag vägar iaf att ödsla några skattade stålar på den vänstersmörjan.

PS
Btw e det inte dags att byta din bloggbild, dvs den manhaftiga slipsbilden :o), mot något annat? Den nya bilden på dig i City var ju annars rätt bra :)

Grue sa...

Jag har aldrig förstått varför det är så in i vassen viktigt att ha så mycket invandring. Det har gått åt skogen hittills, ändå vill man fylla på med ännu fler. Vad är logiken i det? Det finns ingen logik. Brottsligheten skenar, arbetslösheten bland vissa invandrargrupper är enorm och torde kosta enorma summor (fast exakt hur enorma dom är mörkas naturligtvis av dom sju systrarna). Sverige måste få vila, helt enkelt. Se på Landskronas och Södertäljes öden - om vi inte gör nåt nu är det snart fler svenska städers öden.

Vad gäller folket så står svenska folket ofta med mössan i hand inför överheten och gör som man är tillsagd. Det är anledningen till att man inte satt stopp för invandringen tidigare, som man gjort i mer frispråkiga Danmark t ex. Man ska inte dra för stora växlar av knäppisprogrammet Ring P1 förstås men det finns vissa tecken på att det gått så långt att t o m svenska folket börjar vakna. Jag kan bara välkomna den utvecklingen.

F ö håller jag med RL:;)

Anonym sa...

Om dagens sk socialdemokrater runt om i Europa hade lyssnat till vad deras förfäder hade att säga, tex Per-Albin Hansson och Alan Vogt mfl så hade Sverige/Norden, mer eller mindre hela Europa, Nordamerika och betydande delar av våra forna kolonier världen över forfarande varit lika vita och ariska, och blomstrande som då det en gång begav sig. Det var ytterst samarbetet med flumliberalerna och sionisterna som medförde att vi inte längre dominerar planeten Tellus.

Men det finns fortfarande hopp! Kämpa inledningsvis stenhårt och kompromisslöst för ett blont och blåögt Sverige, så har vi nog snart en hygglig potential för att nå en totalt Blå och Gul värld!

HELL SEGER!

Osman sa...

Arbetskraftsinvandring i alla ära! Låter ju bra och Sverige har allt i världen att tjäna på det.

Men det "svenska folkets mentalitet" kan vi inte klaga på när vissa städer redan idag ligger i händerna på olika etniska krinminella rövarband med medlemmar som kom till Sverige som flyktingar en gång i tiden. Då får vi finna oss i att Sverigedemokraterna flyttar fram sina positioner i hela landet.

Apropå arbetskraftsinvandring, är det inte så att svenska akademiker med utländska namn idag diskrimineras på arbetsmarkanden? Mentaliteten ute på arbetsmarkanden kanske behöver genomgå en förändring? De mest extrema fallen är ju när Ahmed, Osman eller Carlos tar en examina vid ett svenskt universitet för att sedan ha ett helvete när han eller hon ska söka jobb.

Human flyktingpolitik i all ära.

Men klaga inte den dagen det "socialdemokratiska" "högerpartiet" Sverigedemokraterna intar sina platser i den svenska riksdagen.

Kanske dags att föra en öppen ch rak diskussion kring invandringen utan inslag av hyckleri.

Maria sa...

Bra text du hade i City härmomdagen! Ja det där med identitetsfunderingar har man ju även som adopterad. Men en del orkar nog inte lyssna när jag försöker analysera sönder min identitet...:-)

Lennart Nilsson sa...

Jag vet inte riktig vem svenska folket är, ens mentalt. Men, ju fler som är på väg i rätt riktning, ju högre skriker de som vägrar flytta på sig.

Anonym sa...

Osman

Jag tror att det finns två alternativ när det gäller att stoppa eller begränsa den framväxande nationalismen (SD mfl). Det ena är att kopiera/plagiera delar av deras koncept vilket bla gjorts i Frankrike. En journalist på Le Monde förklarade att Front Nationals tidigare allt snabbare/större ökning av väljarstöd delvis saktats ner till följd av att inte minst Sarkozy fört en hårdare linje gentemot förortsbefolkningen. Ngt kontroversiellt men ändå en väg.

Det andra andra alternativet är att bibehålla (och i vårt fall rusta upp igen) en hygglig välfärd. Många SD väljare och även andra är besvikna över att allt fler skolor/daghem läggs ner, pensioner och a-kassor sänks. Och inte minst brottsligheten. Polisen rustas ner medan privata vaktbolag får ta över allt fler av de strikt polisiära uppgifterna. Sossarna har ju självklart bidragit till detta i mycket hög grad. Men SD mfl kommer fortsätta att vinna mark oavsett om vi har flykting-,anhörig och/eller arbetskraftsinvandring så länge inte fler totalt sett kommer i arbete, så länge inte fler brott klaras upp och inte sjukvården börjar fungera väl igen.

Jag tror att det finns ett stort behov av en socialliberal politik. Arbetskraftsinvandring är bra så länge den är eftertraktad.

Anonym sa...

Denna kommentar kanske kommer lite under fel inlägg. Tydligen har Azerbajdzjanska riksförbundet i Sverige haft ett möte hur man ska bekämpa assyrier, armenier och kurder i Sverige. Läs mer: http://www.lt.se/index.asp?kat=st&i1=index_red_2007.asp&i2=1&Id=24319&isp2=hela

Osman sa...

Med risk för att framstå som Cigarette Smoking Man i Arkiv X, så vill jag bara säga att ni som leker med teorin om att Turkiet/turkisk fascist grupp ligger bakom mordet, kommer häpna och det ordentligt, den dagen vi får ett svar till vem/vilka som ligger bakom mordet på Fuat Deniz.

Det vi ser nu är hur den assyriska gruppen i Sverige har slagit ihop sig med PKKurderna i landet för att exploatera Fuat Deniz tragiska bortgång för politiska syften.

Vidrigt! Än vidrigare är hetsjakten på den turkiska gruppen i media och även på nätet.

Den är med avsmak som jag följer hur en tagisk bortgång utnyttjas av vissa grupper i ren propagandasyfte.

Anonym sa...

Osman!

Och vem/vilka tror du ligger bakom?

Eftersom du är såpass engagerad i fallet så tycker jag ändå att du borde ha en egen teori. Inte minst då du säger "leker med teorin"...

Den svenska polisen är nästan sämst i hela världen på att klara upp grova brott. Anna Lindh var ett extremt undantag därför att mördaren hade ungefär 20 i iq.

sakine sa...

Lennart, jo...lite svårt att veta. De flesta verkar vilja ha öppna gränser, samtidigt som segregation och "för många invandrare" används som argument mot.

RL & Grue, okej. Ja, alla har ju chansen att påverka politiken (om man vill). Såg Kinunnen häromdagen med sd-pin på väskan, det verkar mindre "pinsamt" att vara sd:are numera. Kör på.

Men ser ni - som ändå inte är mot invandring per definition - alls några problem med sd?

Gunnar, ja det där har jag läst. Får se vad som händer. Tragiskt fall, jag blir som jag tidigare skrivit inte förvånad om det är ultranationalister som ligger bakom. De finns i hemlandet, och de finns här.

Maria, jo... :-) Jag tycker förstås att det är roligt att ha komplexa rötter. Men det säger verkligen inte mycket.

Anonym sa...

Linda,

Vem som ligger bakom mordet på Fuat Deniz är ännu oklart, därför är det fånigt att tala om vad Osman eller jag eller någon annan tror.

Sanningen är att såsom mordutredningen hittils har skötts kan man nästan tro att självaste Polisen försöker dölja något !

Anonym sa...

Ja´happ…Den som inte känner till det ”svenska folket” eller att det finns ett folk som är svenskar, känner heller inte till andra folk, d.v.s. anser att det inte finns folk över huvud taget. …eller? Kurder finns inte! Kurder är svenskar…Hallå´!”

Jag är svensk, Sakine är kurd…Och Kurdi Baksi…vilket svin, Dra åt helvete!…

Grue sa...

Sakine/ Nu var det iofs inte sd vi pratade om, men hursomhelst: jo, det gör jag. Men jag har tidigare röstat på fp och t o m s (är jag ledsen att erkänna:( ) och jag såg problem med dom partierna då också. Jag tror att man aldrig kan hitta det "perfekta partiet".

För mig är det största problemet med sd dess oerfarenhet. Det näst största är det faktum att dom står för långt till vänster ekonomiskt för min smak (fast jag tror att det är taktiskt riktigt av dom att va det iom att många potentiella sd-väljare är sossar). Rasistsnacket tycker jag däremot är totalt överdrivet. Ta t ex det faktum att det var fler invandrarkandidater i sd än i flera riksdagspartier inför senaste valet? Hur går det ihop med att sd är rasister som vill kasta ut alla invandrare. Är sd:s invandrarföreträdare förda bakom ljuset? Nej, svaret är förstås att det inte går ihop. Sd är inte ett rasistparti.

Osman sa...

Vilka är det som bränner ner förorter i Frankrike?

Invandrare. Vad har de flesta av dessa invandrare gemensamt?

De är muslimer.

Växer andelen muslimer i Sverige för var år som går?

Ja. Flyktingar från Irak utgör den största gruppen som kommer till Sverige idag.

Utgör muslimerna som religiös grupp Sveriges nya "underklass"?

Ja det ttcker jag nog.

SD måste spela på islamofobin och skrämma upp sosse-svensson med den farliga muslimen som är kapabel till att spränga folk i luften och som slår sin fru om man ska ta sig in i riksdagen till nästa val. Dessutom kan det vara smart att peka på den organiserade kriminaliteten som breder ut sig i Sverige idag och försöka vinkla den så att det framstår som att invandrare till största delen står bakom den.

För att vara en antisemit behöver man inte tillhöra ett visst "folkslag" eller tro. Alla kan vara antisemiter. Det finns ju tom judar som påstår att andra judar är antisemiter.

Att hitta invandrare som gärna sprider islamofobi är ingen svår match.

Rasismen mellan olika invandrargrupper ska man inte underskatta. Detta kan SD utnyttja på ett smart sätt, så länge man pekar ut vissa andra invandrar gupper som "bovar" och farliga. Här kan SD tom plocka en jävla massa röster bland "invandrare".

Tex skulle SD kunna demonisera muslimer och lova att man ska göra livet surare för dom när man möter olika representanter för invandrargrupper.

Jag tror att SD har lysande utsikter att ta sig in i riksdagen till nästa val.

Om inte Folkpartiet lyckas presentera ett par "radikala" reformpaket som än en gång kommer att peka ut Sveriges "nya judar", dvs muslimerna som potentiella/vilande terrorceller.

Se bara på debatten kring mordet på forskaren Fuat Deniz.

Assyriska och kurdiska grupper har redan börjat peka ut turkar och tom EU-kandidatlandet Turkiet som mördare.

Vad tror du Greta i en mellanstor skånsk stad tänker när hon läser att turkar springer runt på svenska universitet och dödar andra invandrare?

Jag tror att hon tänker "jävla blattar". Nu får det ta mig fan vara nog!

Det skulle jag göra. Nu återstår att se vem som ligger bakom mordet.

Anonym sa...

Bäste Grue!

Var/är inte nästan samtliga av dessa invandrarkandidater inom SD nord/västeuropeer?

A Hagvall är ungerska, M Kinnuen finne och Ted Ekeroth svensk (som förvisso har judiskt påbrå men ändå är född och uppvuxen i Sverige) mfl.

De övriga partierna har ju även bortsett från nordeuropeerna ett flertal "icke vita" i sina led. Nyamko Sabuni, Nalin Pekgul, många assyrier, Ibbe Bajlan, Mauricio Rojas mfl.

Hitler hade stor hjälp av inte minst de ungerska pilkorsarna och övriga europeer från de ockuperade områdena. Ukraniska frivilliga förband skötte nästan helt och hållet "spöklägret" Belzek där minst 200 000 individer hävdas ha dukat under. Vad jag menar är att det snarare handlar om "ras" och inte nation/kultur.

ND är hederligare. De säger rakt ut att andra europeer (helst nord/väst) är välkomna men inte nga "Sakiner" mfl "icke önskvärda främmande raselement". Den blonde och blåögde partisekreteraren tillika exiltjecken Vavra Suk torde väl säga mer än väl.

Grue sa...

Samuel Älgemalm, iranier, Michael Zand iranier (dock borta nu men pga andra skäl), nån grek, etc. Det skulle va ännu fler om inte även många invandrare gått på propagandan om sd. (Lustigt nog verkar det vara en större andel svenskar som gör det. Lyssnade bl a på Studio Ett från S-tälje för några månader sen. Dom intervjuade mest assyrier/syrianer och hade fasligt svårt att hitta nån som försvarade invandringen och integrationspolitiken. Bl a sa några "om jag vore svensk, skulle jag rösta på sverigedemokraterna eller nationaldemokraterna. Dom har ju rätt"...).

Ta reda på nåt om sd istället för att bara lyssna på pk-propagandan. Informationen man får om sd i mainstreammedia är ungefär lika objektiv som den man fick om USA i Sovjetunionen. För mig som följer rapporteringen nära framstår den som fullständigt surrealistisk.

Att du inte gillar en sak men att börja babbla om att inga "Sakiner" är välkomna är stötande. Vad tror vi är för mänskor egentligen? Kom in i matchen för fan.

Osman sa...

grue:

Varför hetsar ni så mycket mot muslimer om alla är välkomna?

Får Abdulla som ber 5 gånger om dagen bli aktiv i ditt parti?

Eller skulle han få sparken om han började framställa judar som statsterrorister på era forum och hemsidor?

Hoppas att du förstår min fråga. Ert partiprogram i all ära och ni har bevisat att ni är ett parti som kan få röster, men gör du anspråk på att ni är ett parti som är öppet för alla. Jag är lite misstänksam som du kanske märker.

ND är rakare än er påstår en kommantator. Kanske ni borde vara rakare och hederligare när det kommer till muslimer och säga att alla men inte dom är välkomna.

Anonym sa...

Grue!

Läs Osmans kommentar och min en gång till. Vad har ni för arv att förvalta? Det går väl ändå att jämföra med V(PK)):s?

Varför vill ni kraftigt höja återvandringsbidragen?

Varför är ni emot arbetskraftsinvandring, trots att detta kommer att behövas inom nga år. I varje fall inom vissa områden, tex verkstad. Redan idag har vi stor brist på kvalificerade CNC opearatörer. (källa: Tietor Enator)

Varför vill ni förbjuda moskeer?

Du vet väl att K-domen från början är/var minst lika "främmande" som islam? Hört talas om asatro?

"Att du inte gillar en sak men att börja babbla om att inga "Sakiner" är välkomna är stötande. Vad tror vi är för mänskor egentligen? Kom in i matchen för fan."

Vad menar du egentligen med detta?
Vad ni är för "mänskor"? Tja, fullt identiska med dem vilkas arv ni nu förvaltar, om än ngt mer diskret och "fegt".

Grue sa...

Osman/ Jag kanske ska tillägga att jag inte är medlem i sd. Däremot driver jag en pro-sd-blogg.

Att man inte skiljer ut folk pga ras är inte samma sak som att säga att alla är välkomna. Många inom sd men även internationellt (t ex många ex-muslimska kvinnor, Ayaan Hirshi Ali och Wafa Sultan för att nämna några) menar att det inte finns nåt sånt som "sekulär islam" eller "moderat islam" utan att islam alltid är en politisk ideologi - och därtill en aggressiv, kvinnofientlig ideologi. Jag är inte tillräckligt kunnig om islam för att kunna säga om det är så men det är ju helt klart att muslimska länder har ett uselt track record. Hursomhelst, om det är så är det ju inte så konstigt att folk är på sin vakt mot islam.

Johan K/

Alltså, jag köper inte det där om "dold agenda". Med vilket annat parti håller man på och snackar om vad den ena eller andra nissen sa för tjugo år sen? Josefsson avslöjade moderater som sa både det ena eller andra vid valet 2002, och det hålls inte mot M idag. Detsamma borde gälla sd. Ni får gå på det sd säger och inte det dom gör.

Man vill ge återvändarbidrag till dom som inte integreras. Jag tycker det verkar va en väldigt vettig lösning. Om man vägrar integreras i det svenska samhället trivs man inte här och är en börda för samhället. Bättre då att åka hem.

Det där babblet om arbetskraftsinvandring ("pensionsräddarna") är ett dåligt skämt. Visst, en och annan specialgrupp kan vi behöva men att Sverige skulle behöva eller dra nytta av massiv arbetskraftsinvandring är det få som tror på, ens av dom som är för invandring.

Grue sa...

Vidare undrar jag vilken er egen lösning är? Det brändes 400 bilar i vardera Frankrike och Holland på nyår, och då räknades det ändå som ett rätt lugnt nyår. I Frankrike har dom börjat skjuta skarpt mot polisen. I Sverige är det ännu så länge på stenkastnings- och raketstadiet men brottsligheten skenar och förr än vi anar är vi där. Samtidigt tar vi in 100.000 invandrare om året. Många av dom flyttar till Hovsjö, Rosengård, m fl förorter. Det går åt helvete! Det är i den kontexten sd:s framgångar måste ses. Är det nån som på allvar tror att 22 % av Landskronas invånare är nån slags halvnazister? Tror man det har man grava problem med verklighetsuppfattningen. Tror man inte det förstår man att sd är ett parti som erbjuder praktiska, konkreta lösningar på dom stora problem städer som Södertälje står inför, till skillnad från dom etablerade partierna som bara rapar floskler och kör vidare på samma politik som gått åt helvete i tjugo år minst redan. (Sen om sd:s lösningar är bra är en annan femma, men det är iaf ett alternativ.)

Så, över med bollen till er: vad tycker ni att man ska göra?

Osman sa...

Grue:

Inga problem i att du driver en pro-sd blogg. Du har dina åsikter och dom ska folk respektera.

Det finns muslimer i Sverige som ber 5 gånger i veckan och röstar på olika partier när det är val. Min fråga var om en sådan person är välkommen in i ditt parti.

Du skriver att det finns muslimer som inte anser att Islam är förenlig med demokrati. Är det SD:s syn eller din personliga? Med tanke på att du driver en pro-sd blogg så borde du vara förmögen till att svara på det.

För om du redogör för SD:s syn/tolkning av Islam så är ju SD inte ett sekulärt parti. Muslimer är inte välkomna om de är praktiserande muslimer och värnar om sin muslimska identitet.

Är SD ett kristet parti där bara kristna får vara medlemmar?

Du inser att man kan avfärda SD som rasistiskt redan på den punkten att svenska medborgare som värnar om sin muslimska identitet och är praktiserande muslimer inte är välkomna till partiet.

Anonym sa...

Grue!

Visst, många har flytt undan islamiskt förtryck, såväl kristna som muslimer. Men då kan man väl ge dem en sportslig chans i det nya landet?

Om det är så att man inte trivs och inte vill anpassa sig efter de juridiska lagarna så kan jag helt hålla med dig om att en återflytt kan vara en lämplig lösning. Förutsatt att det sker frivilligt och under trygga förhållanden.

Arbetskraftsinvandring har vi för övrigt haft under mer eller mindre hela 1900-talet.

Osman sa...

Grue:

Stoppa invandringen säger jag. Ja till arbetskraftsinvadning, men flyktingpolitiken måste verkligen stramas åt så att det som så fint kallas för integration kan genomföras i samhället. Som det ser ut nu så låter vi folk komma in hur som helst, utan några planer för hur dom ska slussas in i samhället. Integration i all ära, men känner man till att den är svår att få till stånd så kan man väl inte öka "problemhalten". Bekämpa diskrimineringen av invandrare i Sverige, se till att invandrare får jobb och uppnår en viss ställning i samhället och öppna upp gränserna sen igen. Men ta bara in så många flyktingar som du har en "integrationsplan" för.

Betyder detta att jag skiter i flyktingar runtom i världen? Absolut inte. Tvärtom så tror jag på det mångkulturella samhället, men frågar mig liskom dig varför det brinner i frankrikes förorter och om detta kan inträffa i våra storstäder i framtiden. Mitt svar blir ett ja Grue. Vad kan vi då göra för att visa att Sverige är ett land som värnar om flyktingar runtom i världen?

Kan Syrien ta emot över 1 miljon flyktingar och "ta hand om dom" så kan vi faktiskt skicka ner bistånd till dom. Hjälp flyktingar "på plats" som jag så fint brukar säga.

Pumpa in 100 miljoner kronor eller skicka dit svenskar som arbetar för svenska organisationer som hjälper flyktingar där.

Jag kan tala om för dig att dom s.k flyktingarna som kommer från irak nu verkligen behöver hjälp. Men den svenska polisen som inte ens hittar den där forskarens mördare, känner inte till att Iran idag har fått in flera agenter till Sverige tack vare flyktingströmmen från irak. Nu förstår jag vad du tänker. Kan iranierna skicka agenter som opererar på svenskt territorium så kan al-quida också komma in.

Ja, varför inte. Och vilken folkgrupp hade svensson mest fördomar emot redan innan 9/11?

Bland annat araber. Nu väller dom in. Jag trivs med dom och förstår dom. Fördelen som jag har med min "dubbla identitet". Men gör du det? Gör Greta på kontoret det?

Det tror jag inte. Det "svenska folket" är inte moget för araber i stora lass från Irak.

Men ändå tar vi emot dom och den där drömmen och integration blir alltmer avlägsen.

Anonym sa...

En lösning?

Ja, detta har jag tjatat om i över ett års tid nu. Men ok, kortfattat.

En fortsatt blandad arbets- och flyktinginvandring. En kraftig minskning av anhöriginvandringen. Större krav på såväl infödda som utlandsfödda. Avskaffa frigivning i förtid och övriga förmåner inom kriminalvården. Fler och bättre utbildade poliser. Tidiga och förebyggande insatser i potentiella problemområden. Sänkta bibrag och/eller krav på motprestation för dem vilka uppbär dessa.

Det finns nog mycket mer att göra men detta var ändå nga tankar.

Anonym sa...

Jag tycker Osmans ord var mycket kloka. Ta dem som intäkt från mig ochså.

Det går förvisso inte alltid att hjälpa flytingar på plats. Framförallt om de utgör en minioritetsgrupp tex romer, judar eller tutsier. I och för sig så kan man upprätta flygförbudszoner som i tex södra Rwanda och norra Irak. Men detta är inte en hållbar lösning i all oändlighet. Varje fall måste granskas/bedömas var för sig. Men i övrigt så är det bättre att hjälpa stora grupper på plats. Inte minst ekonomiskt.

Osman sa...

En tanke som jag leker med är att sammanställa en rapport om vilka invandrargrupper som ställer till med mest skit eller som är mest svåra att integrera. Därefter letar du (staten) upp de krafter i de olika invandrargruppern som inom integrationsverket leder de nyanlända flyktingar in i det nya hemlandet/samhället. De redan integrerade invandrarna själva får ansvara för sina landsmän.

Det blir allts ArabIrak -avdelningen inom Migratiosnverket som tar hand om integrationen och inslussningen av araber från irak in i Sverige.

Ställa enkla krav är ett annat. Kommer Ahmed med sin fru och 5 barn så tittar man bara i papiren eller dataskärmen över platser i Sverige där det behövs arbetskraft. Visar det sig att ett litet samhälle utanför Kiruna behöver en montör så skickar man upp Ahmed till Norrland. Innan dess skriver man ett kontrakt med honom som innebär att han inte får flytta någonstans förrän 5 år gått. Ahmed och hans 5 ungar lär vara jävligt välintegrerade i samhället efter 5 år Grue. Passar det inte så kan dom ju åka hem.

Men flytta Ahmed till Rosengård så lär det första socialbidraget investeras i en fin liten parabol som sedan pryder balkongen så han kan följa vem som har bombat vem i hemlandet i väntan på jobb i Ilmars Malmö.

Eller som jag skriver ovan. Vi hjälper dom på plats. Förr eller senare så slutar ju folk att ta livet av varandra och man kan flytta hem.

Anonym sa...

Det är ju även viktigt att komma ihåg att tex Syrien och Jordanien mfl grannländer inte heller önskar fler irakiska flyktingar. Även dessa har ju mer eller mindre stängt dörren liksom Danmark, Spaninen och S-britanninen osv.

Det finns snart bara lilla Sverige kvar.

Men om fler återvände en dag så skulle nog ochså fler länder vara beredda att öppna upp mer, tex Finland, Sykorea och Japan.

Osman sa...

Johan K:

Vilket är förståeligt med tanke på hur många som dem har tagit emot. Men skillnaden mellan att komma till Sverige och leva i ett flyktingläger är att du som nyanländ flykting kan flytta fram dina ekonomiska positioner ganska snabbt i Sverige medan tillvaron i ett läger i Syrien går ut på att få mat för dagen. Framtidsutsikterna i Sverige är mycket mycket bättre för en flykting i Sverige än för en flykting i Syrien.

Araben från Irak kan lika gärna hungra i sin hemstad istället för i Syrien när konflikten en dag är över.

Medan araben som lyckats ta sig till Sverige för det först aldrig hungrar.

Låt dom leva i existensminimum i konfliktlandets grannländer för att sedan flytta tillbaka när konflikten är över.

Anonym sa...

Oj, det var många inlägg. Låt mig bara svara på detta, Osman, angående sd:s syn på islam.

Anledningen till att många sd:are och även många andra både i Sverige och utomlands är skeptiska till islam är att de anser att islam inte endast är en religion utan också en politisk ideologi. Att vara emot en politisk ideologi är naturligtvis inte rasistiskt (det är inte rasisiskt att vara emot kommunism, t ex).

Anonym sa...

Här måste jag helt och hållet hålla med Grue. Vem som helst kan naturligtvis konvertera till islam liksom till kristendom, buddhism, asatro eller humanismen osv.

Själv vet jag minst två etniska svenskar i E-tuna som blivit muslimer under de senaste åren. Däremot är det betydligt svårare för en iranier att bli en etnisk kongoles eller spanjor. Hoppas ni greppar?

Anonym sa...

RL & Grue, okej. Ja, alla har ju chansen att påverka politiken (om man vill). Såg Kinunnen häromdagen med sd-pin på väskan, det verkar mindre "pinsamt" att vara sd:are numera. Kör på.

Att gå omkring o skylta med en s k 'pin' är ganska pinsamt ...sånt ger mig f ö taskiga 68-kommunistvibbar, Urrk o tvii! :(

Men nog om detta (iaf för tillfället), hur ställde du dig då till min huvudsakfråga?:

...e det inte dags att byta din bloggbild, dvs den manhaftiga slipsbilden :o), mot något annat? Den nya bilden på dig i City var ju annars rätt bra :)
:oD

Anonym sa...

Sossarna i Bromölla ville visst mörka siffran för invandringsrelaterade kostnader. Men SD kommer att göra en egen utredning.

Man kan fråga sig vad det är för fel att redovisa "alla" kostnader ?

Anonym sa...

Jag kanske är fel ute men är det inte kommunernas uppgift att budgetera flyktingmottagningen precis allt annat? Jag gillade dock Marita Ulvskogs uttalande om att kostnaderna när det kommer till välfärden är helt irrelevanta.

Menar tanten att staten skall sluta hålla koll på sina finanser? Är målet för socialdemokraterna att vi ska bli som någon banan-republik med ett parti och en ledare som kastar bort pengarna utan att redovisa vart dem går...

Jag är som sagt 10 minuter från att fly landet till Norge. Där håller norska staten i alla fall koll på utgifter och inkomster...

sakine sa...

Johnsson, självklart ska kostnader räknas. Ulvskog gör mer skada än nytta när hon säger så där.

Osman sa...

I en kommentar ovan skriver jag:

"Assyriska och kurdiska grupper har redan börjat peka ut turkar och tom EU-kandidatlandet Turkiet som mördare.
Vad tror du Greta i en mellanstor skånsk stad tänker när hon läser att turkar springer runt på svenska universitet och dödar andra invandrare?
Jag tror att hon tänker "jävla blattar". Nu får det ta mig fan vara nog!
Det skulle jag göra. Nu återstår att se vem som ligger bakom mordet."

När det ut står klart att det var en släkting som mördade Fuat Deniz så återstår då för Sverigedemokraterna att utnyttja detta bland Svensson. Ett bra exempel att dra upp inför sina potentiella röstare.

Jag skulle inte klandra dom om dom gjorde det.