2007-04-03

"Osäkrade Studenter"

När man tror att man har sett det värsta, dyker det upp nya jagvillha-bebisar. Eller nya och nya - de är osynliga partister i ny tappning. De har förstås en blogg med bilder på hur de driver "studenternas klasskamp".

18 kommentarer:

gudmundson sa...

Hehe.

De kallar sig själva för "generation gratis". Och det är väl ungeför vad en Popova eller en Poirier Martinsson skulle kallat dem. Kul med namn som kan uppskattas oberoende av politisk inställning.

sakine sa...

Ett mycket bra namn, då det gällan går att peka ut dem som åttiotalister eller sjuttiotalister (snart även nittiotalister).

Det slår mig ofta att det inte är fjortonåringar, utan nästan alltid MYNDIGA personer som är med i de där patetiska nätverken.

Inte heller tillhör de en klass där de "måste utöva klasskamp". De är tvärtom bra exempel på hur det går om man uppfostras till en bortskämd gaphals som lär sig peka och kräva i tidiga år.

Anonym sa...

Det är väldigt kul att hon sitter och skriver flygblad på en laptop iklädd en helt moderiktig skjorta.

/Andreas

Johan Hedin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Johan Hedin sa...

"Generation gratis".... det är ju så sjukt roligt att jag knappt kan sluta le. Det pretto-roligaste sedan någon kom på att man skulle förkorta osynliga partiet ( ), vilket fortfarande innehar rekordet.

Anonym sa...

Apropå studenter så försökte jag debattera med några liberala studenter här om dagen... Så här i efterhand tror jag att tiden kunde ha använts klart bättre, men det var rätt uppfriskande till en början iaf.

Du som också är en ung liberal... Delar du deras åsikter och argument, eller är dom att se som avarter?

Här är debatten

Jonas Barkå sa...

Ser fram emot Sakis kommentar till subventionering av barnafödande, hon älskar ju barn och särskilt att betala för andras :)

För övrigt är de som är för stöld i mina ögan alltid mer av en avart än de som är emot, oavsett hur de förra lindar in sina brott i upplevt goda föresatser.

Anonym sa...

Jonas:

Ser fram emot Sakis kommentar till subventionering av barnafödande, hon älskar ju barn och särskilt att betala för andras :)

Hehe, ...förresten, ska vi ha en vadslagning om hur många barn Saki själv kommer att få? ...jag gissar minst 3 innan hon e 32 :o)

Jonas Barkå sa...

Jag tror nog det dröjer lite längre, men nog kommer hon att falla dit.

Ett före 32 och sen ett till runt 40.

sakine sa...

Diversifierad, jag håller med Oskar och de andra i er diskussion (vad fick dig att tro något annat??). De där "arbetande stackars föräldrarna" som måste lämna sina ungar på dagis får SJÄLVA BETALA FÖR DET. Hur svårt kan det vara? Varför ska allt vara gratis för att "det är ju små baaaarn".

Jaha. Och jag behöver käk och andra saker för att leva roligt. Varför är det anledning till att tvinga er betala för mig? Vad ger mig den rätten? Och så skryter du om att du betalar mycket skatt. Men grattis då! Gör det. Men tvinga inte mig.

Jonas och RL, ni har helt fel båda två. Jag kommer på sin höjd att adoptera en normal unge från Pakistan eller Indien, får gärna vara typ 16-17 år redan. Jag ska minimera all risk att de ska få "vill ha"-influenser.

sakine sa...

*de

Jag kan ju tänka mig att adoptera ett helt dussin ungar när jag ändå är igång.

Anonym sa...

Det är inte gratis, det som finns är en gräns. En ganska hög sån dessutom, 1260 kronor per månad kostar det att ha ett barn på dagis, MED maxtaxa. Utan vill jag inte ens veta vad det skulle kosta...

Vad tycker du om skolan då? Ska man betala för att gå i den också?

Anonym sa...

Seriöst: Det där måste vara nån form av satir/parodiblogg! Och om det nu är det, lyckas dom väldigt bra; jag skrattar så jag faller av stolen när jag läser om "klassrumskampen", "Generation Gratis", "marknadslogikens genomsyrning" och "solidarisk ockupation av kårhuset". Nästan lika roligt som Gycklargrvppen

Anonym sa...

Sk*t va läskit! Är böjd att anamma islamism, bara jag får använda riset. ...a'la folkskola anno 1908.

Gla' oliberal *traditionell* påsk! ;)

Björn Brändewall sa...

Det är roligt hur flygbladet "kräver rätten att studera på heltid" men samtidigt vill ha "facklig representation för studenter med extrajobb". Om de har extrajobb så kan de ju inte studera heltid! Eller menar de att de ska *flämt* studera+jobba mer än 40-timmarsvecka? Vad ska de fackliga ombuden säga om det??

Sen är det intressant att de kräver gratis kollektivtrafik, men maten räcker det att det är "rimligt pris" på. Jag antar att de inte vågar vara konsekventa och kräva gratis mat, för då skulle det bli uppenbart hur vansinniga deras övriga gratis-krav är.

Anonym sa...

Jag fattar allvarligt talat inte vad det ska vara för nytta med att såna här kravmaskiner öht ska få studera, vad kommer samhället att ha för glädje av folk som är slöfockar redan innan de kommit ut i verkligheten?
Nej, ge dem betalt jobb direkt istället, ut i skogar o myrar o sätt dem på anläggningsarbeten vid motorvägs- och järnvägsbyggen istället ...med spade o hacka, inga maskiner :D

Jonas och RL, ni har helt fel båda två. Jag kommer på sin höjd att adoptera en normal unge från Pakistan eller Indien, får gärna vara typ 16-17 år redan. Jag ska minimera all risk att de ska få "vill ha"-influenser.

Nåväl vi får väl se :)

Anonym sa...

...en normal unge från Pakistan..17 år

hahaha... med färdiggrodd mustasch

sakine sa...

Kiwi, Firre, elakingar!