2007-04-03

Greider om de sekteristiska randianerna

Ha ha ha!

Lite rolig är han, den gubben. Att det finns sekteristiska randianer har han helt rätt i, som subjektivist har jag svårt för allt vad heilande heter. Och ja jag har gått Stureakademin (2005) och hade skitkul. Inte minst för att jag lyckades knycka ett stipendium till USA och för att man äntligen fick träffa Greider och Åsa Linderborg (hon är ju läskigt förtrollande vacker). Kursarna var också underbara! Nördiga, absolut - men nog fan ska man få vara nördig i det här landet. Personligen tycker jag att man ska ge Rand en chans precis som med alla andra tänkare. Skumma igenom tantsnusket så finns där ett flertal guldkorn mot altruism och destruktiv socialism. Framförallt är Rand intressant som feminist.

En annan socialist som tvärtemot Greider gillar Rand är kolumnisten Boris Benilic och numera även chefredaktör för tidningen Voltaire. I tidningens aktuella nummer, på tema Rand och egoism, intervjuas b la jag, Kielos, Withén, Mattias Svensson. Jag och Mattias Svensson gillar egoism men har lite olika syn på universella resp. subjektivistiska värden, Kielos gillar egoism om kampen är kollektiv(?) och Wirthén blev jag inte riktigt klok på.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Benulic är socialist ungefär lika mycket som Bo Södersten kunnat räknas som sosse de seanste tjugo åren - eller som Anders Fogh Rasmussen

Anonym sa...

Han kunde ju inte riktigt stava till Fredrick Federley, den gode Greider. Håret kanske börjat växa inåt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Inga anonyma inlägg.

Jonas Barkå sa...

Det största felet Greider gör är att han tror och påstår att Rand ses som en ofelbar mästarinna av de flesta liberaler/nyliberaler/libertarianer. Min erfarenhet är att bara ett litet antal köper hela paketet medan andra plockar vissa bitar från Rand och ogillar annat.

Anonym sa...

"...gillar egoism"
Jag skulle vilja veta vad du menar med begreppet egoism. Man brukar ju använda detta ord i väldigt många olika sammanhang med lika många olika betydelser.

Anonym sa...

Jag går på Stureakademin i år, och ska lyssna till Greider om några dagar...

Min erfarenhet är att det är väldigt få liberaler som är inne på Rand (som tur är) och på Stureakademin i år är det ju väldigt blandat politiskt. Skulle tro att iaf hälften räknas som socialliberaler. Andelen riktiga nyliberaler är ganska liten.

Heja sekten!

/Jon

Anonym sa...

"Wirthén" - Wirtén heter han. Per Wirtén. Du kan väl läsa innantill, eller?