2007-04-23

Gubbkläder och politik (?) ger dig rynkor

Jimmy Åkesson är lika gammal som jag!

I'm in chock. Jag trodde att han var 35. Minst.

Nåja.

Veckan som har gått har väl mest handlat om Sd och väskor. Jag lämnar gärna det. Vad handlar den här veckan om?

61 kommentarer:

Anonym sa...

E du så gammal ..tycker inte du verkar en dag över 25!
Tack för en bra insats i Tv häromdagen...du var bäst när du tvålade till Ohlyckan!
/Fredrik

Anonym sa...

Saki!

Kvinnor är som ett bättre årgångsvin, dvs ni blir bättre ju äldre ni blir!

Johan K

Wille sa...

Tror att övervikt gör en hel del för att få folk att åldras. Åkesson är väl knappast någon atlet?
Men ser man på hans ansikte så ser man rätt snabbt att han bara är en gubbig 20-something.


Kvinnor är som ett bättre årgångsvin, dvs ni blir bättre ju äldre ni blir!

..jag visste inte att viner hade bäst-före datum som gick ut vid 30..

Anonym sa...

Willie!

Åkesson var förmodligen betydligt bättre trimmad för runt 10 år sedan då lekte rambo med Klas Lund och co!

/Moses

Anonym sa...

Hej!

Jag tycker att vi skall ängna delar av denna tråd till att diskutera fenomenet "Tobias Struck!".

Jag checkade in hans blogg (mkt fin), han kallar sig för nationell liberal, intressanteller hur?

Det verkade dock som att han inte gillade "Fredda" Reifeldts eller min diagnos av svenskheten som blotta barbariet, jag skämtade dock, och antar FR och gorde detta.

Saki "gillar" ju inte svensk midsommar,bondvischan och lantisar så Struck får väl attackera igen!

Johan K

sakine sa...

Fredrik, tack (eller något?).

Johan K, jo jag är extra förtjust i äldre damer i femtio års åldern så du har nog rätt.

Wille, elaking. Men apropå några extra kilon brukar de väl få en att se yngre ut?

Stuck ja, jag vet inte riktigt hur han får ihop sin säck men det är väl ungefär som med en del folkpartister som säger sig kombinera de två ismerna?

Apropå folkpartiet önskar jag dem lycka till och jag hoppas att det inte blir bleka Pehrsson, Ullenhag eller Björklund. Inte för att det finns så många andra vettiga kandidater, men hellre Malmström är de där.

Anonym sa...

saki, det kunde ha varit du. som partiledare. med batongen i högsta hugg!! varför gick du ur?

Anonym sa...

Willie vännen min!

Åkesson kanske inte är ngn riktig Mr Universum, men vi kan väl knappast heller anklaga Göran P eller Fredda F för att ha "kistrutor" som Dolpha Lundgren eller Arnold (då dessa var i sitt esse vill säga)?

Jag har vidare hört att även Magnus Samulsson är aktiv inom det politiska livet, vet dock inte inom vilket parti, kanske FI!

sakine sa...

Porrknutte, jag har så svaga handleder att jag inte ens kan _tänka mig_ att hålla i en batong.

Att leda ett av Sveriges pajaspartier ...hmm. Nje.

Anonym sa...

Saki!

Varför "bojkottrar" du FP?

Jag ser dem inte heller som "renrasiga" liberaler men det är ju trots allt betydligt bättre sting i dem fortfarande än i ex KD.

Det finns bara en väg=FRIHETSFRONTEN!

PS. 50 eller 60 "taggare" säger du, jag har tidigare jobbat på ett servicehus, jag håller med dig det är bra klös i dem!

Wille sa...


Wille, elaking. Men apropå några extra kilon brukar de väl få en att se yngre ut?

Eh, dubbelhakor och valkar gör folk yngre? Det är ju bland det mest åldrande som finns, både för män och kvinnor.


Åkesson kanske inte är ngn riktig Mr Universum, men vi kan väl knappast heller anklaga Göran P eller Fredda F för att ha "kistrutor" som Dolpha Lundgren eller Arnold (då dessa var i sitt esse vill säga)?

Nej det är sant.. Fast jag tycker nog Åkesson ser ut lite som en zigenar-gubbe. Bara en lite färgstarkare skjorta med glitter som fattas.

Anonym sa...

Fattar inte heller hur snubben Struck får det att gå ihop? En sann liberal är väl knappast någon nationalist? Fri rörlighet över gränser, eller upphörandet av nationalstater, är väl en slags utopi inom liberalism...eller?

Hursomhelst, Struck. Vem fan bryr sig om Sverige, Norge eller Nangialia. Min nationalism är begränsad till fotbolls-VM.

Anonym sa...

Till samtliga!

Har ni nga tips på efterträdare till "Leijonkungen" nu när han drar sig tillbaka för att vässa klorna!

Själv ser jag Nyamko Sabuni som favorit.

Motivering: Färgglad (tolka som ni önskar), karismatisk, snabbtänkt, refletiv, hyfsat intelektuell och hyfsat ung.

Hon skulle förmodligen inte vara pensionär när hon når statsministerposten.

Johan K

Anonym sa...

Alla som bär Dressmannkläder ser gubbiga ut :-)

Anonym sa...

Johan K:

Strück verkar vara en verklig människa! Särskilt upplyftande var Leni Riefenstahl-serien med dess frustande livfulla afrikanska hälso-ras, liksom Hitlers råd om hur man bör kopulera med det man känner lust till. Inte att förglömma densammes livgivande kostråd som möjliggör det sanna optimalt harmoniska levandet.

Sen är de hisnande sceanserna något alldeles speciellt. Jag undrar om inte Hitler var liberal ändå.

Tänk ändå om den denne nästan övermänniska kunde få riktigt rejält med luft under vingarna. Skulle man kunna hjälpa till på något sätt tror du, Johan? Men det är väl iofs inte så lätt att hjälpa en sådan storhet kan jag tänka...

magnus sa...

Beklagar om mitt inlägg för någon ter sig förvirrande, men jag hyste blott en fåfäng förhoppning att den store Strück någon gång skulle dyka upp här och ta del av mina i all deras enkelhet i högsta grad ovärdiga ord.

magnus sa...

Det var förresten en väldigt jobbig kommentarfunktion detta. Jag tror den behöver en harmonisk astral handpåläggning med kosmisk naturlig energibalans.

Mikael M sa...

Åkesson - finns det inte vin på tetrapak som heter så? Väldigt vad mycket det firmamärket nämnts här. Den här veckan handlar annars att se om det blir en krona över av lönen.

Anonym sa...

Andersson:

Jag skall kommentera ditt "virriga" inlägg snart!

Micke:

Jo, Åkesson är ett riktigt italiensktbudget (rödtjut)vin. Men det smakar ändå betydligt bättre än den Åkesson vilken åsyftas här.

Saki:

Hur har det gått med lyan och det nya kneget?

PS. Är du säker på att du inte vill ge tält en chans vis AD, som en sista utpost?

Johan K

Anonym sa...

Till samtliga!

Jo, Åkesson är "endast" 27 bast. I helgen höll han dessutom på att inte bli nga fler jordsnurr.

Det var vid en intervju med ett danskt TVteam i Tomelilla som en maskerad vänsteraktivist dök upp på cykel och kastade en gatsten riktad mot Åkessons huvud, stenen missade dock JÅ men träffade nästan reportern.

/Johan K

Tobias Struck sa...

Magnus Andersson. Jag har inte förmedlat kostråd från Hitler. Vad jag vet föreslog aldrig Hitler paleolitisk kost. Och jag har bara föreslagit att det är genetisk isolation och naturligt urval som har bibehållit Nuba-folkets skönhet. Det är en parantes, mest för att reta sådana som du, som inte ens orkar tänka utanför lådorna som samhällets auktoriteter har hänvisat dig till. Jag är en stark anhängare av rasblandning.

Angånde liberal nationalism, så var exempelvis John Stuart Mill nationalist. Frankrike och USA är bra exempel på länder helt och hållet grundade på det sena 1700-talets liberala nationalism. Min nationalism handlar främst om medborgarskap och folkförenande minsta gemensamma nämnare för folkets etik, som ju skall korrespondera med lagstiftningen för att staten inte skall bli repressiv. Kulturen är idéernas medium. Det räcker inte att en liten klick intellektuella har liberala ideal, för att samhället skall kallas liberalt.

Begreppet "liberal nationalism" användes nog inte förrän under 1800-talet, dock. Och jag har min alldeles egna variant.

Hur får jag ihop det? På detta sättet: Jag anser att det är meningslöst att tala om rättigheter, om vi inte menar samförstånd som stöds av lagar och en rättsapparat. Rättigheterna måste kunna skyddas av en konkret jordisk byråkrati och polis för att vara meningsfulla att tala om. Jag tror att det till detta krävs minsta gemensamma kulturella nämnare i folkets diskursiva miljö, som ett etiskt stöd för lagen, för att inte lagen skall urholkas och de i vårt fall jämlika liberala medborgerliga rättigheterna slumpas bort.

Jag är kritisk till den svenska invandringspolitiken, för att den främst syftar till att dumpa låga löner och skapa ökad stress med ökad konsumtion och tillväxt som följd. Ingen mår bra i ett moraliskt mångkulturellt och segregerat samhälle. Tryggheten minskar för alla.

Bara 7 % av invandrarna är flyktingar. Anhöriginvandringen från den fattiga världen är större än flyktinginvandringen och ökar. Vad har detta för POSITIVA konsekvenser för Sverige som helhet? Nej, det återskapar patriarkala kollektiv från Nordafrika och Västasien, sätter kollektivmedlemmen under press och hämmar individens moraliska assimilation till en frihetlig syn på sexualitet, kön, karriär och familj. Det genererar utanförskap, i vilket dubbelt så hög kriminalitet (BRÅ) och annan social belastning kommer som svallvågor.

Invandringen har gått från att tillföra samhället värden till att sedan 1994 ha ett negativt resultat i BNP på 2 % (Sakine Madon). Kvinnor är särskilt utsatta (FN). Detta är ett omänskligt sätt av de som styr och tar död på medborgarens värdighet.

Det hjälps inte att några nyliberaler vill ta bort skatter och bidrag för att lösa problemet. Sverige kommer inte på många år än att rösta för ett sådant systemskifte. Däremot finns det ett starkt stöd för en mer restriktiv invandringpolitik, även om få och däribland jag kan förlika sig med just SD.

Jämlikhet inför lagen är den enda jämlikhet som jag tror på, men jag tycker även att allt för stora sociala klyftor bäddar för trubbel. Därför tror jag på solidaritet mellan medborgare och medborgarens trohet mot andra medborgare och sitt eget land framför trohet mot andra länders medborgare och andra länder.

Detta gynnar inte bara solidariteten, utan även säkerheten och bevarandet av kapital i Sverige. Pengar skall aldrig sättas främst! Kapitalism är jättebra, men vilket slag kapitalism? Rovdjurskapitalism? Nej tack.

Jag är klockrent mot oprovocerade invasioner för att få kontroll över "underutvecklade" folks naturtillgångar, vilket jag anser gör mig MER liberal än många som tillhör det "liberala" etablissemanget. Frid, för fan!

Jag är INTE mot att ta emot flyktingar och efterfrågad arbetskraft, jag är INTE mot en gradvis utveckling av vår kultur genom influenser utifrån (för övrigt enda sättet att få en utveckling). Jag anser INTE att svensk midsommar är finare än det kurdiska nyåret och jag rangordnar INTE "raser".

Kultur är alltid mångkultur: Pop eller rock, trädgård och en öl eller skyskrapa och en latte etc. Det är den moraliska mångkulturen som vi måste bekämpa.

Begripligt?

Anonym sa...

Struck!

Mkt begripligt!

Tack för att du tog oss alla under dina stora vingar vad gäller "reflektionspaus" mitt i rusningstid!

Vad jag vet så var farbror Hitler vegetarian, men åt kycklingbröst i smyg. Himmler var offeciellt nykterist men tog sig ett glas bira eller röd tjut då ingen såg på.

Jag tror nog att denna Andersson är en Dileva kopia tror ni inte?

Hursomhelst, Tobbe du har en mkt fin blogg vilken jag rekommenderar alla att besöka!

Tobias Struck sa...

Johan K. "Hursomhelst, Tobbe du har en mkt fin blogg vilken jag rekommenderar alla att besöka!"

Kul att du tycker det, jag kämpar på. :)

Anonym sa...

Struck,

Läsvärd är du. Men anser definitivt att du är ute och cyklar när det gäller din flirt med SD, ett parti vars ledare både hyllat Jörg Haider och skulle kunna tänka sig att rösta på Le Pen. Smygrassar, kallar jag dom.

Tobias Struck sa...

Partisan. Jag kommer aldrig att kompromissa med rasism. Men om jag kan hjälpa SD att formulera sig mer värdigt, intelligent och liberalt, så kommer de att bli mer värdiga, intelligenta och liberala: Språk befodrar själslig utveckling.

Så vad kan det göra för ont att jag kommunicerar med dem? Sverige blöder och mer socialism eller ironi är inte botemedlet.

De som röstar på SD gör det ofta för att det är det enda parti som föreslår begränsning av invandringen. Vi måste börja tala om dessa saker utan att smutskasta och döma individer.

Jag har debatterat med många sverigedemokrater som definitivt tar avstånd från rasism och har hederliga, humanitära motiv till sina politiska ambitioner. SD är väldigt brokigt. Det finns bruna nyanser hos en del, men det är faktiskt bara en del.

Om vi försöker att trycka tillbaka SD genom att säga tvärt emot dem, så kommer det att alstra ett större missnöje i folkdjupet och fler SD-väljare. Om vi istället kan inympa mer liberalism i SD, så kan vi tränga bort de bruna till ND och NSF, dit redan de flesta av dem har sökt sig efter SD:s "modernisering". Om då svenskar röstar på SD, så röstar de i alla fall på ett rent parti.

Anonym sa...

Struck,

Genom att du hjälper dem att formulera sig mer värdigt, så bidrar du ju till att dölja deras egentliga fula tryne. Du maskerar ju på så vis deras rasism genom att putsa skalet rent, och bidrar därmed till att få in smygrassar i Riksdagen.

Och smygrassar anser jag verkligen att de är, hur kan man annars förklara Jimmi Åkessons stöd för Jörg Haider och tvetydighet gällande Le Pen?

Om du vill bidra med att kasta nytt ljus på den förda invandringspolitiken, gör då det genom andra kanaler, andra partier. Du har ju en skriftlig förmåga god nog att kunna påverka.

Sedan anser jag också att det är ett grundläggande fel att beskylla alla våra problem på invandringen. Den har fört med sig mycket gott, vilket SD totalt bortser ifrån.

Tobias Struck sa...

Partisan. Jag tycker också att invandring för mycket gott med sig. Det är invandringspolitiken det är fel på. Varför har jag dragit här. Och jag "använder" absolut inte SD som en "kanal" för att föra fram mina åsikter. Jag använder bloggen Tobias Struck - liberal nationalist och nätverket Frihetsguiden.

Om jag tillfrågas att hjälpa SD, så kommer denna hjälp att renodla det humanitära inom partiet - inte bara på ytan, utan det kommer att ge pondus åt dem inom partiet som, trots att du inte tror det, har rent humanitära perspektiv. Exempelvis Robert Boström, som jag har pratat med, framstår inte som en person som smyger med något. Och han är absolut inte rasist. Robert Boström är en varm förespråkare för assimilation. Han är modig och rak och kaxar sig lika gärna mot nazister som mot kommunister.

Anonym sa...

Partisan samt Struck!

Vad finns det för "rasistiskt" med ND:s budskap om att ALLA folk har rätt till liv och ett eget land?

ND har aldrig försökt stoppa flyktingar, utan är beredda att hjälpa dem tills situationen i deras hemländer förbättrats!

Jag själv har såväl ungerskt som Ingermanländskt påbrå (Ingermanland tillhör de centrala delarna av St. Petersburg,tidigare Leningrad,mina farföräldrar har tvingats fly vid två tillfällen).

Jag har personligen inget emot att "återvända". Dvs om de rätta föutsättningarna är aktuella. Detta kan ND hjälpa mig/oss med, men absolut inte nga röda råttor!

/Johan K

Anonym sa...

Partisan!

Le Pen och co har betydligt fler färgade, judar och romer etc än SD och de flesta svenska partier tillsammans, oberoende hur man väljer att beräkna.

Fronten är ABSOLUT inte mer "rasistiskt" än Astrid Lindgren är barnahatare. Om du vore läskunnig och observant skulle du märka detta.

Dessa röda sk msk borde kanske ha en riktig reprimand från SMR??

/Johan K

Tobias Struck sa...

Johan K. Om ND vid ett makttillträde skulle göra exakt som de säger, så skulle de vara liberala nationalister, enligt min mening. Men jag kan inte låta bli att oroa mig, då de uppvisar en ganska aqgressiv stil på gator och torg och förminskar nazisternas brott mot judar under andra världskriget, vilket jag tillsammans med stilen och många av idealen, tolkar som en nazi-koppling. Ingen rörelse kan vara ren och hederlig, utan ett fullständigt avståndstagande till de vedervärdiga brott mot individens och folkets frid och frihet, som Adolf Hitler och hans parti och dess hantlangare gjorde sig skyldiga till 1933-1945.

Visst, det är lika oacceptabelt att förminska kommunisternas brott, som är många fler, eftersom de har härjat 100 år över hela världen - men det förändrar ingenting.

Anonym sa...

Bäste Tobias!

Se mina inlägg som ett "socialpsykolgiskt" experiment, dvs inget jag personligen hyser varmt om hjärtat.

Jag önskade att se reaktionenpå dessa starka ord, och om en debatt/diskussion var möjlig eller om det skulle bli som det ofta blir endast hets och svartmålning.

Du svarade dock mkt konstruktivt, varför jag ser ett hopp för liberalismen.

Jag håller med dig rörande ND:s dubbla agenda dvs att framstå som hederliga patrioter samtidigt som de marcherar sida vid sida med NSF.

När det gäller kommunismen är denna ett störe problem då den som du säger verkar i hela världen och inte verkar avta i intensitet och utbredning, inte minst i Sydamerika.

Här i Sverige är det doch AFA och andra vänsterextrema sekter vilka står för det mesta i skadegörlse, misshandel och hot mot oliktänkande.

/Johan

Anonym sa...

"Le Pen och co har betydligt fler färgade, judar och romer etc än SD och de flesta svenska partier tillsammans, oberoende hur man väljer att beräkna."

Ett extremt konsekvent påstående. Haha! Hur "beräknar" du?

Le Pens tidigare antisemitiska utspel verkar du total bortse ifrån.

Och Struck,

Anser du att Zlatan är "svensk" eller legoknekt, som Åkesson spekulerar i :)

Tobias Struck sa...

Johan. Min vän, kom ihåg att jag är ganska unik bland liberaler. De flesta liberaler skrattar när jag säger att jag är liberal nationalist. De känner inte ens till att de första liberalerna var nationalister.

Men visst skall vi hoppas att fler liberaler tar sitt förnuft tillfånga och inte bara lallar med i de rikaste europeiska familjernas centralisering av makt och kapital, konsumtionssamhällets andefattiga tillvaro och hyllandet av den moraliska mångkulturen.

Den mest fruktansvärda politiska hållning som jag vet är kombinationen av fortsatt anhöriginvandring från den fattiga världen, knäckandet av facken och fortsatta handelshinder mot den fattiga världen samt fortsatt förtryck av småföretag.

Känns detta igen? Just det, det är vår regerings politik. Jag röstade på Moderaterna och trodde förr på EU. Nu börjar jag äntligen inse vad det handlar om: Att skapa ett rasistiskt kastsamhälle, genom att splittra enkla människors andlighet och göra dem till hetskonsumenter samt skapa hets på låglönemarknaden med dumpning av löner som föjld. Detta ökar konsumtionen utan att skapa inflation, men det ökar stressen i samhället. Jaha, det är väl bra? Då kan de rika sälja mer av sin sprit, tobak, socker och droger som de pumpar ut via sina monopol i Afrika och Asien, där de stora företagens ställning garanteras via handelshindren. Den fattiga världen hålls nere. Sammantaget skapas helvetet på jorden.

Anonym sa...

Partisan och CO!

Läs mitt senaste inlägg och ta till dig mitt egentliga syfte med provokationerna.

Skall vi låtsas som att hets och svartmålning inte existerar?

Tobias var doch intresserad av att bemöta dessa stolligheter på ett konstruktivt sätt, detta är det enda rätta sättet!

Ha en bra kväll!

Anonym sa...

Struck kompis!

När jag läser vad du skriver och tänker efter så ser jag inga direkt extrema åsikter eller ngt ologiskt med resonemangen.

När det gäller de tidiga Liberalerna tror jag emellertid att man kanske behöver ta hänsyn till hela komplexiten i sammanhanget dvs att 1800-talets England var diametralt annorlunda än dagens England och även Sverige. Detta gäller på samtliga plan, begrepp och deras innebörder kan ha förändrats en del sedan dess.

Men principen om icke våld är naturligtvis fortfarande hög aktuell (detta har vi gemensamt med Jehovas vittnen).

Exploateringen av den ekonomiskt och materiellt sett fattiga världen bidrar åtminstone delvis till det du vill motverka, dvs anhöriginvandringen (ingen msk vill väl leva hela sitt liv i total misär). Jag tror ochså på att riva handelshinder i ett steg att komma till bukt med detta, men till en början kommer förmodligen detta i kombination fortsatt bistånd vid sidan om vara nödvändigt tills deras egna hjul rullar mer eller mindre friktionsfritt.

Tobias Struck sa...

Ja, de första liberalerna hade en annan verklighet. Men min liberala nationalism har sin grund i en universell och evig lag:

Lika söker varandra och går i 70-80 % efter ytliga kategorier som kön, klass och etnicitet. Den kategori som överordnas diskursivt hegemoniskt, överordnas i medvetandet. Genom att skapa berättelser med en hegemonisk moral som förknippas med medborgarskapet under en viss juridiktiion, kan solidaritet och lojalitet riktas på så sätt att den nation som har sammanfattat juridiktionen, blommar av välfärd, trygghet och framsteg.

Anonym sa...

Tobias!

Man kan väl kanske vara lite av varje på en och samma gång!

Typ. svensk, europee och världsmedborgare.

Eller som Carl Bildt sade tidigare:
svensk, halläning och europee.

/JK

Tobias Struck sa...

Johan. Om du är medborgare i Sverige, så är det bäst för svensk säkerhet, ekonomi och trygghet att du identifierar din nationella tillhörighet som svensk i fösta hand. Men om du sekundärt betraktar dig som kurd, vitryss, tärningsspelare eller marsian - det har ingen betydelse för mig. Fritt fram, kompis. Let it all hang out.

Anonym sa...

Tobias!

Det du säger är ju mkt intressant, jag kommer bla att tänka på idrottsammhang med Zlatan och co. De flesta idrottslag har ju en del etniska minoriter, vissa domineras tom av dessa. I idrottsammhang kanske det inte gäller liv och död om Zlatan hellre primärt ser sig som kroat eller Henke L som son av Kap Verde. Men om vi i stället tar försvarsmakten som ex och även här med ZI och HL riskerar saker och ting att bli betydligt blodigare om man vid en invasion inte känner stark nationstillhörighet.

Tobias!

Jag skall i första hand betrakta mig som svensk och därefter som strandraggare (hehe).

/JK

Tobias Struck sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tobias Struck sa...

JK. Det är sant.

Men vadan detta extatiska, upprepade utropande av mitt namn? Snart rodnar jag :)

Anonym sa...

Partisanen!

Jo, jag vet att Le Pen i början eller mitten av åttiotalethävdade att förintelsen var en detalj i sammanhanget dvs kriget. Denna uppfattning delar jag naturligtvis inte, kriget var ju i grund och botten just ett förstörelse och förintelsekrig, slaverna och bolsjevikerna skulle krossas till siste man.

Däremot håller jag delvis med Norman Finkelstein i hans uppfattning om att sättet att beskriva förintelsen på och att separera detta frukttansvärda folkmord från andra liknande som Rwanda 1994, Kongo i början av 1900-talet, Sovjet eller Turkiet 1915 är att spela revisionister och aandra förnekare i händerna.

Läs tex Expos eller SMR:s intervju med Jan Bernhoff så förstår du/ni vad jag menar.

Le Pen har vidare tagit avstånd från såväl uttalandet som antisemitism i sin helhet, detta framgår i bla SvD:s rapportering från valet i Frankrike.

Fronten har sedan mitten på 80-talet genomgått en liknande förändringsom SD.

/Johan K

Anonym sa...

Okej kamrat Struck!

Jag skall inte slita på ditt tjusiga namn, synd att det inte var ett "nick"då hade ju kunnat byta då och då.

Struck?

Var har detta sitt ursprung?

Många säger Stuck, bla Saki men det är ju wrong.

/Johan K

Tobias Struck sa...

JK. Det är OK att du ropar mitt namn. Tobias betyder "Guds godhet". Struck är ett ganska vanligt tyskt namn. Det kommer från "Strucken", som var en roll i det gamla bondesamhället: "Den som slår", förmodligen med lie eller slaga, det har jag inte koll på, riktigt.

Min farfar var från Hamburg. Han var kommunist och stred mot Franco som frivillig för Spaniens regering, dessutom var han motståndsman i både Danmark och Norge.

I den norska motståndsrörelsen mötte han min farmor, som var från en litauisk, judisk familj, som hade flytt undan pogromer mot judar i Litauen under slutet av 1800-talet.

Farmor och farfar flydde från Norge över fjällen till Sverige. Men farmors föräldrar orkade inte fly mer. De och tre av farmors syskon fördes till Auschwitz. Där dog de. Hennes bror C var boxningsmästare och gift med en norska, så han skickades till ett läger i Norge och överlevde.

"Däremot håller jag delvis med Norman Finkelstein i hans uppfattning om att sättet att beskriva förintelsen på och att separera detta frukttansvärda folkmord från andra liknande som Rwanda 1994, Kongo i början av 1900-talet, Sovjet eller Turkiet 1915 är att spela revisionister och aandra förnekare i händerna."

Jag håller med. För att inte tala om när Bildt i rikdagen för en vecka sedan påstod att han inte vill kalla folkmordet i Sudan för ett folkmord, för att han inte vill devalvera betydelsen av Holocaust. Det är principen, Calle. Inte antalet.

Jag har förloprat all respekt för Carl Bildt. Regeringen, riksdagen och mainstream media är det europeiska och amerikanska storkapitalets bordell.

Anonym sa...

Tobias, tack för förtroendet!

Det var mkt starkt att förtälja det du nyligen gjorde. Jag beklagar vidare starkt dina förlorade anhöriga i Förintelsen, må deras röster aldrig tystna, trots att de fallit in i de tystnas led.

Själv heter jag eg. Johan Kammari. Min mor är ungerska och min far ingermanländare. Ingermanländarna är en "etnisk folkgrupp" från det forna sovjet, närmare bestämt från provinsen St. Petersburg. Dessa har delvis fördrivits, delvis eliminerats fysiskt, och delvis på egen hand flytt, först till Finland och därefter till bla Sverige (min egen släkt tillhör den sista kategorin).

Naturligtvis är förintelsen unik i den bemärkelsen att det rörde sig om moderna dödsfabriker i vilka man på/efter industriella principer eliminerade msk. Vidare var antalet dödade ofattbart.

Men enligt Linda Melvern, en mkt ansedd brittisk journalist och sociolog var tutsiutrotningen i Rwanda i det närmsta identisk med Hitlers illdåd. Detta gällde såväl propaganda, planering som försök till att dölja vad som eg. skedde, genom att endast "rapportera" om inbördeskriget, indirekt med Uganda. Ett mkt hett lästips är "Att förråda ett folk" från 2003 av Linda M.

Det låter väldigt tråkigt att din respekt för etablissemmmanget har
försvunnit. Vi får väl tillsammans försöka hitta en lösning på detta.

Tobias Struck sa...

JK. Tack själv för förtroendet.

"Det låter väldigt tråkigt att din respekt för etablissemmmanget har
försvunnit. Vi får väl tillsammans försöka hitta en lösning på detta."

Nåja, jag anser inte att jag som svensk medborgare är skyldig att respektera regeringen, riksdagen och mainstream media eller att min falnade respekt vållar mig några problem. Jag är skyldig att lyda lagen, men jag har rätt att protestera mot de rikastes EU-agenda, det vsvenska etablissemanget lyder, vilket jag anser medför en fördunkling av svensk andlighet, svensk solidaritet och svensk värdighet.

Mona Sahlin säger att Sverige är "grått" utan invandrarna och Fredrik Reinfeldt säger att allt Sverige har utan invandrarna är "barbari". Även om jag naturligtvis förespråkar en utveckling och förädling av vårt kulturarv - så undrar jag hur ett lands folk skall kunna känna en minsta gemensamma sammanhållning och minsta gemensamt hopp med ledare, dessa bilderbergare, som pissar på dess andliga rotsystem.

Anonym sa...

Starka ord Tobias!

Jag måste emellertid medge att jag till åtminstone 80-90 % delar din "analys" av samhällsläget, i Sverige och världen i övrigt. Detta gäller inte minst EU:s jordbrukspolitik, anhöriginvandringen och median vilken många ggr mer eller mindre har en tendens att vilja fördumma snarare än att upplysa.

När det gäller Sahlin och "Fredda" så tyckte jag att deras uttalanden var ngt "checka", jag tror och hoppas inte att de menade allvar med dessa ord. Lite ironisk humor om man nu kan kalla detta för det måste vi väl tåla?

Nåval, en utveckling kan och sker "alltid" oberoende av om denna tar avstamp från rent barbari eller en högre civilisationsform.

När det gäller EU så diskuterade jag igår kväll med min granne som är SD:are i E-tuna (polare med Adam Mattinen). Han berörde bla att han ansåg att "vi" gör alldeles för stor skillnad på invandrare från europa och från övriga världen. Han tog Storbritannien som exempel. I SB verkar ca 400 000 östeuropeer (främst polacker)inom diverse yrkesområden. De allra flesta är driftiga och mycket skötsamma samhällsmedborgare, men samtidigt så "tar de ju alla" de brittiska jobben och därmed även dumpar lönerna, samtidigt som det råder brist på tex tandläkare i Polen.

Samma situation (brist på kompetens) råder i flera afrikanska länder där gräddan av samhället bestående av läkare, ingengörer och sjuksyrror etc emigrerar till Frankrike, USA eller SB där lönechecken är betydligt fetare.

Nåval, om grannen har rätt så kanske inte anhöriginvandringen är den enda svåra nöten för oss att knäcka.

Tobias Struck sa...

JK: Anhöriginvandringen är långtifrån den enda nöten. Men inom de övre samhällsskikten tror jag faktiskt att det kan vara sunt med litet nytt blod och konkurrens. Jag skulle snarare säga att en annan viktig nöt är folkets brist på ideal och moraliska föredömen. Den brittiske läkaren Theodore Darymple säger med rätta att den postmoderna människan har blivit fixerad vid sina rättigheter och glömt sina skyldighter, vilket resulterar i ett drygt, plumpt och osolidariskt sätt, som absolut är lika vanligt bland infödda som invandrare. Detta tycker jag personligen är den värsta nöten att knäcka. Folket saknar ideal och moral där andra medborgares rätt är lika viktig som den egna: Det pratas högt på biografen, det spelas hög musik till fyra på natten i hyreshuset, det spottas framför gamlingar, det knuffas i tunnelbanan, i parrelationer sviks det och utnyttjas huller om buller etc.

Och vilka moraliska ideal har exempelvis svenskarna? Vilka moraliska föredömen? Idrottssjärnorna? Törstar jag efter deras visdom? Vilken visdom?

Anonym sa...

Tobias!

Jodå, din analys förefallernog vara rimlig, eller kanske snarare läkarens.

Det moraliska förfallet och förlusten av de tidigare sunda idealen såsom ärlighet, tolerans och hjälpsamhet etc. tror jag åtminstonedelvis har löpt parallelt med den tekniska och/eller materiellautvecklingen med start omkring 1950.

Tekniken har till stor del ersatt många tidigare medmänskilga funktioner/relationer msk emellan. TV:n tex har bla fungerat som barnvakt under minst 20 års tid, detta leder till att barnen inte utvecklar sina kognitiva genvägar så allsidigt vilket är en förutsättning i en mänskilg subjekt-subjekt relation.

Perspektivet vilket erhålles tenderar att bli ytterst snävt och ensidigt i i flera avseenden.

Tekniken har vidare gjort att livet i flera avseenden blivit betydligt mer konfortabelt. Vi har helt enkelt haft det såpass bra under såpass lång tid att vi inte minns hur det är att ha det svårt. Detta pasifiserar och leder till moralförlut. Man tar för givet att vattnet kommer då man vrider på kranen eller att lyset tänds då man slår till brytaren.

Nu talar jag i första hand om Sverige men misstänkeratt följande är applicerbart i stora delar av västvärlden inte minst USA.

Det finns naturligt många fler aspekter och anledningar till att det blivit som det blivit.

Min tes är dock att teknik och moderniteti hela sin ofattbara komplexitet leder en större frihet eller i varje fall känsla av sådan, vilket i sin tur resulterari känslan av att vara sin egen (tom gud kanske?)och därmed ett minskat behov av sina med msk.

/JK

Tobias Struck sa...

Bäste JK. Detta samtal kan bli långt och närande. Men jag drar mig ur här och ser fram emot att möta dig på min blogg! Där kan vi fortsätta utan att det gör oss kända som OT-läkare :) En öl i solen någon dag, rentav?

Anonym sa...

Mors!

Vi lär nog höras av!

"En öl i solen, rentav", tja det är ju en bit till Göteborg från E-tuna men inget är omöjligt!

Jag har lite släktingar på de breddgraderna så det skulle nog kunna gå vägen.

Har du frågat Sakine?

/JK

Tobias Struck sa...

Jk. Frågat Sakine om hon vill svänga en bägare? Nej, det har jag inte vågat. Känner mig väldigt utanför den där stockholmsklicken... Men det är säkert bara mindervärdeskomplex. Självklart dricker jag gärna öl med snygga, smarta Saltlakrits-Sakine.

Anonym sa...

Mors TS!

Bor du i "Götet" eller, jag har fått för mig det?

Anledningen till att jag frågade dig om Saki beror på att jag erhållit uppfattningen att hon är en riktig party pingla, jag frågade henne tidigare om hon besökt "Riddarjakob" i Järfälla, det hade "hon nog allt gjort".

En hennes framtida pojk eller flickvän kommer nog allt att behöva Sharams dunderhit "My girl wants to party all the time".

/JK

Tobias Struck sa...

JK. Jag bor i Götet, det stämmer. Men snart i Varberg eller Falkenberg. Om min tävling i donationer mot Dick Erixon faller väl ut, så kan jag resa på festresa till den som är sugen.

Anonym sa...

TS!

Vad är detta för tävling, detta har jag tyvärr missat?

Festresa?

/JK

Tobias Struck sa...

JK. Kolla min blogg, senaste posten. Festresa är en resa med festande som syfte, antar jag - jag tog ordet ur luften. Men ingenting är bara i mitt arbete: Under fest knyts nyttiga band och smids planer för det stora allvaret - och mitt i det stora allvaret spritter det plötsligt till av humor.

sakine sa...

Ni bor ju långt bort och dessutom kan man väl inte öla med folk man inte känner bara sådär?

Eller är jag bara stockholmsk nu...

Anonym sa...

Hej Sakine och Tobias!

Det var Tobias som tog upp iden om ölande!

Personligen (om jag nu försöker vara lite allvarlig) så brukar jag inte komma med sådana erbjudanden via bloggar och dyl, men visst, det förekommer och i de allra flesta löper det väl ut. Ngn måste väl alltid ta första steget?

Dessvärre finns det ju även fula fiskar vilka figuerar i sådana här sammanhang, dem måste man alltid se upp med, framförallt som tjej/kvinna.

sakine sa...

Johan K, jo jag var också lite skämtsam! Men träffas ni och skvallra sedan :)

Tobias Struck sa...

Sakine. Jag och Johan har gått så långt i offentlighet att vi har redogjort för en del av våra släkthistorier här på din blogg. Med oss hade du nog varit trygg. Kan bara tala för mig själv, men jag är en fridsam och gladlynt typ så länge jag blir fridamt bemött.

Om jag och Johan träffas, så lovar jag att du skall få veta hur Johan uppträdde. Så får du ta ställning till festande med oss, när den dagen kommer :)

Anonym sa...

God kväll Tobias och Sakine!

Jag lovar att ni kommer att överleva en "dejt" med mig, det har alla andra hittils gjort!

Visst, Tobias kan redogöra över mitt agerande vid en träff oss emellan, men vi fåspor väl hoppas att han inte är överförfriskad då han gör detta!