2007-04-19

Missa inte TV4-debatten ikväll

Sahlin vs. Åkesson, och därefter en efterdiskussion där b la jag och Lars Ohly (v) deltar.

44 kommentarer:

Anonym sa...

Saki!

Jag lovar att inte missa den!

Jag skall nu underätta grannarna ochså, ladda med sportdryckodyl!

Nga nya bud eller är lyan i hamn?

Johan K

Anonym sa...

vill också ha svensk tv... suck

lycka till Sakosh,

syrran

Niklas Frykman sa...

Jag hade nog förväntat mig att du skulle säga något i stil med att det enda som kan ge oss en vettig integration är det omedelbara införandet av nattväktarstaten. Det hade varit kul. :)

Herr redaktör sa...

Jag tyckte att jag kände igen dig! Du var utan tvekan den mest lysande demokraten av dom alla! ;D

Vasserman sa...

Du är en stjärna! Den enda i panelen som var både självsäker och konsekvent.

Saga Rosén sa...

Bra jobbat, Saki!
Men den där Tutti alltså.. (vem döper någon till Tutti, får bara obehaliga vibbar till Tuttifrutti från 90-talet med Bruno Wigzell).

Kul att Jonathan fick sig lite tv-tid också, förresten :)

Kram

Jonathan Leman sa...

Saga
äsch, har väl varit med i tv4 förut;)

Anonym sa...

Mors!

Joo, det var riktig rysare!

Utan Saki i panelen hade jag garanteratgömt mig bakom soffan med täcket över mig.

Johan K

sakine sa...

Kiwi, det är lugnt, jag sparar ner allt!

Frykman, det kommer det kommer. Ha lite tålamod :)

Volkan Saga, Utkast mfl, tack ska ni ha.

Det var inte många minuter men jag knyckte nog relativt många ändå. Får se på programmet själv snart...

Anonym sa...

Mors!

Jag känner att jag "måste" kommentera en smärre detalj, trots att den kanske inte är direkt relaterad till denna tråd och till debatten i sig.

Åkesson gick med i SD år 1995, men uniformer, grova kängor, bombarjackor och diverse "white power" symboler/attribut förbjöds på partimöten osv först runt våren 1997, detta enligt Expo och min gode granne "Johnny" (en gammal E-tuna Hitler eller Amin).

Vad vill jag då ha sagt med detta?

Jo, om ni har läst dagens upplaga av Expressen så kan ni observera under arikeln "Grillningen" att Åkesson motiverar detta (medlemskapet i SD) med EU-motstånd och generell invandrar skepsis, han hävdar dock att han ville förändra partiet direkt då han gick med, det var för kategoriskt enligt honom.

Han har nog uniformen och kängorna kvar tror ni inte??

Karin sa...

Bra jobbat.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Karin, tack..

"Anonymous, inga anonyma inlägg här!

Du som trodde jag gillar Danmark: Jag ogillar deras invandringspolitik starkt. Nu hinner man inte utveckla sina tankar på någon minut i TV, men jag är för fri invandring i längden.

Det här är typiskt för den här debatten: tror man på fri debatt och yttrandefrihet kommer antydningarna som på beställning.

Anonym sa...

jävla tönt, varför censurerar du inlägg, du som är så jävla mycket för yttrandefrihet. hycklare...

faktum kvarstår: ditt exempel med norrtälje och södertälje var dåligt. det är bättre att se på exemplet danmark och sverige. i danmark "tog man debatten" och var så jävla stolta över det. se hur det gick

Byggaren sa...

"Det här är typiskt för den här debatten: tror man på fri debatt och yttrandefrihet kommer antydningarna som på beställning."

Detta är svårt att förstå för folk som tänker med magen.

Är man drogliberal är man givetvis en knarkare.

Är man för legalisering av prostitution så är man torsk.

Är man för en oinskränkt yttrandefrihet är man givetvis rasist.

sakine sa...

Byggaren, ja...men det börjar väl förändras sakta men säkert. Monas agerande igår tyder på det, tex.

"Ann o Nym", passar det sig inte är det ingen som hindrar er att säga vad ni vill på andra ställen. Men här gäller mina regler, d v s inga anonyma inlägg. Annars gillar jag högt i tak, ta gärna i så att du spricker.

Återigen, svensk politik är inte dansk, tysk eller turkisk. Debatten tas redan och finns redan i det svenska samhället. Att låtsas som att det regnar hjälper ingen. Mer självförtroende och bättre pålästa politiker är vad vi behöver, inte feghet eller demokratiskt tvivelaktiga metoder mot dem som tycker 'fel'.

Anonym sa...

Skicka hem 80 000 kurder som bor i Sverige till Barzani(Kurdistan i Norra Irak) och ta in RIKTIGA flyktingar från andra delar av världen... INGA kurder som har flytt FATTIGDOM och MISÄR med sina 12 barn...

Det var rena rama shocken när jag reste i kurdernas hemtrakter (Iran, Irak och Östra Turkiet) för några år sedan...fy fan vad de är lata...varenda en sitter på gården, barnen skiter på samma ställe som de sitter och äter på, kvinnorna hade urusla smak på kläder...glittrigt, billigt tyg som är ända ner till axeln och ett fult skärp som pryder den tjocka kurdkvinnans mage...en kärnfamilj bestod av 15 pers. och bodde i stort sett ovanpå varandra i enrummare...det var som att gå 150-200 år tillbaka i tiden.

P.S. Undervisa gärna också i varför och hur man använder kondomer...

http://www.cbsnews.com/sections/i_video/main500251.shtml?id=2491526n

Per

Anonym sa...

Saki:
Du gjorde ju ett bra (och assimilerat :) intryck i efterdebatten ...men Ohly, sicken ingrodd kommunistdogmatiker.

När det gäller själva debatten så gissar jag att SD gick upp en eller en halv procent.

F ö helt rätt att rensa anonyma inlägg, pallar dom inte sätta en kråka i signaturfältet får dom skylla sig själva.

Anonym sa...

Bäste Per!

Hårda ord var det, jag tror allt att du nappade på Sakis: "Ann o Nym", passar det sig inte är det ingen som hindrar er att säga vad ni vill på andra ställen. Men här gäller mina regler, dvs inga anonyma inlägg. Annars gillar jag högt i tak, ta gärna i så att du spricker" (Jag är ironisk!).

Vilka grupper mer precist anger/anser du vara "riktiga" flyktingar, och vilka är då dessas genuina flyktingskäl, om nu inte misär och fattigdom kan räknas till dessa? En spontan tanke jag får är att vissa specifika grupper i ett samhälle tenderar att bli fattiga och tvingas leva under misär till följd av diskriminering av andra grupper eller av staten etc. Ett ex på detta är Romerna i de forna Balkanländerna, Bulgarien och i Rumänien. Dessa flyr/migrerar naturligtvis just av dessa skäl och då kan ju fattigdom och/eller misär vara ett ok flyktingskäl eller?

När det gäller kurderna kan jag inte säga så mycket, detta då jag inte varit där och kunnat bedöma
situationen som den ser ut idag, du var ju där för nga år sedan, kanske att det är annorlunda idag till följd av kriget?

GT hade tidigare denna månad ett stort repotage rörande 500 kurder vilka riskerade utvisning från Göteborgsområdet. Följande sades bla:
- Det finns inga garantier för ett säkert liv här, sägertidningsredaktören Kovan Amedi, på plats i Kurdistan.

Enligt bla FN:s flyktingorgan, Amnesty och HRW minskar antalet flyktingar generellt i världen, dock ökar dessa starkt från just Irak.

Ha ett gott!

Byggaren sa...

Jag är inte säker på om "Per" är en storsvensk eller storturk. Båda är egentligen lika ointressanta att utbyta åsikter med då det bara är hatmonologer som rapas upp. Fast det är nog bara bra om hans inlägg får stå kvar då den säger en hel del om hans person.

Anonym sa...

Mors Byggaren mfl!

Efter att spenderat en hel del tid på denna blogg och även på flera andra har jag noterat att flertalet av dessa hatmonologer oftast med etnisk koppling inte nödvändigtvis alltid måste vara författadeav blåögda och blonda svenskar.

Varför säger jag då detta och har de misstankarvilka jag nu ger uttryck för?

Joo, därför att efter fem år i E-tuna (Pluton Svea mfls hemvist)och en del granskandepå extremisternas hemsidor, såsom på SD:s, ND:s, NSF:s och SMR:s kan jag dra slutsatsenatt dessa inte tillämpar denna precision vad beträffar ordval vilket ofta förekommerhär och även i många övriga kontexter,detta gäller för övrigt "vanliga svenskar" ochså.

Vad jag talar om är benämningar som kurd, tutsier óch bergsturk etc. För den traditonelle svenska rassen är en afrikan just en afrikan, eller tyvärr många gånger värre= ne*er/ni**er. En turk är en turk Sakine Madon eller Ahmet Necdet Sezer, ingen betydelse utan kort och gott "turkpå burk", detta dock inget som gäller olika minioritetsgrupper. Kurderna ser signifiknata skillnader mellan sig och de etniska turkarna (och vice versa), samma sak gäller för hutu samt tutsi).

Kontentan av detta blir att etniska konflikter i vissa kan komma att överföras genom invandring, och därmed denna typen av inlägg.

Johan K

Anonym sa...

Sakine är hetast ! ;)
/ aidan

Anonym sa...

Saki for Presiden!!

/Maher

Anonym sa...

Jo, "Pers"kommentar kanske bäst "bemöts" genom att låta den vara kvar!

Betänk dock ändå följande: Hade Åkesson, Lund eller Abrahamsson marknadsfört dessa rader offentligtvid ett torgmöte eller dyl hade de garanteratriskerat minst två månader bakom svenska stålgardiner!

Johan K

Anonym sa...

Johan K

Både SD och ND uttrycker precis vad de tycker om invandring, flyktingar det ena och det andra och de blir applåderade på flera ställen runtom i Sverige....de har till och med fått mandat att styra SVERIGE...så bakom låsta dörrar är bara DITT sätt att tysta ned grupper som INTE tycker likadant som du...

Apropå kurdfrågan och varför de 500 kurder INTE ska få stanna i Sverige vill jag att du tittar på nedanstående nyhetsrapportering från CNN som alias Per rekommenderade i sitt inlägg:

http://www.cbsnews.com/sections/i_video/main500251.shtml?id=2491526n

RadikalTT

Anonym sa...

Johan K!

Kurdfrågan verkar vara ditt älsklingsämne..jag har märkt att du inte är lika engegared i andra ämnen ...vad kan det bero på!?:)

Pia LL

Anonym sa...

Intressant att se dig i TV - för då förstod jag varför du har varken pojkvän eller barn. Du är så ful.

Anonym sa...

Bäste RadikalTT!

Att SD och ND har lyckats erhålla en hel del mandat här och var kan och måste jag endast visa full respekt för, det är ju trots all folket som avgör och måste så få göra i ett sekulariserat och demokratiskt samhälle.

Detta även om jag för egen del absolut inte kan förstå dessa medmänniskors val av väg mot det framtida Sverge.

När det gäller retoriken eller kanske ordvalet som det tidigare inlägget berörde finns här en signifikant skillnad mellan vad denne "Per" och flera övriga vräkt ur sig riktat mot folkgruppen kurder, och vad SD och ND säger.

För att illustruera med ett ex. NSF:s partiledare Björn Björkvist har vid två tillfällendömts för hets mot folkgrupp då han sagt följande: "Jag tror inte jag är ensam om att må dåligt när jag läser om att unga svenskor blivit våldtagna av invandrar horder".

Två månader bakom svenska gardiner blev påföljden för detta, och märk här väl att Björn inte preciserade ngt specifik grupp utan, kort och gott "invandrare", detta till skillnad mot inläggen på denna och många andra bloggar etc.

Nåvål, min ambition är definitivtinte att sätta folk i finkan utan håller helt med blogginnehavaren beträffande motåtgärder mot dessa stolligheter.

Jag ville bara objektivt påvisa hur lagen ser ut.

Nu skall jag checka CBS, tackar för tipset!

Johan K

Anonym sa...

Kära Pia LL!

Nyfiken i en strut så man ut eller hur var de nu!??

Nej då, jag skall försöka svara dig så gott jag kan, även om jag tycker att jag redan gjort det indirekt många gånger.

Vilket jag och förmodligen flera med mig noterat är att betydande delar av denna blogg handlar om kurder, ur olika infallsvinklar. Ibland är det trådar som börjar på ett helt annat tema, som tex detta med studenterna, vilken jag förövrigt inledde med ett långt inlägg helt i linje med temat. Ofta spårar dessa trådar dessvärre ut helt och hållet, och man märker då att det blir hets och svartmålning, inte alltför sällan riktad mot blogginnehavaren eller kurder i allmänhet.

Senast hade vi ju "Per" och tidigare bla "norrlänningn".
När hetsen som i dessa fall riktas och starkt koncentreras mot kurder, ja då är det ju detta vi måste bemöta eller hur?
Det har naturligtvis ingen betydelse om hetsaren är etnisk svenne, etnisk turk eller koptiskt kristen eller ngt helt annat. Det vikiga är att dessa aldrig skall få stå oemotsagda.

I övrigt om du går tillbaka och tittar på äldre inlägg osv märker du nog allt att jag är beredd att diskutera det mesta mellan himmel och antenn.

Hoppas du är nöjd med svaret!

Mvh/Johan K

Anonym sa...

Men snälla Olof!

Hade du verkligen inget trevligare att dela med dig av?

Detta var definitivt inte SD relaterat!

/Moses

PS. Jag tycker Saki är fin såväl till det yttre som det inre.

Anonym sa...

Tjena Moses!

Jag håller helt med dig!

Olof är nog en hemlig beundrare, tror ni inte??

sakine sa...

Tack & så, men varför kommer alltid kurdfrågan in i varenda inlägg? Det blir lätt rörigt, jag hoppas därför att vi kan försöka att hålla oss till ämnet framöver.

Angående debatten har det kommit upp många kritiska röster mot att Sahlin tog debatten, men också många positiva. Fler tycks vara kritiska av anledningen att hon inte var så påläst. Vilket är bra, herre det än att folk är mot debatten som sådan.

Anonym sa...

Hej Saki!

Ett sätt att motverka att besökarna "glider" från ämnet och i värsta fall börjar att hetsa är att starta flera trådar samtidigt inom olika ämnen om detta är möjligt i praktiken.Detta har jag sett att du gjort vid nga tillfällen.

Genom detta har alla möjlighet att tycka till om ngt.

Angående SD debatten anser jag ochså att motdebattörerna till Åkesson behöver vara bättre pålästa, inte minst då det gäller invandringens kostnader.jag har själv frågat två riksdagpolitiker kring detta och erhållit svaret: Vet inte hur mycket den kostar.

I dessa fall kan det vara ytterst simpelt för SD att hävda en siffra på kanske 100 eller 200 miljarder/år, medan Sahlin eller Reinfeldt bara står och stammar.

Johan K

sakine sa...

Johan K, de flesta vet vid det här laget att det [invandrarbefolkningen ] handlar om en nettoförlust på ca 30-40 mdkr/år enligt nationalekonomer i Sverige.

Men det är ingen lätt uppgift att räkna ut; dels saknas en hel del statistik, i synnerhet för andra generationens invandrare som SCB dessutom ändrade definition på häromåret.

Och Jimmy Åkesson säger nu 30-40 mdkr/året i stället för som förra året när han sa 100 mdkr och som hans anhängare brukar mala på: 270 mdkr.

För mig är det inte särskilt intressant exakt vad - invandring på rätt sätt ger klar nettovinst. Arbetslöshet och ineffektivitet kostar, ja. Det gör det alltid och oavsett grupp i befolkningen.

Man skulle kunna önska om snabb omläggning i migrationspolitiken med den borgerliga regeringen (Förebild till stor del: Kanada). Men det lär vi knappast få se.

Kurdistan and Hayastan sa...

Hallå

mycket sevärd debatt och man såg dig i bakgrunden hela tiden :)

ha det gott
--
Gurgin

Anonym sa...

Johan K?

Det är ditt KÄNSLIGA väsen som uppfattar allt som har med KURDER att göra som hets mot folkgrupp...

Om man är öppen om att kritisera Sverige och Svenskar så ska man också kunna kritisera, diskutera och föra diskussion kring Kurder och Kurdistan (eller ngt annat land)utan att du eller andra kurder uppfattar det som hets mot folkgrupp...

Finns det ett missnöje kring vissa frågor så ska alla vara öppna att bemöta det utan att HOTA eller att bli HOTAD...

Vi bor trots allt i ett DEMOKRATISKT LAND där YTTRANDEFRIHETEN är dess stöttepelare till skillnad från vissa samhällen i mellanöstern där man riskerar att tystas ned med ALLA MÖJLIGA MEDEL...våld, våldtäkt osv.

Johan!! Tycker inte du att det är skönt att bo i ett demokratiskt land som SVERIGE där åsikter kan vädras utan att ngn annan försöker tysta ned en med HOT!?

Sedan får man inte glömma bort det faktum att vissa personer som SAKINE är jätte "duktiga" på att PROVOCERA vilket gör att hennes kompetens ifrågasätts i alla sammanhang...MEN det verkar som om det har undgått dig av ngn mig oförståelig anledning...Du borde vara lika KÄNSLIG när det gäller andra frågor också...

Anonym sa...

Bäste +++JK+++?

Om du hade läst mina tidigare inlägg hade du med all sannolikhet inte behövt författa detta inlägg, läs framförallt mitt svar till "Pia LL".

Men jag håller förvisso helt med dig om att man i ännu större utsträckning borde få diskutera andra folkgrupper och länder än Sverige och svenskarna. Även detta finns det ex på i mina tidigare inlägg. Tex hade Fredrik Reinfeldts uttalande gällande att "ursvenskar är blotta barbarer" varit direkt att klassa som hets mot folkgrupp, om han istället hade applicerat detta på tex judar eller romer etc. Detta är fel anser jag, och jag välkomnar istället en debatt om sådana stolligheter oavsett om det gäller svenskar, kurder, romer eller judar.

Du frågar vidare om jag inte tycker om att leva i en demokrati med yttrandefrihet? Jo, självklart gör jag det, men som jag sade tidigare och även hävdade i de tidigare inläggen så gäller vissa begränsningar i yttrandefriheten och måste så få göra, detta bla i syfte att skydda minioriteter etc.

Ett mkt bra ex på detta är Radio Islam vars huvudsakliga målsättning/ambition sägs vara att skildra och berätta om palestiniernas lidande från den "blodtörstiga" staten Israels ockupation. Emellertid kommer betydande delar av materialet vilket används inom RI från "Der Sturmer" och "Mein Kampf" mfl legendariska antijudiska skrifter. Dessa förklardes olagliga av Nurnbergdostolen men har sedan dessa återbörjat att användas inom diverse sammanhang. Rättegången mot RI är således ett utmärkt ex på yttrandefrihetens gränser, och jag rekommenderar dig och alla övriga att läsa boken "Det eviga hatet" från 1993. Denna berör på ett mycket ingående sätt rättegången och lagen hets mot folkgrupp.

När det gäller Sakines "provokationer" ligger detta alltid i betraktarens sinne, ögon och öron, dvs det som provovcerar dig behöver inte provocera mig och vice versa.

Vilka fler ämnen tycker du att jag borde vara mer känslig inom menar du?

Avslutningsvis är jag själv inte av kurdiskt ursprung utan född och uppvuxen i Sverige, fast jag förvisso en ungersk mor och en far från Ingermanland (De centrala delarna av St Petersburg tidigare Leningrad, inom den ryska federationen. Johan Kammari låter kanske inte extremt kurdiskt eller?

Mvh/JK

Anonym sa...

Johan K!!!

Du har faktiskt själv svarat på frågan genom ditt tidigare inlägg...

Så här skrev du: " När det gäller Sakines "provokationer" ligger detta alltid i betraktarens sinne, ögon och öron, dvs det som provocerar dig behöver inte provocera mig och vice versa."

Din extrema känslighet vad gäller kurdfrågan/kurdistan och därmed dina låååånga inlägg...kurdfrågan behöver nödvändigtvist INTE uppfattas av andra som provokation eller hets mot folkgrupp utan som ett rent missnöje eller FAKTA som måste lösas innan det svenska välfärdssystemet går under helt och hållet...(också p g a att det förekommer mycket skenäktenskap bland dem...giftermål med första kusiner...vilket gör att det blir DUBBELLT så dyrt för Sverige...)

Precis som du själv skulle uttrycka det: " Det ligger alltid i betraktarens sinne, ögon och öron, dvs det som provocerar dig behöver inte provocera mig och vice versa."

Anonym sa...

Kära JK!

Jag upplever inte längre denna konversation som så värst intressantoch givande!

Vad jag menade med att du skulle studera de tidigare inläggen var att se att jag med debatt, ja med ord och motargument eftersträvar att motverka alltför grova påhopp på msk, oberoende av folkgrupp eller enskild bloggare, även om blogginnehavaren oftast får ta emot de värsta snytingarna.

Vidare berör du nu återigen "Sakis provokationer". Jag har inte märkt att hon speciellt ofta lyft upp/fram "kurdfrågan?"

Det är ju snarare så att hon oftast inleder en helt annan tråd, typ SD eller studenternas situation i Sverige vilken vi skall diskutera.Efter ett tag finns märker man dock att många inte har ngn vettigt att tillägga det specifika ämnet utan att det snarare övergår till ngt helt annat heller i värsta fall hetska utfall.

Saki har tom skrivit följande: "Tack & så, men varför kommer alltid kurdfrågan in i varenda inlägg? Det blir lätt rörigt, jag hoppas därför att vi kan försöka att hålla oss till ämnet framöver".

Nu tar du förvisso upp specifika problem som skenäktenskap osv, detta är jag naturligtvis beredd att diskutera,detta är absolut ingen hets.

Mvh/Johan K

Anonym sa...

Grattis Johan K!!!

Så här skriver du:

"Tack & så, men varför kommer alltid kurdfrågan in i varenda inlägg? Det blir lätt rörigt, jag hoppas därför att vi kan försöka att hålla oss till ämnet framöver".


Du kan Sakines uttryck utantill...har ni några starka band eller är du som Fredrik Malm...är kapabel att tänka med flera organ samtidigt?

Är ni "bästisar" eftersom du kallar henne för "SAKI".?

Anonym sa...

Grattis själv!

Tyvärr, jag är inte som Malm (gillar du honom eller??) med organen, förutom med en ständigt inkopplad muskel!

Jag kopierade citatet, helt enkelt!

Nej, vi är inte "bästisar! men kanske kan bli det, är ni det?

Ha det gott!!

/Johan K

Tobias Struck sa...

Per. Barzani är en släkt, den högst respekterade i Norra Irak. Släkten har sitt ursprung i byn Beroush, så de Barzani som kommer därifrån är extra respekterade. Jag råder dig att vara mycket försiktig med ditt slags prat om du är nära en Barzani från Beroush.

sakine sa...

Zzzz....

Ni som har problem med att jag är kurd kan ju starta egna bloggar där ni vräker ur er fördomsfullt trams, i stället för att förgylla varje tråd på min.

Anonym sa...

Sakine, Tack!

Hoppas dessa hetsare nu förstår att du inte vill ha dem trampades på din egendom!

När jag och flera övriga bloggare påpekat detta, och önskat konstruktiva diskussioner rörande dina intressanta trådar har vi bara blivit bemötta med argument som att vi har ju yttrandefrihet osv, eller som ngn säger att jag själv måste vara kurd eftersom jag inte tycker att man ska svartmåla sina medmänniskor, trots att jag är för yttrandefrihet.

/Johan K