2007-04-11

Bortskämda studenter och "VILL HA-mentalitet"

Osäkrade studenter delar inte min inställning.

Diskussionstråd startad här.

Och många mejl. Men dem håller jag för mig själv.

Från Osäkrade studenters blogg (plus mina små kommentarer):

Det är inte det att vi inte tycker att Sakine är lustig – inte alls- i själva verket förgyller hon ofta vår vardag med sin fascinerande oförmåga att förstå de enklaste resonemang. Men i längden blir det lite tröttsamt med denna ”det viktigaste är inte att ha en analys, det viktigaste är att ha en åsikt” som nu är legio bland Timbros hovnarrar.
Sakine förstår nästan ingenting, så vi kan väl passa på att förklara en smula.

Sakine ifrågasätter om någon av oss läser ekonomi, och hon är välkommen att debattera det samhällsekonomiskt effektiva i ett skattesubventionerat låglöneproletariat som minskar den allmänna utbildningsnivån i Sverige.

- bjuder ni på gratis käk om jag kommer??

Att Sakine, vars ekonomiska situation avslöjas ganska väl av en kvarskatt på nästan 20000 inte förstår detta är inte så märkligt, å andra sidan är det så mycket hon inte förstår.

- Men var nu inte så sotis. Sakine har fått kämpa sig till att lyckas bo i sin lilla lya i Flemingsberg och betala av sitt (förhållandevis lilla) CSN-lån. Jag har jobbat med så många "skitjobb", ofta med flera parallellt, att jag har tappat räkningen. Om det är till någon tröst är jag uppväxt i ett fattigt hem som vägrade att ta emot bidrag. Vi fick köpa gammalt bröd, bära gräsliga kläder och någon rolig fickpeng var det inte fråga om. Det är därför jag förundras över den tjatkapacitet medelklasskids har, som ogenerat räknar med att samhället ska försörja dem - ironiskt nog när de (myndiga) ska försöka klara sig på egen hand. Inte för att de behöver pengar av oss som går upp klockan 05.30 varje morgon, utan för att de helt enkelt är för fina för "skitjobb".

52 kommentarer:

Anonym sa...

"Välkommen" tillbaka Saki!!

Det känns mkt tryggt att du nu återigen är back in bussines.

Vad är det för nytt kneg du slagit dig in på?

Anonym sa...

Hejsan på er alla som överlevt påsken!

Naturligtvis kan studentlivet i vissa avseenden vara en smula komplext, ytterst avhängigt på ort och familjesituation. Jag själv studerade tidigare i V-ås samt E-tuna dvs vid Mdh. Genom att studera vid mindre orter får man det betydligt närmare till allting (man behöver inte investera i dyra sl kort, utan det räcker på sin höjd med att tjacka en bättre beg hoj, helst med pedaler förstås). I detta avseende kan vi ju naturligtvis naturligtvis påvisa/hävda en generell orättvisa, dvs att det blir ekonomiskt fördelaktigare att studera vid mindre orter. Å andra sidan kanske det är svårare att hitta ett lämpligt extra kneg.

Den andra aspekten, vilken jag tidigare nämnde rör familjesituationen. Självfallet är studiemedelets nivå anpassat för/efter oss ensamstående utan barn. Detta har vid flera tillfällen påpekats av bla SFS.

Kontentan av dessa två aspekter blir att ensamstående studenter vilka pluggar på mindre orter vinner betydligt mer ekonomiskt än morsor eller farsor vilka pluggar i typ Sthlm eller Uppsala.

I övrigt håller helt med Saki när det gäller extra jobb, litteratur och kost osv, det är vidare av yttersta vikt att inte förlora kontakten med yttervärlden/arbetslivet under studietiden, även om det handlar om sk "skitjobb" är detta betydligt bättre meriter att ha i framtiden än inga alls. Det kan även vara ngt att falla tillbaka till om man inte hittar ngt inom sitt eget utbildningsområde.

Ett avslutande hett tips: SAMLA TOMGLAS, mkt bra för såväl plånbok, samhälle som miljö.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonas Barkå sa...

Lysande krönika som vanligt.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Inga anonyma inlägg, tack. Skriv med signatur.

Tack Jonas!

Anonym sa...

Milda makter vilka puckon det finns (i citydebattråden alltså). Jag fastnade för en intressant passage från en som kallar sig "c-lo". Han/hon/det skriver bl a följande:

"...Däremot är det konstigt att inte fler reagerar när dom riktigt rika "vill ha" och får en massa pengar av oss andra genom slopad förmögenhetsskatt..."

Ett klassiskt exempel på hur 40 års sosse-hjärntvätt, här har vi ytterligare en som redan har intecknat fiktiva skattemedel som sina egna :D

Ps
Går du verkligen upp 5:30? ...jag trodde det var då du kom hem på "kvällarna"? ;)

sakine sa...

RL, ja jag går som senast upp då. Och kommer vanligtvis hem någon timme innan.

Nä. Jag skojar. Men det har hänt.

Jag såg för övrigt att Karin Rebas skrivit en notis om det här i dagens DN (ledarsidan). Kul!

Johan Hedin sa...

Vi människor vill ju i en massa olika situationer ha saker av varandra. Det är inget fel med det. Det är ju detta så gör oss till människor, att vi är sociala varelser som samarbetar för att uppnå olika saker.
Om det är rätt eller fel beror istället på HUR vi ser till att få dessa saker av andra.

Generellt finns det tre olika sätt:
1. Tvång
2. Lurendrejeri
3. Förhandling

Det är ju endast det senare av dessa som klarar av en moralisk granskning. Man bör ju, som bekant, inte tvinga folk eller lura dem.
Det tycker tydligen inte de Osäkra Studenterna. De vill ha en massa gratis. Och förhandling är det inte tal om (i form av hederliga arbeten). Men nu finns det ju inget som är genuint gratis. Metoden blir alltså just tvång (med lite lureri) för vill-ha-slynglarna.

Anonym sa...

sakine madon = husneger

sakine sa...

"malcom", vilken nivåhöjare!

Johan Hedin, ja, och vilken vaken människa som helst borde se att deras överdrivna gnäll och krav inte har att göra med vad de behöver.

Vad de behöver är en supernanny som rättar till deras bäbisbeteenden. Något i den stilen.

Skrikandet och gnällandet går vanligtvis över efter ett tag.

Anonym sa...

Bra argumentation...
noot.

Kom in i matchen. Vi studenter är trötta på de osäkra arbetsmarknaden, det är vad vi menar med skitjobb.

Läs artikeln innan ni kommenterar, tack.

Petter sa...

Underbart att du tog upp denna verklighetsfrämmande ideologi som bygger på att inte ta ansvar. Det är löjeväckande att kalla svenska studenters liv för oskert. Saker kan göras bättre för de som samtidigt är föräldrar. Studentkåren är bortskämda med att kårobligatoriet skall subventionera nationernas spritkonsumption.

Stå på dig.

Petter Hedberg Ekologkonsult

Jonas Barkå sa...

Roligast hittills är påståendet:

"Vi är undernärda, sjuka och överarbetade."

Undernärda! Stor humor!

Anonym sa...

Sakine! Har kurder det fattigare här i Sverige än ert fattiga hemland kurdistan!?...och varför står ni ut med Sverige när det finns ett Kurdistan med Barzani?

http://www.cbsnews.com/sections/i_video/main500251.shtml?id=2491526n


Lite måtta får det väl vara när du kritiserar svenska samhället...för även den fattigaste här i Sverige får sin hyra och mat betald av hederliga svenska skattebetalare..dessutom får man 2500 kronor i barnbidrag PER BARN!

Hur många barn var det i din familj?...3, 4, 5....?

Stefan

sakine sa...

Under täcket, bli arbetsgivare åt dig själv då? Det finns fler branscher och sektorer än bidragsindustrin.

Petter, tack!

Jonas, men många av dem är faktiskt undernärda - för att de inte vet hur man lagar veganmat (men ändå vill vara veganer) och sörplar latte hela dagarna (och billig öl på kvällarna genom kåren) ;)

Stefan, inga barn. Själv då? Jag klagar så länge folk tvingar mig att betala för att de ska få en lyxig tillvaro.

Hade jag kunnat prata sydkurdiska hade det inte varit helt osannolikt att jag hade flyttat ner!

Emil sa...

Under täcket:

Kom in i matchen. Vad är det för fel på osäkra arbetsmarknader. "säkerhet" och "trygghet" är för losers som inte kan ta hand om sig själva och inte har några ambitioner. Själv har jag tidsbestämd anställning och kunde inte varit gladare för det. Då är jag:
- säker på att inte hamna i något trygghetsträsk i något jobb jag egentligen inte vill ha.
- i ett utmärkt löneförhandlingsläge när mitt kontrakt går ut. Har jag skött mig och adderat värde så kommer min arbetsgivare att vilja hosta upp för att behålla mig, att nyrekrytera kostar ändå mer. Vill han inte behålla mig så har jag ändå ett bra läge eftersom jag inte har fått sparken utan slutat för att mitt kontrakt har gått ut. Kan inte bli bättre.

Anonym sa...

Osäkrade studenter kan ju bara vara satir.

/Andreas Johansson

Anna K sa...

Grymt bra artikel!!
/Anna

Anonym sa...

Hur skall man betrakta studenter vilka fortfarande bor hemma under studietiden?

Självfallet ser dessa olika individerslivssituation olika ut, men överlag torde de väl kunna stoppa undan en eller annan slant mer än den som har en egen lya?

Förresten var det ngn som såg debatten mellan Åkesson (SD) och Ullhagen (FP) i dagens "Adaktusson"?

Vore kul med en recension, missade denna tyvärr, hoppas det handlade om siffror.

Anonym sa...

Hej igen Sakine,

Dåligt motargument när du anger språk som hinder för återflyttning till Kurdistan i Norra Irak....Jag kan genast inte låta bli att undra om 80 000 kurder som bor i Sverige kunde svenska innan de flyttade hit till Sverige!?

Svar: Med största sannolikhet inte...där har du svaret på att språk egentligen INTE är ett problem...

Kunde förresten DIN PAPPA eller du själv svenska?...ändå så flyttade ni till Sverige...Så det svar du gav: du kan INTE flytta från Sverige till Kurdistan för du kan inte sydkurdiska HÅLLER INTE...du lurar bara dig själv:)

Med barn menade jag antal syskon i din familj och därmed åtskilliga bidrag ni har samlat på er genom alla dessa år i Sverige...så du ska inte klaga på att i Sverige lever man ett fattigt liv...Ni måste åtminståne ha fått hyran betald och fått matpengar..och fått bidrag per barn (dina syskon.

Handen på hjärtat .. du som förespråkar kurdiskhet vid minsta lilla tillfälle...vore det inte bättre om du bodde nära Barzani och slapp Sverige...och hjälpte till med demokratiseringsprocessen i Kurdistan?...

Svar: Det finns INGEN kurd som skulle lämna svenska välfärdssamhället...inte ens om kurderna fick hela mellanöstern för sig själva och fick jobb som Barzanis närmaste medarbetare.

Den ideologi som ni har försökt försvara och sprida i 20-30 års tid här i Sverige (Kurdistan, Kurder, kurdiska, kurder,Kurdistan, förtryckt osv) förlorar genast sin betydelse pga er stora OVILJA att vara på plats där man kan göra så mycket för sitt KURDISTAN....både jag och du vet att Sverige är ett RIKT land som har så mycket att erbjuda och det är INTE så lätt att lämna svenska välfärdssystemet..INTE ENS FÖR KURDIDEOLOGIN...

Stefan

Petter sa...

Jag har hört flera journalister på DI och SVD säga att kommentarfälten till artiklarna lockar fram mörkermännen. Något liknandetycks ske här. Jag måste ha missförstått Sakines krönika helt och hållet. Jag såg inte att den hade om kurd, kurder, kurdiskhet elle rkurdistan att göra. Så snälla Stefan, cut the crap, och gå till sakfrågan. Bör man tvingas subventionera kårspriten. Är det rimligt att skådespelare skall få a-kassa när de inte har pjäser, är det rimligt att man som utbildad akademiker skall käka a-kassa istället för att ta ett annat jobb när man inte får jobb inom ämnet Språkvetenskap.

Själv utbildade jag mig till biolog, startade eget, skrev en bok, håller föredrag.

Anonym sa...

Petter,

Tack för ditt inlägg men jag hade hellre velat höra Sakines åsikter om vad jag har skrivit eftersom mitt inlägg hade den avsikten.

...OCH Sakine! ser fram emot att få höra dina åsikter angående mitt tidigare inlägg...kom gärna med argument som håller...

Hälsning
Stefan

Byggaren sa...

Mycket bra skrivet, Sakine.
Självfallet är det så att de som föds med silversked i munnen är de som gnäller mest över sin situation. Själv har jag aldrig haft det så bra som under tiden jag studerade. Visserligen var inkomsten liten men utgifterna likaså.

Stefan: Vart vill du komma? Är du bara allmänt irriterad på invandrare eller är det kurdhat för hela slanten? Jag föreslår att du läser Sakines inlägg en gång till och förklarar på vilket sätt hon angripit ditt Sverige eller "hederliga" skattebetalare? Att vara stolt över sitt ursprung betyder inte att man inte kan bosätta sig i andra länder. Du kanske kan förklara för oss varför Sakine ska flytta till Irakiska Kurdistan? Eller varför inte berätta för oss varför du inte flyttar dit? Har du en giltig anledning till det?

Anonym sa...

Denne Stefan verkar ha noll koll på vad denna tråd handlar om. Saki ogillar ju att hederliga skattebetalare ska behöva betala för latryggar.

Dessutom är ju Saki inte bara integrerad, hon är dessutom assimilerad ...det är bara det att hon inte fattat det än ;)

Anonym sa...

Bäste Stefan!

Jag måste i ärlighetens namn påstå att jag inte riktigt förstår vad du menar/syftar på i dina inlägg.

För det första (som jag tolkar det) angriper Saki dessa "välfärdssnyltare", i detta fall studenter vilka anser att det höga välfärdssystem vi fortfarande har i Sverige inte räcker för dem. Vi har fri/gratis undervisning (bortsett från kåravgiften förstås), diverse studentrabatter på SL, SAS, MCDonalds och såvidare. Vidare får studerande förtur till betydande delar av allmännyttan (lägenheter).

Detta är ju raka motsatsen till din analys. Saki anser ju garanterat att dessa "Osäkrade" studenter mfl snyltare skall arbeta och göra rätt för sig precis som hon och de flesta andra såväl invandrare som svenskar eftersträvar att göra, jag förutsätter givetvis att även du gör detta?

Vidare angriper du Sakis familj med frågan om hur många barn de producerat och som då enligt dig "parasiterat" på vårt välfärdssystem. Vet inte om detta är direkt relaterat till denna tråd, men även här gäller ju motsatt analys. Genom att vi ALLA hjälps åt efter egen förmåga att bygga den gemensamma välfärden har vi ju råd/möjlighet att skaffa oss en stor avkomma om vi så önskar, detta tolkar i varje fall jag in i artikeln.

Sedan detta kring "kurdiskheten", (vad nu detta har med tråden att göra). Var i all världen finner belägg för denna starka och frekventa patriotism för det kurdiska vilken du menar Saki ger uttryck för på denna blogg?

Självfallet har det i bland handlat om Mellanöstern/Irak och då indirekt om kurder/kurdistan, eller som "filmtipset" "Vargarnas dal" etc, men i övrigt hittar jag inget belägg för ngn överdriven "kurdpatriotism".

Jag vet naturligtvis inte hur du står ideologiskt/partipolitiskt men om ngn nödvändigtvis måste/borde lämna Sverige torde det väl ändå rimligtvis vara Vavra Suk ND:s partisekreterare och ideolog. Vavra kom precis Saki till Sverige som femåring, som politisk flyking från det dåvarande röda Tjeckoslovakien.

Nuförtiden är Tjeckien en stabil demokrati, och Vavra är ju nationalist med ett mångfaldens Europa på agendan (vidare talar han mkt gärna om sitt ursprung, vid konferenser osv). Han kanskre ochså behövs mer i Prag än i Knivsta eller?

Du och Ahmed Rami borde kanske ochså överväga att packa kappsäcken!

Anonym sa...

Till samtliga!

Angående situationen i Kurdistan.

Gårdagens upplaga av(GT) hade ett större repotage om de ca 500 kurder i Göteborgsområdet vilka riskerar utvisning tillföljd av att deras tillfälliga uppehållstillstånd löpt ut.

Men enligt Kovan Amedi, på plats i Kurdistan är det ytterst olämpligt att skicka dit dessa medmänniskor: "Det finns inga garantier för ett säkert liv här".

Det verkar enligt artikeln föreligga synnerliga skäl till att låta så många som möjligt stanna.

Johan Kammari

Anonym sa...

Är den månne en turk i fårakläder som gömmer sig bakom pseudonymet Stefan?

Anonym sa...

Stefan,

Det enkla svaret är att Sakine inte behöver ge dig några argument för att bo i Sverige. Lika lite som du behöver ge argument för att inte flytta till något land där det finns något du kan göra för att förbättra situationen.

Hon bor och verkar i Sverige, med familj och vänner är det för det flesta (jag gissar även för dig) naturligt att fortsätta så.

Men om man ska gå på din linje: Att döma av din hätskhet verkar kurdiska frågor uppta en stor del av din energi. Du kanske skulle flytta till Turkiet? Att du inte kan språket sa du ju själv var irrelevant.

sakine sa...

Anna och Byggaren, tack!

RL, neherru, jag är förvisso stockholmsk men utanför Stockholm känner jag mig som ett ufo ;)

Till sakfrågan, då: ring P1 hade två samtal om det här under veckan. De båda personerna som ringde in reagerade på att Osäkra studenter kallade jobb för "skitjobb" och spelade arbetarklass.

Och värst vad många inlägg på Osäkra studenters blogg, jag borde få ett tack för all den trafik deras annars lama sida aldrig tidigare fått.

Anonym sa...

SBSTN!

Kan du matte!?

C:a 30 miljoner kurder bor fortfarande i mellanöstern...5 miljoner i Irak, 20 miljoner i Turkiet, Iran, Syrien osv.

C:a 1 miljon kurder bor i europa varav 500 000 i Tyskland, 80 000 i Sverige osv

1 miljon delad med 30 miljoner blir bara 3.3 procent.

Alltså 97 procent av kurderna bor fortfarande i sina hemtrakter...

Var det bara 3 procent av kurderna (dvs 1 miljon människor) som var förtryckta och kunde ta sig till rikare länder med bidragssystem...

Hur kommer det sig att majoriteten av kurderna dvs 29 miljoner människor fortsätter att bo i sina hemtrakter Iran, Irak, Turkiet, Syrien och til och med Ryssland!?

Nu gjorde du verkligen bort dig!

Svar: De kurder som tog sig hit tillhör den listiga andelen kurder som visste hur man tar sig till rikare länder.

...och jag är inte rasist utan bara mycket LOGISK...Och handen på hjärtat...kurden skulle INTE lämna Sverige även om han/hon blev erbjuden job som Barzanis närmaste man och fick hela mellanöstern som ett självständigt land/kurdistan.

Vi visste det här för 20-30 år sedan också...men våra politiker älskar nya röster...därför fick ni uppehållstillstånd här i "frälsarnas land Sverige":)

Vill du att svenskar ska lämna sitt hemland Sverige och flytta till kurdernas land?

Vad är det för ologiskt resonemang?

Följande film rekommenderas till alla kurder...

http://www.cbsnews.com/sections/i_video/main500251.shtml?id=2491526n

JANNE S.

Anonym sa...

"Vill du att svenskar ska lämna sitt hemland Sverige och flytta till kurdernas land?"

Nej det sa jag inte. Men du kanske ska vakna upp och lukta på kaffet.
Sverige är idag ett kulturellt heterogent land och kommer så förbli. Då detta verkar besvära dig kanske DU ska flytta någonstans som mer liknar det samhälle du drömmer om.

Förresten Stefan/Janne, du vet att du kan ange ett namn i formuläret så att du inte står som anonym.

Anonym sa...

Av såväl Jannes som Stefans språk att döma förefaller det synnerligen tydligt att de antingen inte är svenskar (läs: turkar) alternativt tämligen outbildade svenskar, vilket i sin tur kan förklara bristen på analytisk förmåga...

Wille sa...

"Vi är undernärda, sjuka och överarbetade."

Undernärda! Stor humor!

Överarbetade är också stor humor. Mitt bestående minne av universitetstiden var att vakna vid 14-tiden, beställa en pizza, sen sitta och kolla på Oprah eller Jerry Springer medan jag mumsade i mig pizzan.

Visserligen tillåter inte studiemedel något speciellt utsvävande liv, även om de räcker till 4 års sparsam semester. Men det går alltid att fixa jobb, sitta i kassan på ICA i värsta fall. Farst de kanske är för "bra" för att göra såna "skitjobb"..

Anonym sa...

...Det verkar enligt artikeln föreligga synnerliga skäl till att låta så många som möjligt stanna.

Jaha, och varför då?

Anonym sa...

RL, neherru, jag är förvisso stockholmsk men utanför Stockholm känner jag mig som ett ufo ;)

Jo, och som jag skrev: du begriper det inte ens själv ...kanske för att du e fruntimmer (vad vet jag) ...hehe ;)

Anonym sa...

Man kan inte undgå att lägga sig i denna debatt, visst har det alltid varit så att de som ligger underst fått göra allt skitjobb och kämpa sig genom den svåra vägen för att komma någon vart i livet, det gäller inte endast fattiga studenter i sthlm. Men ska alla ha sin del av kakan bör man kunna bidra med något, man kan inte kräva något utan att ge. Det är självklarheter Och Inse det är så detta samhälle är uppbyggt, men visst de rika kommer alltid undan och kommer alltid att vara överlägsna hur generösa dem än är mot oss. Visst är det så att studenter har det kämpigt, det är en omöjlig ekvation att få allt gå ihop som ung student, men jag anser att det snarare är brist på tid än på pengar. Visst skulle det underlätta med lite mer förmåner för oss, men i jämförelse med andra studenter i övriga världen har vi det gott ställt. Det absolut bästa vore om CSN den s.k. skuldfällan bidrog mer med pengar än med lån, och en garanti för framtida jobb skulle också sitta fint. Då man kan ev. kan betala tillbaka lånet. Så att man slipper att oroa sig över hur tusan man ska kunna betala av det senare i livet och då tvingas ta ett jobb bara för den sakens skull att bli av med skulden och inte för att man har någon egentligen annan motivation till att jobba där.

Men slutligen äras den som bör äras och jag tycker att Sakine bidrar med mycket, hon kanske inte betalar min hyra direkt, hon har nog med sig eget som alla andra. Men hon förgyller vardagen som sagt, gör ni det? ;)

Fortsätt kämpa och gnälla, för den som inte är nöjd med sin lott, eller ska man vara det kanske när man jämför med andra misär på andra håll? Men slutligen det handlar väl om att man inte vill bli en till arbetare i mängden?Alla vill till himlen men ingen vill dö som sagt, och allting är relativt eller har jag fel?
/aidan

Byggaren sa...

"Svar: De kurder som tog sig hit tillhör den listiga andelen kurder som visste hur man tar sig till rikare länder."

Säg att det skulle vara på det sättet, vad är i så fall problemet? Det betyder väl bara att vi har tagit emot den listigaste andelen av kurderna i så fall och det har vi tjänat på. Om ditt mål är att alla ska stanna i sina hemländer och låta bli att komma hit och sno dina tjejer så är det kanske i dina ögon ett problem. I mina ögon så är det inte ett problem. Jag planerar inte själv att bli kvar i Sverige hela mitt liv och jag hoppas att det finns en möjlighet att få flytta dit jag vill när jag så önskar.

Byggaren sa...

"Det absolut bästa vore om CSN den s.k. skuldfällan bidrog mer med pengar än med lån, och en garanti för framtida jobb skulle också sitta fint."

Håller definitivt inte med. Snarare borde lånedelen öka och bidragsdelen minska. Det kanske kan få folk att tänka över vad det är man satsar sitt studielån på. Att studera utan att ha ett mål med utbildningen leder lätt till ett skuldberg och en utbildning som inte hjälper en att ordna sin försörjning.

Angående jobbgaranti så undrar jag vem det är som ska garantera jobben? Ska det vara statliga plusjobb eller jobb i den privata sektorn? Om jag skulle studera filmvetenskap så ska jag garanteras jobb som filmregissör? Om jag skulle studera vinkunskap så ska jag garanteras jobb som vinprovare?

Man får nog snarare börja i andra ändan om man ska titta på hur jobb skapas. Det är ju ändå kundernas behov som styr. Det leder till att det startas företag som försöker tillfredställa dessa kunders behov. De företag som tillfredställer dessa behov bäst ökar också sin produktion mest och är också i störst behov av att anställa. De som har en kompetens som passar företagens behov bäst är också de som har störst chans att bli anställd till en bra lön.

Anonym sa...

Mors! Nga tänkvärda citat eller rättare sagt Livets Ord!

Mona Sahlin:
Det som gör svenskarna så avundsjuka på er invandrare är just er fina kultur och många traditioner. I sverige har vi bara midsommarafton och annat töntigt.
– Euroturk, 2000

Det går nog inte att stifta fler lagar för att öka integrationen, utan problemet är svenskarnas attityd.
– Metro, 2003

Det känns fantastiskt att sverige nu är det mest mångkulturella landet i världen. Och på så kort tid dessutom.
– Metro, 2003

Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.

Tobias Hübinette (fd redaktör på Expo):
Att känna eller t o m tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

Enligt min uppfattning är alla vita människor per definition rasister i egenskap av socialiserade kulturbärare.

"Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån."
Statsminister Fredrik Reinfeldt i Ronna magazine

Anonym sa...

Johan,

Vad ville du säga med de citaten? Jag hoppas verkligen det var ironi och du ville visa på idiotin i de grodorna?

Byggaren sa...

Jag undrar också vad Johan vill visa med dessa citat. Jag hoppas att du inte tar dessa idiotiska yttranden som försvar för rasistiska åsikter. Två fel gör inte ett rätt.

Det trista är att personer som Mona Sahlin inte förstår att det är uttalanden som dessa som ger rasisterna vatten på sin kvarn.

Har själv som tonåring växt upp i en invandrartät förort och visst fanns det stora etniska motsättningar. Den som säger något annat ljuger eller vet inte vad han talar om. Men det jag kommer ihåg som skapade flest rasister var nog uttalanden liknande dessa. Jag tror att det viktigaste för att avväpna rasistiska argument är att identifiera och erkänna problemen. Rasismens största förkämpar är personer som Tobias Hubinette.

sakine sa...

Men herre G vad den här tråden har spårat ur.

Vet ni om bloggar där blogginnehavaren sopar bort inlägg som helt avviker från ämnet som diskuteras fungerar bättre?

Jonas Barkå sa...

Min uppfattning är att de fungerar sämre, hur man nu avgör vad som är "sämre".

Niklas sa...

De som prompt vill antyda att människor av utländsk härkomst bör flytta från landet kanske kan göra det nån annanstans?

Stort tack till dig, Sakine, som är en av få (den enda som syns i media?) som orkar ta debatten med dessa tomtar.

Anonym sa...

Tjena Byggaren mfl!

Anledningen till att jag anförde dessa citat (se ovan) berodde på att jag under en tid på denna blogg noterat att dessa "mörkermän" vilka figuerar i diverse kontexter även tenderar att ha infiltrerat denna, som i övrigt är mkt seriös och intressant för flertalet besökare.

Jag hade som yttersta ambition att påvisa hur etablerade politiker, krönikörer och sk antirasister mfl använder i första hand massmedia i syfte att motarbeta sk främlingsfientlighet och förmodligen även plocka en del billiga politiska pöänger som Reifeldt i Ronna och Sahlin med midsommar etc. Ambitionerna med detta må vara goda men dessvärre tenderar detta att just spela "mörkermännen" i händerna, såväl de etablerade som de ännu "okrönta".

Följande gick tidigare att läsa i den etablerade pressen:

Kurdo Baksi:
I utländska mäns ögon är den svenska kvinnan alltid redo
för sex. Tanken att en svensk kvinna skulle kunna tacka
nej till en invit existerar över huvud taget i
invandrarmannens huvud.

Den svenska mannen stämplas oftast som tråkig, snål, tafatt och stel.
- Arbetaren nummer 28 för 1999

Boris Benulic, Metro (021021):
Män av afrikansk härkomst är mer ’välutrustade’ än vita, västerländska män.

Jag är rätt säker på att någonstans i de där korkade lyncharnas och bombkastarnas hjärnor lever den medeltida fruktan kvar för att deras kvinnor ska smyga ut i natten och tassa över till den svarte mannen.

Krönika i Metro (020726) av Linda Skugge – feminist och antirasist:
De flesta svenskar är fula. Tunt blont hår som är för tunt att sätta upp i en tofs, blekfet blåvit hud med röda utslag som blir pionröd i solen, asugly helt enkelt.

"Konstnären" Joanna Rytel i Aftonbladet (040411):
Men inga vita män, tack. I mina porrfilmer, tack. Allt är tillåtet bara inga vita män, tack. I mina porrfilmer, tack. Dom spyr jag bara på, tack.

Jag tänker aldrig föda en vit man, så det så. Man vill ju inte utsätta andra tjejer för samma obehag i framtiden.

Alexandra Pascalidou, tidigare programledare för SVT:s Mosaik:
Om samhället ska vara rättvist för alla måste samhället periodvis vara orättvist för några. Någon måste betala och denna gång går notan till den vite mannen.

Arabisk pojke ger sin syn på gruppvåldtäkter i DN den 11 februari 2000.
Det är inte lika fel att våldta en svensk tjej.

Dessa och och många andra inlägg ingår numera i ND:s, SMR:s och NFS:s standardarsenal vad gäller propaganda inför bla Salemmanifestationen etc.

Men det är ju den tredje statsmakten som sanktionerat dem detta, eller hur?

Jag håller hursomhelst med Byggaren i dennes anlays: "Jag tror att det viktigaste för att avväpna rasistiska argument är att identifiera och erkänna problemen".

Anonym sa...

Tjena Byggaren mfl!

Anledningen till att jag anförde dessa citat (se ovan) berodde på att jag under en tid på denna blogg noterat att dessa "mörkermän" vilka figuerar i diverse kontexter även tenderar att ha infiltrerat denna, som i övrigt är mkt seriös och intressant för flertalet besökare.

Jag hade som yttersta ambition att påvisa hur etablerade politiker, krönikörer och sk antirasister mfl använder i första hand massmedia i syfte att motarbeta sk främlingsfientlighet och förmodligen även plocka en del billiga politiska pöänger som Reifeldt i Ronna och Sahlin med midsommar etc. Ambitionerna med detta må vara goda men dessvärre tenderar detta att just spela "mörkermännen" i händerna, såväl de etablerade som de ännu "okrönta".

Följande gick tidigare att läsa i den etablerade pressen:

Kurdo Baksi:
I utländska mäns ögon är den svenska kvinnan alltid redo
för sex. Tanken att en svensk kvinna skulle kunna tacka
nej till en invit existerar över huvud taget i
invandrarmannens huvud.

Den svenska mannen stämplas oftast som tråkig, snål, tafatt och stel.
- Arbetaren nummer 28 för 1999

Boris Benulic, Metro (021021):
Män av afrikansk härkomst är mer ’välutrustade’ än vita, västerländska män.

Jag är rätt säker på att någonstans i de där korkade lyncharnas och bombkastarnas hjärnor lever den medeltida fruktan kvar för att deras kvinnor ska smyga ut i natten och tassa över till den svarte mannen.

Krönika i Metro (020726) av Linda Skugge – feminist och antirasist:
De flesta svenskar är fula. Tunt blont hår som är för tunt att sätta upp i en tofs, blekfet blåvit hud med röda utslag som blir pionröd i solen, asugly helt enkelt.

"Konstnären" Joanna Rytel i Aftonbladet (040411):
Men inga vita män, tack. I mina porrfilmer, tack. Allt är tillåtet bara inga vita män, tack. I mina porrfilmer, tack. Dom spyr jag bara på, tack.

Jag tänker aldrig föda en vit man, så det så. Man vill ju inte utsätta andra tjejer för samma obehag i framtiden.

Alexandra Pascalidou, tidigare programledare för SVT:s Mosaik:
Om samhället ska vara rättvist för alla måste samhället periodvis vara orättvist för några. Någon måste betala och denna gång går notan till den vite mannen.

Arabisk pojke ger sin syn på gruppvåldtäkter i DN den 11 februari 2000.
Det är inte lika fel att våldta en svensk tjej.

Dessa och och många andra inlägg ingår numera i ND:s, SMR:s och NFS:s standardarsenal vad gäller propaganda inför bla Salemmanifestationen etc.

Men det är ju den tredje statsmakten som sanktionerat dem detta, eller hur?

Jag håller hursomhelst med Byggaren i dennes anlays: "Jag tror att det viktigaste för att avväpna rasistiska argument är att identifiera och erkänna problemen".

Anonym sa...

God morgon!

Diskussionen ursprungenur denna "ursårade tråd" lär med all sannolkhetfortsätta!

Jag vill dock persnligenmkt starkt understryka att jag på intet sätt tar ngn som helst avstånd från det nödvändigaMOTSTÅNDETmot det genomruttna svenska samhället, detta må så väl gälla ynka Pojkstreck som Ronna (2005), Stureplan (1994) eller för den del Salem (2000).

Lär er ngt av historien eller försätt er i ett konstant evigt mörker!

Johan

Anonym sa...

God morgon!

Diskussionen ursprungen ur denna redan "urartade tråd" lär med all sannolkhet fortsätta!

Jag vill dock persnligen mkt starkt understryka att jag på intet sätt tar ngn som helst avstånd från det nödvändiga MOTSTÅNDET mot detta genomruttna svenska samhälle, detta må så väl gälla ynka Pojkstreck som Ronna (2005), Stureplan (1994) eller för den delen Salem (2000) etc.

Vänlgen lär er ngt av historien eller försätt er i ett konstant evigt mörker!

Johan

Anonym sa...

Johan,

Jag ser verkligen ingen konsekvent analys eller argument i dina inlägg. Vad vill du säga egentligen? Å ena sidan framhåller du idiotiska citat från politer å andra sidan ännu mer idiotiska citat från våldtäktsmän. Sedan lyckas du med praktstycket att förvandla tre kriminella mördare på Stureplan till motståndsmän???

Anonym sa...

Bäste Harry!

De sista inläggen med Stureplan och åldtäksmän etc kan jag dessvärre inte gå i god för, detta då jag helt enkelt inte författat dem!

Läs mina tidigare, och begrunda stil, språk samt meningsbyggnad etc så märker du nog snart att ngn velat "latsa" lite med mitt "signum". Citatet ovanför dessa är svar på din och Byggarens undring rörande det tidigare inlägget. Fullt begripligtantar jag?

I övrigt förmodar jag att det endast är AFA och resten av träskvänstern som möjligen ser Zethreaus och co som motståndsmän.

Jag kanske skall börja använda olika sign vid varje tillfälle?

Johan

Anonym sa...

God jul!

Klas Lund