2006-06-26

Gåoou hååome!

...denna gång barnrumpor tillhörande avdelning TraNsport.

Skriv under här.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Svenskar är i allmänhet positiva till invandring och sossarna diggar frihandel och nu till och med arbetskraftsinvandring. Motståndet till arbetskraftsinvandring är en belastning för LO-facken. Och hur många Transportmedlemmar låter inte en polack/ryss/balt måla om deras hus?

Vad ska Byggnads och Transport göra? Det känns som att det kommer att bli ohållbart för dem att försöka skydda medlemmarna mot konkurrens. Kanske de skulle ta och gå med på en viss arbetskraftsinvandring, d.v.s. en delvis förvitning av polackerna/ryssarna/balterna. Det vore bra för alla och ingen katastrof för facken.

sakine sa...

Andreas, svenskar är väl knappast för arbetskraftsinvandring..? Däremot vill folk att apatiska flyktingbarn ska få stanna, sure. Men vad gäller arbetskraftsinvandring gissar jag att 99% av befolkningen resonerar som så att "Vi har ju redan arbetslösa invandrare, ge dem jobb först.", samt "arbetskraftsinvandrare behöver inte ens fly".

Anonym sa...

...denna gång barnrumpor tillhörande avdelning Trasport.

Normalt sett brukar jag inte hacka på felstavningar, men... :o)

svenskar är väl knappast för arbetskraftsinvandring..?

Jag är för.

Däremot vill folk att apatiska flyktingbarn ska få stanna, sure.

Det vill inte jag.

Vi har ju redan arbetslösa invandrare, ge dem jobb först.

Här ska varken 'ges' jobb eller bidrag, däremot ska alla tillåtas att skaffa jobb (och anställanden ska göras lättare för arbetsgivare).

sakine sa...

F-u-c-k, jag är fan dyslektiker. Det går liksom inte att skylla på blatteskapet varje gång ;o)

I övrigt verkar du ha sunda åsikter, bara det att jag gärna ser en och annan flykting här (jag gör inte skillnad på människor, bara bebisar och andra). Men du är ju inte särskilt representativ, å andra sidan.

Anonym sa...

Du får väl skylla på den svenska skolan.

Det vore intressant att veta hur attityderna till arbetskraftsinvandring är. Jag är nog mer optimistisk än du, men jag tror också att det är relativt lätt att skrämma många med tal om lönedumpning och sånt. Vilket ju LO-facken gör också.

sakine sa...

Johan ja, och det var ju därför bl a Leijonet och hans eftersläntrare plötsligt var för övergångsregler mot social turism.

Attityden till fler/färre flyktingar brukar variera, men jag är nog 100 på att svenskar är kritiska till arbetskraftsinavndring.

"Ta gärna lite bidrag - men våga inte röra våra jobb!", i sann socialistisk anda.

Anonym sa...

men jag är nog 100 på att svenskar är kritiska till arbetskraftsinavndring.

Ja, det stämmer säkert, eftersom många tror att arbetskraftsinvandring är synonymt med den nuvarande penningslukande asyl- och anhöriginvandringen (dvs det som på makt- o mediaspråk kallas flyktingmottagning).

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Andreas, se det bara som ett sätt att visa att "vi som tycker på ett annat sätt finns!!".

Men RL, ja - men det behöver inte vara så att flyktingar inte kan 1) få skydd och 2) skaffa sig ett jobb. Problemet i dag är att ju att flktingar och invandrare sällan kan jobba (vitt).