2006-06-01

Dansk TV & slöja

...det finns en beslöjad tjej som har blivit programledare för ett danskt debattprogram. För flera år sedan skulle en beslöjad tjej (hon blev programledare för "ÄT!") på SVT leda mosaik, vilket det sattes stopp för. Jag tyckte att det var bra att hon inte blev programledare - då. Helt enkelt med argumentet att om SVT har en policy om att programledare inte ska ha religiösa symboler ska det gälla lika för alla, inklusive muslimer. Och slöjan ses som en religiös symbol för målgruppen TV riktar sig till.

Samtidigt kan jag inte låta bli att gilla det danska "försöket". En beslöjad kvinna och en dansk man som leder ett debattprogram i ett land som skriker efter debatt om ämnet.

Fick dock höra att den så älskade radikale venstre-politikern Naser vägrade delta i ett program med slöjbruden för att hon inte tar män i hand! Vad är det för idioti egentligen? Bebisfasoner är vad det är. Vem fan bryr sig om en sådan skitsak? När folk hakar upp sig på sånt kommer inga större saker att lösas.

6 kommentarer:

sakine sa...

Ingen aning, men de borde få det. Just i det där samhällsprogrammet verkar de ju vilja få en debatt om muslimer & danskar (och kanske inte muslimer och råkristna).

Däremot blir det lite knepigt om public service börjar "favorisera" eller "anpassa efter behov" i sätllet för att behandla all neutralt. Men det finns ju inget neutralt egentligen.

Aja, allt som allt tycker jag att det är en intressant grej, jag skulle gärna vilja se fler slöjbrudar prata i TV, men då hellre som debatörer snarare än programledare. Det bli ett sånt fokus på slöjan att det är kontraproduktivt för dem, i dags läge.

Anonym sa...

"Bebisfasoner är vad det är."

Jo, men "it swings both ways" som jänkarna säger. Oerhört fånigt att inte ta i hand och lika fånigt att bli sur för det. Om det är inskränkthet (Naser) eller en gammal sagobok (programledaren) som ligger bakom beslutet kvittar.

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Robert, ja det har du rätt i. Om man inte kan anpassa sin region till det samhälle man är i bättre än så, finns egentligen ingen anledning att utsätta sig för ett så läskigt land som Danmark. Och du blir ju knappast diskret med slöja, tvärtom drar du till dig uppmärksamhet. Om män i Danmark inte vill sätta på dig för att de rör vid din hand - what's the problem?

Aja. Bebisfasoner bemöts ändå inte med samma salgs töntfasoner.

Sen har jag fastnat lite på det här med att folk numera blir "sura" och "kränkta" för att någon inte vill ta i hand. Grow up! Jävla kränkt-av-karikatyr-nivå.

Fredrik Lindholm sa...

"Fick dock höra att den så älskade radikale venstre-politikern Naser vägrade delta i ett program med slöjbruden för att hon inte tar män i hand!"

Ha-ha! Skit skall skit ha! Och tydligen så är det ju för alla de där länderna ok att ta mot bistånd från kuffarländer som Sverige. Vissa saker är mindre haram än andra...

sakine sa...

Ha-ha på dej du. Tror du att hon bryr sig om han inte vill delta och skämmer ut sig genom att sjunka till samma nivå?