2006-03-31

Borats dubbelgångare

Mahir!

Invandrare ska med - så enkelt är det

"Invandrare i Stockholms förorter erbjuds 1 920 kronor - skattefritt - för att gå en "demokratikurs" i ABF:s regi. I kursen ingår ett studiebesök i riksdagen med socialdemokraten Maria Hassan som guide. De borgerliga politikerna nobbas - men skattebetalarna står för notan, kan Expressen avslöja."

Hela artikeln här. Bland annat Gulan Avci (integrationssamordnade, fp) har blivit "erbjuden" kursen. Ha ha ha...

"Du som är mellan 20-64 år och deltar i utbildningen har möjlighet att få ett skattefritt studiebidrag på 80 kronor per studietimme."

Inget nytt sätt för socialdemokrater att kampanja, med andra ord.

Om Hagamannen...









...inte är Niklas Lindgren får man hoppas att Expressen får betala dyrt. Han är inte dömd än.

2006-03-30

Två vänstermänniskor på två dagar

Det här är ju riktigt riktigt festligt!

Uppdatering: Nu har även Saga bloggat om saken. Sen har givetvis Federley skrivit och varit aktiv en hel del.

2006-03-29

Underkänna betyg för åsikter?

Nej, det är ju galet. Ger folk upp så lätt när det gäller att argumentera med ungar? Som tur är har Nicklas (Luf Gtb) med flera reagerat.

Och så sägs det göras för "demokratin" och "demorkatiska värden". Det finns inga genvägar, latmaskar i vuxenvärlden och i tyckarvärlden. Antingen kör man den bekväma vägen, eller så kör man på demokrati. Bara att välja.

Adjö botkyrka


Fick jättefina tulpaner och en "Botkyrkavas", d v s en vas utformad så att man ser Botkyrkas konturer om man glor ovanifrån. Fick också säga tack och pladdrade på något kort och snällt om alla närvarande.

Vad två år har gått fort. Jag var en liten tjugotreåring när jag började. Man får se vad händer framöver. Säkert är i vilket fall att erfarenheterna kommer att komma till nytta. Så är det ju med allt man gör. På det sättet är det skönt att bli äldre och äldre.

Franska galningar

Nu har det hållit på ett bra tag, det här med upplopp i Frankrike (för ovanlighetens skull...). Två miljoner(!) demonstrerade i Paris under gårdagen.

Få har kommit med svar för att bemöta det, i Sverige är det Centern som vågat närma sig frågan. Cuf är tydligt mot Las - men för alla grupper. Inte bara unga. Det är en förnuftig hållning, även Luf tycker att företag ska kunna säga upp arbetare utan förklaring, men att den uppsagda* då ska ha lagstadgad rätt till ersättning (HP §95).

Uppdatering: För att vara extra tydlig: jag beriper inte varför unga ska SÄRBEHANDLAS. Jag är i princip alltid mot att grupper ställs mot varandra, det är ett typiskt vänsterdrag.

Ett oundvikligt problem är att den stela arbetsmarknaden tydligt medför problem för unga. I dagens Sverige/Europa. Och på dagens DN debatt står det om att nio av tio småföretagare inte vill anställa trots högkonjunktur. Att arbetsgivaravgiften är hög och att det är ett problem är en självklarhet.

Om det inte var så att alla drogs med i fallet, hade allt varit roande. Så är det inte.

Alla som vill sönderreglera allt vad marknad heter, kan inte ni/alla kommunister skapa er ett eget paradis, eller flytta till Kuba och Nordkorea? Vore det så himla omöjligt?


*tack Anders ML!

2006-03-28

Skoldebatt i Tullinge

Förmiddagen gick åt till en lång debatt mellan följande partier: m, fp, kd, v, mp, s och botkyrkapartiet. Gissa vilken partirepresentant som sa vad. Sju citat:

"Ingen ska få säga till mig att min pappa ska utvisas!"

"Män som åker ensamma i bil...ja, jag är väl själv en sån"

"Männskor har rätt att få bo där de vill i landet"

"Jag är lyckligt gift med min fru som jag älskar"

"Alla vi partier förbjöd SD att delta i debatter som ordnades av kommunen vid tidigare val"

"Get-projektet för invandrarkvinnor var mycket seriöst"

"Redan på 60-talet när jag kom fick jag göra ett språktest för medborgarskap"*

-----------------------
(Om det är ngt ord eller ngn punkt som inte stämmer - klaga).

Debatten var väl helt okej. Lite för långa politikersvar och för få elevfrågor. Miljö, yttrandefrihet och segregation stod på dagordningen.

Så fick jag veta att jag har en del läsare här från gamla jobbet i Botkyrka. Tack, den som sa "Sakineeee du skrev att det var så skönt att du slutat jobba här!!!" Ljudligt. Tack.

2006-03-27

SFI och de arma nykomlingarna

Nima mfl har uppmärksammat en bra grej.

Men. Efter att ha sett olika reaktioner här och var måste några saker påpekas. SFI är för vuxna människor och blir hjärntvättade på SFI-kursen som går ut på att käka turkfrön med landsmän. De flesta invandrare är kapitalister, agerar som kapitalister och förblir kapitalister, punkt. Just därför är (s) poppis. Så i stället för att tycka synd om de stackars nykomlingarna, se det hela som en naturlig del av enpartistaten.

Kritiken och rapporten är förstås bra oavsett.

"Stå på er brevbärare"

...är rubriken på Liberala ungdomsförbundets senaste pressmeddelande.

Men vad fan. Här gör Nationaldemokraterna superbra reklam för Mona Sahlin och Lars Leijonborg, och vi börjar hojta och gnälla. Gratis reklam, hallå!

2006-03-26

Top Model och Emma

Happ, igår röstades ännu en tjej ut. Hon heter Emma och har nu kommit på att modellandet var fel och att branschen suger. Det är jättebra. Nu får vi hoppas att fler brudar kommer på det - innan de röstas ut. Det är liksom inte första rundan med Top Model, direkt. Är du normal, stanna hemma. Hur svårt ska det vara?

2006-03-25

Konståkning på 2:an

...nu! (Runt 21.50) Tidigare idag var det också en massa konståkning. Stephan Lambiel (har bloggat om killen förr) vann herrarnas. Hade skittöntiga kläder, tidermönstrad tröja med olika färger, men vad gör det? Får nästan ont i magen så härligt det är när han åker. Fjärillar! Ingen annan som drabbas?

Borat














Fick just en länk. Hade inte sett alla filmer. Hahaha...

Mina favoriter är hans hångarv & rangordning av kvinnor när han säljer in politikern genom dörrknackning, pussarna på kinderna & hans teckning på massakern.

Men Jan Björklund då...

...vad är nu detta?

Skolan missgynnar inte pojkar, det är omvärlden som skämmer bort pojkar. Därigenom missgynnas pojkar i klassrummet eller i andra världar där civilisation råder. Och det var en grov generalisering från min sida, men...om vi nu pratar om pojken som inte klarar av att sitta på en stol utan att nypa tjejen som tvångsplacerats vid honom, så är det hans beteende som ska analyseras. Lösningen är inte att dela upp hela klasser i kön.

Fler skolpolitiska fp-förslag som suger:
- Säpo (pinsammaste politiska förslaget '05, i nivå med Vp:s "200.000 nya jobb")
- Skolk i betyget
- Lärarlegitimation

Vi får se vad mer de hittar på under helgen.

För övrigt är barn inte bara djur, de är samhällets odjur. De borde diskutera mobbning och föräldraransvar, mer än om ungen sitter på stolen 7/24 eller klassisk könsuppdelning. Det är så off.

2006-03-24

Breeeeeed...

...band igen! Åh, jag trodde att jag skulle dö. Som i natt när jag vaknade 2 och något (som vanligt) och var tvungen att glo på jättetråkiga b-filmer. Är det något jag är beroende av så är det internet. Okej, mat och internet, om vi måste vara petiga. Om jag får välja hela tre saker: mat, internet och att vräka ur mig åsikter. Erkänn, vi är fler.

Så, det har hänt massor sedan jag blev internet-lös. Vännen Krohnman har fått en Ny Blogg. Det hurrar vi för, samt att jag tog en sväng till Östermalm för att lyssna Pontus Schultz & någon trist företagskvinna som ställde kniviga frågor till Reinfeldt. Men jag smet under pausen. Hann prata lite med Christoffer (muf). Jamen just ja, beklagar förlusten i Solna.

Sen har ju Louise P skrivit så himla bra om abort. Såg luf:s & mitt namn sväva förbi på stollarnas hemsida. Sen finns ju alltid en massa vanligt jidder. Brevbärare mår jättedåligt av att behöva dela ut post tillhörande nationaldemokrater och ungdomar i Paris gillar att tutta på lite allt möjligt. För allt möjligt, om allt möjligt.

En positiv grej med att inte ha bredband är att jag för en gång skull sorterade alla mina bilder (jepp, det är en del) och sov mer än vanligt. Fast det fixar man på några dagar. Sen är det helt underbart att återgå till ett beroende. Ah...jag ser fram emot en hel datorhelg. Mer bloggande att vänta!

2006-03-23

Toppkandidaten Klara

...läste med glädje mail i dag från Klara från SVT:s Toppkandidaterna. Hon har gått med i Liberala ungdomsförbundet och intresserar sig för feminism, queer & HBT. Huuur bra som helst! Framförallt: viktigt att fler ungdomar som ifrågasätter identiteter.

Heja Klara (& alla andra härliga Lufare förstås), ser fram emot mycket skoj samarbete inom och utanför förbundet.

2006-03-22

Livet är hårt, utan bredband

Men nu så. Jag har internet på jobbet i alla fall. Det är sjukt så mycket mail det dimper ner på ett dygn. Men härligt, jag älskar mail. Tveka aldrig att maila.

Så, dags för kommentarer kring intressanta aktuellta grejer: Freivalds var en tillgång. Synd att hon avgick just nu. Ringholm är också en tillgång, hoppas han får sitta fastklistrad på posten. Vilket han förstås inte kommer, utan i stället lär en av de brightare damerna i Rörelsen träda in.
Nedstängningen av SD-kuriren var sjukt pinsam, och många påpekar det. I dag. Men inte då. I dag får t o m Helle för sig att ta upp att det strider mot grundlagen. Så sött. (Klarspråk: Det var på tiden, sugga).

Annars händer ju inget lajbans. Pendeltågen är dagligen sena, nu gäller det att inte tänka på tågtider så går det faktiskt bättre. Det finns alltid ett försenat tåg som råkar komma just när du trippat ner till stationen. Chansen är ju större att du ska vänta mindre med den taktiken, än att du springer till en tid då tåget garanterat inte är på plats.

I övrigt en ganska händelsefattig vecka. Jobb, jobb, jobb. Snö, is och blåst. Inga nya kläder ens.
Mycket med Luf också, förstås. Många inbokningar. Fick höra att Luf-Skåne sprider en gammal krönika om plankare i landets södra delar. Kul! Dessutom står det nu klart att vi, ett antal liberaler, kommer i väg till Råsunda 10 april. Det ni.

2006-03-20

Bilder från i helgen




















Hehe...äntligen går de att publicera. Bilderna har med inläggen S(k)öndag att göra. Ovan ser ni glada människor i Stockholms t-bana. Mitt i natten under stark belysning. Övriga foton är från debatten med kulturmänniskorna.

Åh, nej...

...lillebrorsan finns tillänglig på MSN, eftersom han dagligen spelar CS och är vid datorn. Fick nyss reda på att några av hans gamla kompisar klantat sig rejält.

Usch, jävla snorungar. Vad får de allt från? Stackars de som rånades och stackars anhöriga, vad pinsamt.

Blå jämställdhet?


...eller blanda in lite orange så får vi varm och vacker lila. Fick en fråga i inlägget nedan. Någon undrade hur jag som feminist kan tro på Alliansens politik. Det är en intressant fråga.

Anledningen till att jag påbörjade vandringen mot liberalism har lustigt nog sin grund i feminismen. Radikalfeminismen, som jag diggade...för typ 6-8 år sedan, står för likhetsfeminism, precis som liberalfeminismen. Särartsfeminism har jag alltid haft svårt för; om det nu finns lite biologi med i spelet så spelar det knappt någon roll i ett modernt samhälle. Därför är den politiskt totalt ointressant.

Så som det ser ut i dag har feminismen så som jag ser den ingen klar plats i svensk politik.
Åt vänster tragglas det fortfarande på om offerskap och kvotering, på sin höjd om feministiskt självförsvar (jag är försiktigt positiv till det, btw). Borgerligheten är inga superstärnor själva och problemformuleringarna är ofta bara pinsamma. För det finns strukturella/kulturella problem i könsfrågan som upplevs som förhindrande för människor. Människan är sällan en svävande atom: erkänn strukturer, men köp inte kollektiviserande vänsterlösningar.

Dessutom gäller det att hålla kd långt från jämställdhets-, eller familjepolitik. Annars har vi att välja mellan pest eller kolera, vilket vore jävligt trist.

2006-03-19

S(k)öndagar

...är så bra. En dag i veckan att fixa alla måsten, innan en ny vecka tar fart. Eftersom mitt internet kommer att försvinna snart (och jag måste vänta på att det åter är igång) passar jag på att blogga intensivt så här i slutfasen.

I går var jag på en ganska kul debatt i Hallunda på Ungkulturdagarna. Gringo Dan - brushan - Blomberg och en trevlig teatertjej var moderatorer. Erik Slottner (förra Kdu-ordföranden), F!-Sofia, den där lilla Alex från Grön ungdom, en ganska snäll ungvänstrare, ssu:are, en tjej från junilistan med flera var på plats. Vi fick klä oss i likadana T-shirts. Efter några rundor skulle publiken gissa vilket parti vi tillhörde. Mufaren var den enda de gissade rätt på. Slottner blev folkpartist och F!-Sofia blev nog sosse. Det fanns en joker med också, och den trodde publiken var jag (!). Allt som allt: teaterungdomar från landet. Den stora frågan var varför inte mer satsas på kulturen.

I går var jag även på fest i Aspudden. Ganska skoj, sjuka diskussioner. Vännen Krohnman tvingades showa några danssteg och Redaktörn visades vara en antifeminist. Någon skulle springa maraton och smålänningarna pratade om...ja, säg det. Förmodligen inget viktigt, eftersom jag totalt glömt bort det.

I dag har jag varit ute och sprungit (rekomenderas inte) i slask och gegga.

2006-03-18

Introduktion ala Holland

Det här var nog det sjukaste och roligaste jag läst i veckan. Kanske kan de efter den tvåtimmar långa filmen få en gratisbiljett till sexmuseet ett stenkast från centralen i Amsterdam? Och så en joint efteråt.

Kanske en idé att 'lära' även infödda som inte riktigt "fattat hur det är här"?*

Som om folk inte vet. Men humor är det allt.

*Obs: jag är ironisk.

2006-03-16

En sak har Imam Kielan och Ung Vänster gemensamt...

















...de hälsar inte i hand med mig. Nåja, inte alla kommunister är så, men somliga. Debatten var bra tycker jag. De flesta var väl vettiga demokrater, och det märktes ganska tydligt på stämningen och frågorna. Även i diskussionerna efteråt. Imamen ("Leffe", jag lär mig aldrig hela hans namn) körde några fula - men genomskinliga - försök att få mig att verka ohövlig, men det var bara till min fördel. Han ville inte ta i hand, jag sa att det var helt okej. Han sa att jag inte sa hans namn, jag sa att han inte sa mitt. På frågan om intervjun där han uttalar sig underligt om kvinnor och homosexuella sa han att han var felciterad av den elaka tidningen och många andra journalister. Muhamad Omar, poeten, var faktiskt vettig just i den här debatten. Han tyckte att man lugnt kunde ignorera virrpannor, i stället för att ropa efter förbud. Jag fick in yttrandefrihet, sekularism och lagen hets mot folkgrupp, medan Nima kompletterade med att religioner är olika, karikatyrerna var inte så farliga & sådant.

Allt som allt: bra debatt, heta känslor och jag fick nog fram precis allt det viktiga.

Årsdagen av Halabja












16 mars 1988. Över femtusen mördades och tiotusentals skadades när staden Halabja attackerades med gasbombningar under Saddam Husseins styre. Ett fall av många där kurder har varit måltavlan.

2006-03-15

Yttrandefrihet - sammanfattning

Yttrandefrihet, lagen och Muhammedkarikatyrerna

Min generella ståndpunkt:
Yttrandefrihet är en grundläggande mänsklig & demokratisk rättighet. Det ska vara förbjudet att hota medmänniskor. Jag är även för förbud av indirekta hot (”Jag ska döda dig” riktat till en person ska vara förbjudet, likaså ”Jag ska döda alla bögar” riktat till individer tillhörande kollektivet i fråga). Det finns andra lagar utöver HMF som i lag förbjuder uppvigling, olaga hot och förtal.
----------------------------------------
Tryckfrihetsförordningen är från 1766, världens äldsta. Anders Chydenius, liberal mösspolitiker, var drivande i frågor om yttrande-, och tryckfrihet. Motståndarna ville skydda Gud eller konungen från ’smädelse’.

Lagen hets mot folkgrupp (HMF)
Syftet är att skydda människor från utsatta kollektiv. Problem:
- Medborgare ställs inte lika inför lagen, utan utifrån godtyckliga kollektiv. Invandrare räknas in, men inte kvinnor. Homosexuella räknas in, men inte handikappade.
- Lagen förbjuder missaktning, d v s att ”se ner på” de kollektiv som lagen innefattar.
- Lagen är luddig och trubbig. Green kunde ej fällas, DN anmäldes för att ha publicerat hans predikan. Förvirrade domar och olika domar från olika instanser.
- Det är omöjligt att ha en sådan lag i ett demokratiskt heterogent/mångkulturellt samhälle, hur många imamer, präster och andra ser inte ”ner på” olika kollektiv? Är slutstationen att Greens predikan, Bibeln, Mein Kampf och Koranen ska förbjudas och brännas upp i ett ”demokratiskt” bokbål?
- Problem är också att förbjuder demokrater åsikter finns ingen skillnad mellan demokraten och antidemokraten.
- -Lagen bör också ses i ett större sammanhang. Staten lägger näsan i blöt och hotar människors privatliv och integritet. Buggning, förbud av maskering och tidningsredaktörs- och e-postspioneri.
- 98 % av de som döms för hets mot folkgrupp är unga killar som burit nationalistiska eller nazistiska symboler samt gjort heil-tecken (Läst någonstans, om någon har bra källor tas de emot tacksamt).
- Ahmed Rami dömdes för hets mot judar (första halvan av 90-talet?) Fler liknande domar?

Muhammedkarikatyrerna
Arabförbundet med flera internationella organisationer kräver en FN-resolution om förbud mot religionskränkningar.
- FN:s generalsekreterare K.A är positiv.
- L. Freivalds är ”arg” på Danmark och Jyllandsposten och påpekar att ”Sverige är oskyldigt”.
- Extremister vinner på situationen.
- SD:s sida stängdes ner med inblandning av UD och Internetleverantör, trots att det tydligt enligt lag är en fråga för domstol och ej för regeringen eller UD.
- Tre unga muslimer är i Mellanöstern på ”dialog-resa” (Tveksamt om det löser någon konflikt). - Bojkott av Danska varor (helt okej för min del), fanns kortvarig diskussion om Arla eventuellt hade skrivit på kontrakt om att bojkotta israeliska varor.
- Dagligen publiceras kränkande karikatyrer på judar i muslimska länder.

Allt som allt: Obehagliga åsikter dämpas bäst i en fri- och öppen debatt. Det bästa sättet för demokratier att skyddas från diktatur är upplysning och yttrandefrihet. Det är inte Danmarks eller EU:s skyldighet att ursäkta fri media. Yttrandefrihetsskeptikerna är inte konsekventa utan höjer rösten utifrån egna intressen och använder sig framförallt av känsloargument. Var går deras egna gränser för vad som ska vara lagligt eller inte? Vem avgör ”rättvisa” när kränkningar och åsikter är subjektiva? Saknar dessa helt en rädsla för människofientliga martyrer, en konsekvens av att skrika efter förbud till höger och vänster?

------------------------------------
Ni är välkomna att fylla i.

2006-03-14

Vem...

...Mariam Sherifay är har jag ingen aning om. Däremot ska jag debattera mot henne den 8 april 12.20 i Hallonbergen. Om muhamedkarikatyrerna och yttrandefriheten.

Någon som har koll på vad hon tycker i frågan?

2006-03-13

Mauricio Rojas i farten...

...han skriver på DN-debatt i dag. Först blubb-blubb som human asylprocess och jada-jada, sen kommer slutklämmen:

"Vi är inte förpliktade att låta alla dem som knackar på vår dörr stanna, men vi är förpliktade att behandla dem alla med respekt och erbjuda dem ett anständigt väntrum."

Nämen så gulligt och anpassat till de svenska köksborden. Rojas är lika lite Sveriges "nyliberal" som mysfarbrorn i bloggposten nedan är Sveriges "moderata muslim".

Varför skulle vi ha några särskilda förpliktelser över h t? Bort med alla välmenande tassar och låt folk göra rätt för sig oavsett var de råkar vara födda eller var de vill bo. Svårare än så är det inte. Det är vad Sveriges liberaler borde säga. Floskler som luktar nationalsocialism finns det tillräckligt många som ägnar sig åt.

2006-03-12

Mysfarbron...


...Abd al Haqq Kielan är inte så gosig som han ger sken av. Smarriga citat:

"- Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet."

"- Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar. Jag har synnerligen svårt att förstå homoäktenskap."


"-Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med, men kärleken kan ofta uppstå inom äktenskapet." (Källa).

Och gubben företräder "moderata muslimer". Oj, vilka höga tankar vi har om dem i så fall. Eller inte.

2006-03-11

Vanliga problem med killar

I onsdags var jag på världens trevligaste tjejmiddag. Jag och Erika, en trevlig tjej från norrland (japp, jag HAR en lantiskompis), var hemma hos Siv Maria. Siv Maria och jag var en gång i tiden engagerade i Peace Quest och klurade på globala demokratifrågor. Det blev lite väl hippie till slut att jag la av. Erika känner jag däremot från en kurs i nationalekonomi som vi gick tillsammans.

Hur som helst. Två härliga tjejer som jag inte träffar så ofta, men när vi väl gör det är det alltid lika najs. Eftersom de båda har förhållanden (hetro) så blev det en hel del prat om killar. De verkar ha ganska bra förhållanden, men vi var överens om problem som lätt uppstår, och som killar inte verkar begripa riktigt. Genrellt sett.

För det första är killar i regel sopor på att städa. Visst, skyll på curling-uppfostran, men varför inte ändra sig? Är man runt 25-30 ska man väl klara av enkla saker som man lärde sig den första hemkunskapslektionen. När killar diskar så skvätter det över en hel lägenhet. Så jävla osmidiga. Samma sak om de varit i badrummet, vatten överallt. När de dammsugar är de jätteklumpiga och damsugar upp små dörrmattor eller drämmer till med dammsugarmunstycket så att lister pajar.

För det andra kan killar inte handla vettigt. Kom igen...man storhandlar liksom inte på 7-eleven. Skärpning.

För det tredje klär de sig fult ibland och saknar känsla för stil. (Här höll jag ifs inte riktigt med, har själv fått leta efter mina älskade tantkoftor eftersom en viss person gömde dem...mycket irriterande...stil är väl inte heeela världen?).

För det fjärde och sista är de dåliga på att ta tag i sina liv och att ta ansvar. Hallå, hur svårt kan det vara på en skala? Riktiga smyg-socialister är vad de är. De skyller lätt på omgivning och att livet är så tufft för just dem. Kanske är det i själva verket fel på dig själv?

Varför håller killar på så här & varför städar tjejer upp efter omogna killar? Jag förstår inte riktigt poängen. Är det kul att som kille leka omogen och ansvarslös?

2006-03-10

...och den skyldige är...?

Det var en gång en greve. Han skulle resa bort och låste in sin vackra hustru, grevinnan, i slottet. Hon fick absolut inte lämna hemmet.

När han hade dragit fick hon ångest av att sitta instängd, så hon fällde ner vindbryggan och smet ut till sin älskare. Efter lite mys med älskaren återvände hon till slottet. Där stod plötsligt en vakt. Han sa:

- Nej, ingen får komma in! Jag har fått order att skjuta den som försöker ta sig in.

Så grevinnan fick snällt gå därifrån och sprang tillbaks till älskaren och bad om hjälp. Han sa att det kunde hon glömma. De hade ju bara haft lite prassel och han hade inte åtagit sig att hjälpa henne i knipa.

Hon sprang vidare och stötte på en färgkarl. Han ville ha pengar om han skulle hjälpa henne. Hon hade inga pengar och han ville ha betalt direkt, så hon gav upp där också.

Sen sprang hon vidare till en väninna, men väninnan tyckte att grevinnan fick skylla sig själv. Hon hade ju varit otrogen och inte lytt sin man (att stanna på slottet).

Desperat sprang grevinnan tillbaks till slottet, snart skulle greven komma hem och hon var bara tvungen att komma in. Hon gjorde ett försök och pang...vakten som hade order dödade henne.

Då blir frågan: Vem är skyldig till att hon mördas? Du får skriva upp 3 personer i tur och ordning (mest skyldig, näst mest skyldig och tredje mest skyldig).

2006-03-08

Yeah, grattis alla feminister

Speciella dagar fyller väl ett syfte: få oss att tänka lite extra på en person, ett helgon, satan, en grupp människor eller ett bakverk.

I dag är det ju internationella kvinnodagen och då får man ju tänka lite extra på medsystrar som har det tufft. För den som är intresserad av liberal feminism finns en del pressmess och artiklar hos Luf. (Till höger har bl a jag skrivit om abort).

Så: uppför er riktigt könsneutralt i dag så gör ni en supergärning. Själv ska jag i för sig på tjejmiddag i kväll, men kan säkert passa på att spida lite feministisk propaganda till mina älskade väninnor.

2006-03-06

I går, i dag, i morgon

I går avslutades ännu ett politiskt förbundsstyrelsemöte. Vi (Luf) kom inte fram till så himla mycket den här gången. Mest bara att spika gammalt arbete och slit. Vi har en jämställdhetspolicy, gillar Kosovo och planerar kampanjer. Träffade även distriktsordföranden runt om i landet, sånt är alltid kul. Någon vägrade jobba med andra borgerliga ungdomsförbund för att deras representanter var sååååå fula, en annan tyckte att medlemstidningen borde skickas ut tidigare.

I dag har jag jobbat på det nya, tredje dagen. Fortfarande kul, medarbetarna verkar trevliga. Efter jobbet sprang jag till banken innan de stängde och fick hjälp av en trevlig 81:a (han sa det när han fick mitt id-kort) att betala av studielånet. Inte för att det var en stor summa, men ändå. Alltid skönt att vara fri, som Persson så fint påminde oss om.

Väl hemma framför datorn. Konstigt nog hittar jag mig själv här: http://www.bgf.nu/underkastelse/12.html Visst är det trevligt (och självklart) att man är demokrat, men jag hoppas alla har klart för sig att jag gillar mångkultur. Någon kanske har fått för sig att jag tycker precis som Ayan eller liknande.

Nog om i dag. I morgon ska jag jobba som vanligt. På onsdag är det kvinnodagen. Jag ska sitta och fika med två söta tjejer som heter Siv och Erika. För ungefär ett år sedan träffades de på min 25-årsfest och sedan dess har de lärt känna varandra (fantastiskt, helt utan att jag behövt göra något mer, tänk om alla var så).

På torsdag och fredag ska jag på studiebesök i Sigtuna med gamla jobbet. Gud vad mossigt. För att studera demokratiprojekt eller nåt. Jag får se till att bråka med vänsterns politiska sekreterare Petteri och min efterträdare. Två finnar. Kan aldrig bli fel.

2006-03-02

Debatt med Abdulhagg & Mohammad Omar

Yi, ho! Jag ska få vara med på debatt på ABF-huset, Sveavägen 41, 1 Tr. 18.00. 16 mars.

Jag, Nima Da..någonting från City och Abdulhagg & Mohammad Omar (vet inte om de stavat rätt, de stavade mitt namn "Sakineh") ska diskutera karikatyrkarusellen.

Rubrik: Yttrandefrihet, tolerans Vad går gränsen?

Jag berättar mer när det närmar sig!

Första dagen på nya jobbet

Dagen har gått bra! Kul att läsa rapporter och annat på området (interkulturell kommunikation), ser fram emot att få sätta igång på allvar med uppdragen snart.

En stor skillnad är att det är så tyst på nya jobbet. Ingen telefon som ringer hela tiden, inga oväntade besök in och ut. Tystnad är aldrig fel när man ska koncentrera sig.

Så fick jag ju rosor! & choklad. Visste inte alls vem som hade skickat först, men ååh...en gammal kär vän. TACK! De luktar jättegott och chockladen var smarrig.

2006-03-01

Carlshamre + F! = sant

...egentligen inget förvånande. Rykten har ju gått ett bra tag om att F! har någon borgerlig feminist på g. Vem annars? Carlshamre är koncentrerad på EN fråga. Hon är en mycket bra politiker, en väldigt bra retoriker.

F!:s toppkandidater till riksdagen föreslås bli just Gudrun Schyman, Maria Carlshamre, Devrim Mavi och Sofia Karlsson.

Det kan faktiskt bli väldigt spännande. Jag begrep aldrig vad Carlshamre skulle till EU och göra (exportera sexköpslagen - öh...). Hon kommer att passa perfekt på riksplan, och perfekt i ett parti som F!. Man får lov att gratulera båda parter så här en vecka innan kvonnodagen.

Eller, man får kanske gratulera en part till. Folkpartiet.