2012-11-01

Varning för troll

En text som vilat på en redaktion ganska länge är finally publicerad.

14 kommentarer:

Thomas Nissvik sa...

En vacker dag kommer du att skriva nåt jag inte håller med om, det är jag säker på, men det har fortfarande inte hänt. Detta är rätt anmärkningsvärt eftersom jag är vit, medelålders etnisk svensk som lever i ett fast heterosexuellt förhållande och är kritisk till den rådande politiken gällande invandring, jobb, skatter och privatisering, dvs vad dina kollegor skulle kalla ett SD-troll, oavsett om jag föraktar SD lite, lite mer än jag föraktar resten av partierna.
Antingen har vi båda rätt, eller så har vi båda fel.

sakine sa...

Thomas, jag brukar varna folk som säger att de håller med mig i allt ;)
Men tack!

Clam sa...

Jovisst, så här är det. Som en evig rast på högstadiet.

Anonym sa...


Läste varning för troll.
Jag är så himla trött på alla pk och alla religiösa idioter i det här landet, så jag instämmer med sista raden: Och tänker att nästa valdag, då ska jag fanimej ge igen.
Jag är varken rasist, främlingsfientlig, islamofob eller något annat tillmäle man ev vill klistra på mig, utan en vanlig (ganska trevlig) människa.
Hälsningar från en som tröttnat.
Ps jag har skrivit till dig tidigare när du flyttade och välkomnat dig till mina hemtrakter och efter att jag tittat på publicistklubbens senaste sände dig en applåd!

Anonym sa...

Det är lätt att bli smått hatisk mot massmedia och dess furirer, journalisterna, och jag känner några stycken vagt och vet hur vansinnigt grunda, hycklande, falska och opportunistiska de är. Men du Sakine, är ett ljus i mörkret. Hade det exempelvis funnits en dagstidning bestående av ärliga och sakliga artiklar och nyheter, av ärliga och sakliga journalister, då skulle jag köpa den, men det finns ju inte, och därför trängtar jag efter tidningsdöden. Fast det är som det, ur askan i elden; då kommer detta twitterlände, vilket jag förvisso inte tar del av. Nå, du är bra i varje fall, fast jag misstänker att de som borde lyssna, inte gör det. Vore du helsvensk skulle de jävlarna avrätta dig som rasist. Du är medveten om det va!? Heja Sakine!

/John

Petter sa...

En mycket klarsynt text.
Att ett väl utbrett förakt numera finns mot journalistkåren är ett faktum. Tråkig utveckling, kan man tycka. Men oundviklig.

Du däremot, hör till den lilla skara journalister, som inte inrättat sig i ledet. All heder till dig Sakine.

sakine sa...

Tack snälla för era kommentarer! Jag och journalistvännen som skriver ville få journalister att tänka till, och det är roligt att en hel del har hört av sig.

Passar på att säga tack även för kommentarer jag fått genom åren, utan dem hade det varit svårt att komma på den sista meningen.

Att det finns sd-sympatisörer eller antifeminister där ute rättfärdigar inga drev eller påhopp uppifrån och ner. Så kontraproduktivt, dessutom.

sakine sa...

Tack snälla för era kommentarer! Jag och journalistvännen som skriver ville få journalister att tänka till, och det är roligt att en hel del har hört av sig.

Passar på att säga tack även för kommentarer jag fått genom åren, utan dem hade det varit svårt att komma på den sista meningen.

Att det finns sd-sympatisörer eller antifeminister där ute rättfärdigar inga drev eller påhopp uppifrån och ner. Så kontraproduktivt, dessutom.

Anonym sa...

Sakine, du är så tajt va, underbart härligt med en, kvinna, som ger hela bilden för en gång skull.

Anonym sa...

Hej!
Varför har texten "vilat på en redaktion ganska länge". Är det ett "kritiskt" ämne. På sätt och vis är det ju det, för jag upplever det som att få är så känsliga för kritik som journalister.
Har du nu "kackat i eget bo"? Hu, det brukar vara farligt. Se för illasinnade kollegor! Vi läsare är fullkomligt positiva!!

Birger Persson

Anonym sa...

Hej Sakine,

Första ggr jag kommenterar men måste säga att med journalister som dig finns det hopp. Håller med dig i mycket det du skriver och det känns bra att du får medieplats även i de etablerade medierna, men jag anser att du borde få mycket mer plats!

Fortsätt i samma goda anda.

/Erik

Anonym sa...

Hej, Sakine! Bra artikel i stort! Undrar bara om detta:

"Den antifeministiska debattören Pär Ström företräd­er en ensidig syn på jämställdhet (...)"

Pär Ström kallar sig inte antifeminist. På vilket sätt är hans syn ensidig? Han kräver lika rättigheter för båda könen och menar att positiv särbehandling är samma sak som diskriminering. Är det ensidigt?

Som sagt, bra annars, särskilt att ni belyser att journalister faktiskt är en sorts makthavare.

Att journalister som skriver om jämställdhet ofta är feminister är lite olyckligt.

Min erfarenhet av folk jag pratar med i många olika miljöer i landet är att jämställdhet är populärt, men feminismen är betydligt mer impopulär bland "vanligt folk" än bland journalister. Håller du med?

Hälsningar Emma.

Anonym sa...

Som sagt, du gör ett bra jobb Sakine. Dock, en som gör ett ännu bättre jobb är Pär Ström. Denna persona non grata är saklig, klarsynt och konsekvent. Därför håller jag inte med dig alls när du säger att hans syn syn på jämställdhet är "ensidig". Det är ju precis det den INTE är. I motsats till feministerna, belägger han dessutom alla sina argument med källor. Pär Ström håller på att utveckla sig till en av Sveriges stora opinionsbildare. Du har rätt när du klankar ner på dem som hånar honom (ad hominem), journalistpöbeln men jag tycker du har fel när du anklagar honom för "ensidighet", ty en ensidighet innebär ju implicit en opposition till mångsidighet, och eftersom det inte finns någon mångsidighet att tala om i sammanhanget, så är begreppet malplacerat, som jag ser det.

Mvh/John

Anonym sa...

Modigt och väl skrivet om ett viktigt ämne. Det är argumenten som bör prövas sakligt i diskussionen, inte tillhörighet till "rätt" grupp. Det är ingen ursäkt att de är de förment "goda" som tar sig rätten att tysta andra. Förutom att rösta på ett antietabllissemangsparti finns ju risken att folk istället väljer att koka dynamit i källaren.
Mvh
Erik