2012-11-28

Blir politisk redaktör på Norran

Länk till Dagens Media. Även Medievärlden nämner det, och Resumé med Newsmill-vinkel. Det är känns så roligt och spännande. Jag kommer sakna Expressens ledarsida (tack för alla år och allt ni lärt mig!) och naturligtvis även älskade Newsmill. Gänget på Norran är väldigt bra, jag ser fram emot att lära mig mycket om en region jag inte kan mycket om. Och att få skriva ledare på heltid, när inrikespolitiken går in i en het period, är få politiska nördar förunnat. Anette Novak tog, när hon var chefredaktör på Norran, kontakt med mig för snart tre år sedan. Novak var tidigare redaktionschef på Stockholm City, där jag började skriva som osnuten ung tjej från miljonprogrammet. Det värmer att ha fått den här och tidigare chanser i en bransch som denna. Gissa om jag blev glad när nuvarande tidningsledning på Norran hörde av sig. Tack också till alla er som läser, följer och hör av er med ris och ros. Ni är bäst!

8 kommentarer:

sven sa...

Sakine går från doft av surdeg till doft av surströmming.

sven sa...

Nu blir det till att läsa på om de stora rovdjuren.
Där är det inte invandrarna och i synnerhet muslimerna de klagar på som folket gör i Sverige söder om Dalälven
Där är det rovdjuren och i synnerhet vargen som gäller.

Sven Holmström sa...

Tebrikler, Sakine.

sakine sa...

Tesekürler, Sven!

Och Sven ovan, finns inte många surdegar där jag bor i Sthlm heller;)

Jimmy sa...

Välkommen till Skellefteå Sakine! Kul att Norran får en så duktig (och snygg!! Buuu...jag hör buropen :)) medarbetare. Jättekul och bra scoutat av Norran.

Välkommen till hockeystaden Skellefteå. :)

sakine sa...

Tack Jimmy :) Ser verkligen fram emot våren!

Anonym sa...

Välkommen Sakine! Norrland buntas ju ofta ihop som en enhetlig region när det i själva verket är den enda naturligt mångkulturella landsdelen i Sverige med nordgermanska språkvarianter längs kusten och i jämtland, samt samiska och finska varianter längst i norr och i inlandet.

Ett län som för övrigt borde se ut så här, bortsett från finskspråkiga Tornedalen: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/V%C3%A4sterbottens_l%C3%A4n_och_svenska_lappmarken_1796.svg

Norrbotten är för övrigt en illegitim och konstlad länsbildning, Västerbotten borde sluta ovanför Kalix där meänkelin tar vid och inlandet borde tillhöra Sameland. Ett eget språk (med många dialekter) har vi också haft: http://en.wikipedia.org/wiki/Westrobothnian

Brukar gilla dina krönikor. Ett uns av förnuft i floskelträsket. Ett varmt välkomnande från en västerbottnisk nätälskare ;)

sakine sa...

Tack så mycket, nätälskaren! Roliga länkar. Har inte satt mig in i språkfrågan men ska nog reda ut det ganska snart. När jag var i Kalixtrakten en sväng i höstas fick jag minsann vet att inte alla pratar svenska.:)