2012-11-09

SVT Debatt

Deltog igår kväll. Om drev och påhopp på enskilda, i inlägget nedan om den text jag och en journalistkollega skrev på samma tema i Expressen Kultur. Här kommer inslaget! Första debatten.

12 kommentarer:

Thomas Wihlborg sa...

Tycke du hade rätt och argumenterade bra, Tack.

Thomas Nissvik sa...

Förr eller senare kommer vi att vara oense, men det var inte den här gången heller. ;-)

Mvh/Thomas

sakine sa...

Tack! Roligt att många verkar titta på Debatt ändå.

Kristian J sa...

Ni stängde kommentarerna på Newsmill, men säger i programmet att vissa journalister kan vara lika omdömeslösa. De som har tillgång till media blir minsann inte avstängda utan kan kasta ur sig vilka dumheter som helst. Vilken konsekvens är det?
Kanske dags att öppna kommentarsfältetet nu?

sakine sa...

Kristian, vi har inte resurser på Newsmill. Har du läst detta? Gör det. http://journalisten.se/nyheter/stoppade-kommentarer-gav-okad-trafik

Kristian J sa...

Ja, det har jag läst.
"Flera skribenter har hört av sig till redaktionen och sagt att de vill börja skriva igen nu när kommentarsfälten är borta."

Kollegorna är viktigare än läsarna?
Undrar vilka skribenter det är som inte gillar att det finns läsare som tycker att deras texter kanske inte är så geniala som de själva tror?

Kristian J sa...

Tror inte att ni har analyserat vad som skrivs på kommentarsfälten!
Det är ofta inte artikeln i fråga, utan det är en debatt utanför debatten. Kommentatorerna kommenterar varandra, lämnar ämnet, och flyter ut på ett hav av vildsinta åsikter, fältet börjar leva sitt eget liv utanför ämnet. Det gör egentligen ingenting då man rätt så snart har behandlat skribentens åsikter färdigt men fortsätter vidare av bara farten. Det tycker inte de professionella skribenterna om. De vill själva vara de som levererar tyckande, helst utan inblandning av kreti och pleti, som dessutom ofta tycker "fel".

sakine sa...

Kristian, vem har påstått det? Läser du intervjun ser du att jag förklarar vad fler unika läsare kan tänkas bero på.

Klagomålen har handlat om spam, påhopp och hot. Att folk är sura på att de blir oemotsagda i sak är ingen huvudvärk för Newsmill. Därför är vi generösa med repliker.

sakine sa...

Och som svar på ditt senaste inlägg: frågan handlar inte om huruvida vi har analyserat otillräckligt, utan om att vi inte hinner rensa bort påhopp, förtal och dylikt i den takt vi måste.

Vad är svårt att förstå?

Kristian J sa...

Sakine 1: Det står i din text. Ja, du förklarar i texten.

Sakine 2: Inget är svårt att förstå.
Jag förklarar bara, i all anspråkslöshet, om livet i kommentarsfältet från "andra sidan", varför och hur det spårar ur och frågan är: gör det så mycket?
Borde inte skribenterna vänja sig vid överdrifterna. Sådan är verkligheten. Man silar bort det grövsta.
Som sagt, påhopp och förtal är heller inget ovanligt från journalister och skribenter men där ar det accepterat.

Erik sa...

Heja heja, jag önskar att det fanns fler som du inom svensk debatt (i allmänhet, och i programmet Debatt i synnerhet)!

Det glädjer mej att se en person som, trots att du inte delar Per Ströms åsikter, sansat kan höja blicken och se problemet i att en person nätmobbas offentligt och att debattnivån sänks från sakliga argument till personangrepp.

Prenumererar härmed på din blogg, kör så det ryker!

Mvh Erik.

Anonym sa...

Väl talat! Ett liknande exempel där det är twittrande politiker som använder raljerande omdömen om en EU-kommisionärskandidat kan läsas nedan. Tonio Borg var väl påläst och svarade sakligt på alla frågor. Istället för att nyktert konstatera en politiker vars värderingar man inte alls delade klarade den krävande utfrågningen mycket bra, valde man att magsurt använda hans saklighet som bevis för hans uselhet (hycklare, marionett, jultomte etc).
Mvh, Anders
http://www.dn.se/nyheter/varlden/ifragasatt-maltes-grillad-i-eu