2012-11-10

Lördagskolumnen om konstnärslöner

Stig Larsson, cool och trevlig person i övrigt, grät ut Situation Stockholm. Då blev det en kolumn.

10 kommentarer:

Kristian J sa...

Stig Larsson: "...ta jobb på Norra kyrkogården, skotta snö och hålla gravarna i ordning."

Skulle det vara värsta straffet? Undertecknad har prövat på det mesta när det varit behov. På kyrkogården, buss, sopbil etc. Har gett en insikt om verkligheten. Borde inte det vara intressant för kulturarbetare? Eller är de för fina i kanten?

Thomas Nissvik sa...

Han får göra som Axén-Olin och låta förlaget betala till ett aktiebolag som kan ge utdelning till aktieägarna, dvs honom. Osmaklingt, omoraliskt och oetiskt, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att det inte är olagligt. Nå, nåt gott kommer det av det, eftersom jag kommer att köpa Situation Stockholm idag för att få läsa artikeln och då har inte Stigs tårar varit förgäves.

Clam sa...

Stig Larsson har hälsoproblem och ska inte utföra handfast arbete på Norra begravningplatsen. Om de planerar något slags Familjen Adams-event därute skulle han möjligen kunna göra en insats som Uncle Fester.

Usch vad det är tröttsamt med cyniska, självupptagna genier. Särskilt när deras verk bara handlar om andra inkrökta diton i deras omedelbara närhet.

sakine sa...

Nä. Han är en väldigt rolig och trevlig person men många erfarenheter. Men argumentera gärna emot honom i själva sakfrågan!

Clam sa...

Hm. OK. Det kanske var jag själv som var en surkart nu.

Clam sa...

Tillbaka med seriöst förslag: goda krogbröder brukar också vara utmärkta föreläsare. Och nu pratar jag inte om författaraftnar på avlägsna bibliotek; han kan nog prata också om en väldig massa annat än sina egna böcker och filmer.

sakine sa...

Precis:) Han underhöll två av oss som hade deltagit i Debatt samma kväll. Har massor att berätta!

Nicklas Eriksson sa...

Ha ha ha, vad är det som säger att de skulle vilja ha en gammal konstnär på Norra Kyrkogården? Kan han ens föreställa sig hur hårt det är att knega på en kôrrgård? Det tror inte jag. Jag tror han skulle vara lika död som klienterna efter en halv dag.

Anonym sa...

Finns mer slöseri av skattemedel än "konstnärslöner". Till exempel parti- och press-stödet.

Nämndemän är också slöseri med resurser. Ett verktyg som möjliggör politisk styrning av våra domstolar och inte tillför något speciellt. Vill du framstå som trovärdig? Sträva då för att minska mängden av mina pengar som går ner i olika politikers fickor och minska antalet politiker överlag så får vi mer pengar i plånboken och mer demokrati!

sakine sa...

"Anonym", skriv ej anonymt framöver, har sedan länge bett er sluta med det.
Ja, jag om någon har kritiserat exempelvis presstödet.. Googla gärna innan du kommer och spam:ar, tack på förhand.