2011-08-08

Debatt i P1 morgon med Gringo-Carlos

Inslaget här!

Ja, vad jag tycker framgår nog tydligt..

Uppdatering: Nima Dervish festliga sammanfattning.

Efter radioinslaget har jag fått frågan (roligt!) om var man kan kika på min gamla rapport om identitetspolitik och förortsprojekt. Den finns som PDF här.

Uppdatering 2: Missa inte Vibeke Sprechts text i Sydsvenskan.

Kursen luktar särlösningsprojekt för stackars förortsbor lång väg. ”Guiden” Carlos Rojas försäkrar dock att det är precis raka motsatsen: nu ska politikerna få se att miljonprogramsborna inte behöver särskild hjälp utan bara samma förutsättningar som andra. För av någon outgrundlig anledning har makthavarna missat denna, av allt att döma revolutionerande, kunskap. Något den fulltecknade deltagarlistan också tycks skvallra om.

Och vidare:

Politisk välvilja ska inte ringaktas men väl omriktas från nedlåtande särlösningar till meritokrati. För att förstå detta behövs ingen skattefinansierad safari i Botkyrka.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat Saki ...undras hur många politiker som kommer att låta sig luras (med dessa 12000).

Mvh
RL

sakine sa...

Tack! Gillar när det är fart och fläkt i debatter.

Politikerna i inslaget är ju, eh, fantastiska...

Hans Odeberg sa...

Är du helt säker på att den här förortsturen inte är ett ironiskt sätt att dra ned brallorna på integrationspolitiker? Det luktar lite Hipp Hipp och Svenska Kändisresor. Men visst, satirikerns värsta problem är att verkligheten ofta är ännu knasigare.

Själv tänker jag börja anordna resor till Bjuv, så politiker kan lära känna Sverigedemokrater på nära håll. På förmiddagen tittar vi på nyfångade exemplar på stadsbiblioteket - givetvis med en glasruta emellan, så inga bruna nyanser smittar deltagarna. Dagen ägnas sedan åt att titta på Sverigedemokrater i sitt naturliga habitat, utanför korvkiosker och bakom Konsum, där de samlas med Epa-traktorer och permobiler. Kvällen avslutas sedan med att vi går ned till valborgsbrasan och lyssnar på när urinvånarna samlas framför elden och sjunger vit makt-musik.

RL sa...

Hans: Bra idé, se bara till att ta bra betalt, och glöm inte Gringo-Carlos koncept ...se till att pröjset sker med skattepengar :-)

Niklas sa...

I Botkyrka ville sossarna att alla arbetslösa invandrarkvinor skulle få en varsin get att ta hand om. Det är väl använda skattepengar det.

oskar sa...

Excellent that the taxpayer financed integration-industrial complex is exposed together with its sister, the gender-industrial complex.