2011-02-28

Redaktionschef på Newsmill

Om någon undrat vad jag är för en filur så kommer en summering här. Jag tar alltså över stafettpinnen som redaktionschef. Det är väldigt roligt att fortsätta på Newsmill, även om jag kommer sakna kollegan Leo Lagerqrantz (som snart ger sig ut på nya äventyr) väldigt mycket. Det har varit ett privilegium att få jobba med en så smart och fantastisk debattredaktör. Utan att överdriva; förmodligen den bästa i Sverige.

Så: Den som har bra idéer och synpunkter framöver ska aldrig tveka att höra av sig till sakine@newsmill.se eller på alla sätt som finns att kontakta mig.

8 kommentarer:

Skeåning sa...

Gratulerar!

Anonym sa...

Den befattningen kan du med stolthet beträda!

Robert

Liz sa...

Grattis! Du är en begåvad filur, no shit ;)

Vad gäller idéer så skulle jag finna det intressant att läsa något om de senaste dagarnas turbulens runt Husbybadet och det där flyktningboendet i Solna. En väldans massa vänner på Facebook har postat länkar till Politiskt Inkorrekt-sidan och en del andra rätt extrema sajter som tar upp saken. När Aftonbladet väl täcker storyn är det inte förrän nätartiklarna har fått en högerextrem grupp att demonstrera utanför nämnda boende. De "invandringskritiska" (något av ett understatement) läsarna på sajterna anar konspirationer och förutspår "gammelmedias" död iom hur dom "vinklar enligt sin PK-agenda" typ men faktum är att en hel del verkar peka på att bloggar som PI får fler och fler läsare som övergår till att betrakta dom som de sanna förmedlarna av nyheter.

Min poäng är inte att reda ut vad som var rätt och fel ang Husbybads-debaclet, för det verkar vara en jävla röra i väntan på polisrapport, utan att utreda hur denna utveckling med "oberoende" nyhetsförmedling på nätet påverkar svensk journalistik och det politiska klimatet.
Om nån hyfstat begåvad och objektiv människa kan skriva artikeln vill säga :)

The E-Cat Buzz sa...

Grattis! Ser fram emot detta! :)
/ dl

Anonym sa...

Husby-incidenten kommer att bli en milstolpe i hycklande journalistik. Nu har de ögonen på sig när det här ska utredas, och om materialet hemligstämplas av myndigheterna är skandalen ett faktum!

Pia

Bocken Bruse sa...

Grattis Sakine.

sakine sa...

Tack för alla grattis! :D

Angående Husby: Hör gärna av er om ni har tips på någon som vet vad det är frågan om, och som kan tillföra ngt nytt i debatten.

Robert Stenkvist sa...

Ja, jag skulle uppskatta om det gick att länka egna artiklar till artiklarna i Newsmill.