2011-02-03

Kvällsöppet om brott & straff

Fick hoppa in som vikarie för skickliga Birro. Väldigt smickrande - och nervöst. Brott & straff på tapeten, samt RFSU:s sexfilm. Länk till inslaget.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt Sakine!

Det var ett tag sedan men jag ser ändå att du håller måttet. Herr Birro kan gått ta lite mer semester inte sant?

Lycka till!

Mvh Johan Kammari

Bocken Bruse sa...

Haha, framgår lite här och där att Birro inte riktigt har utseendet för sig, jämförelsevis :-)

Men vad gäller sakfrågan så tycker nog jag att man bör försöka skilja de obotliga brottslingarna och de som har en framtid. Mattias Flink bör såklart släppas. Han har tagit sitt straff och skött sig exemplariskt under mycket lång tid. Jag fick dessutom en bättre bild av Jackie A än vad jag tidigare hade. Personalen med daglig kontakt borde väl kunna slå fast om han är trovärdig eller inte.

Ingenjören sa...

@Bocken Kruse: Det är tyvärr det som är problemet med somliga obotliga brottslingar, de är väldigt bra på att ge ett fördelaktigt intryck av sig själva. Varje form av nådförfarande som utgår just från 'den personliga kontakten' (eller rent godtycke som man också kan kalla det) kommer att gynna dem som är duktiga på att projicera en känsla av artig medelklass som domare kan identifiera sig med, och missgynna de som inte är det. Jfr. hur Hampus Hellekant lyckades komma in på läkarprogrammet just genom intervju.

Bocken Bruse sa...

Jo, jag vet, men någonstans tycker man väl att psykologer och stödgrupper borde ha kompetensen att se igenom psykopatiska drag.

Har man, som i fallet M Flink, skött sig så länge, och har så goda vitsord från alla i institutionerna, och han var ju dessutom förstagångsbrottsling, även om brottet var osedvanligt grovt, då ska man helt enkelt ut.


I vissa fall kan det vara svårt, säkert nästan omöjligt, men i andra fall, förmodligen ganska lätt.

sakine sa...

Tack :o)