2009-12-05

Dilsa vs. Ayaan om minaretfrågan

Läs Dilsa Demirbag-Sten på Brännpunkt.

Passande nog skriver Ayaan Hirsi Ali på Expressen Kultur.

Jag instämmer i det Dilsa skriver, milt uttryckt. I SVT Debatt från i torsdags personifierade Dick Erixon och Fatima (minns inte efternamnet) vad problemet med debatten är. De står på var sin sida debatten, men förenas i oförmågan att skilja på Islam/muslimer och extremism. Nima Dervish ville man däremot höra mer av.

5 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Frakh! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Håll er från personangrepp och anonyma inlägg! Jag raderar två inlägg ovan.

Här några smakprov på vad Erixon skrivit (stort tack till mejlaren som skickade mig detta):

"Islam är en primitiv våldskult som inte gör skillnad mellan religion och politik, en åtskillnad som den kristna världen började göra i samband med upplysningen. Islam lever kvar i medeltiden. Därför är människors liv så lite värda, därför begås så brutala våldsdåd i religionens namn, därför tar inte världens främsta muslimska auktoriteter och religiösa ledarskap tydligt avstånd från terrorismen.

Tvärtom, de mest skolade inom religionen stöder våldet."

Dick Erixon, Torsdag 2005-07-14 / 8.14 http://www.erixon.com/Kronikor/blog050717.htm#24


"Det är tid att säga som det är: den muslimska kulturen är efterbliven. Vi har ingen plats för uppfattningar som saknar grundläggande respekt för mångfald och individuella friheter, eller för grumliga religiösa dogmer som ersätter rättsstaten. Vi tolererar inte kulturer som inte omfattar upplysningen och därför tillhör medeltiden. Sådana kulturer och livsmönster har ingen som helst plats i Europa. Och inte någon annanstans heller."

Dick Erixon, Måndag 2005-08-08 / 21.35 http://www.dn.se/opinion/huvudledare/axplock-ur-arets-ordbok-1.340788

"Och inga riksdagspartier öppnar käften i dessa helt centrala och avgörande frågor för det fria svenska samhället. Partierna är så rädda för att kritisera islam att de hamnar i chocktillstånd om en konflikt uppstår. Inte en enda ledande politiker har vågat yppa ett enda ord om dessa problem. Bilar sätts i brand, stadsdelar blir laglösa getton. Men inte ett ord från politiker i makten. Bara feg tystnad."

Dick Erixon, lördag 17 oktober 2009 http://erixon.com/blogg/2009/10/nobelmuseet-censurerar-islamkritik/

Det här är exakt den offerroll som dominerar i Mellanöstern. Svensk polis får nu känna på hur israelerna har det. De ordningssamma får skulden för pöbelns allt mer upptrappade våld, som hela tiden påstås bero på att man är kränkt.

Detta är en urgammal, medeltida, taktik att rättfärdiga brott, våld och kaos. För mig är det häpnadsväckande att svensk samhällsdebatt inte klarar av att avslöja detta bisarrt lättgenomskådade lurendrejeri.

Dick Erixon under rubriken "Polisen får nu känna av hur israelerna har det", onsdag 9 september 2009 http://erixon.com/blogg/2009/09/polisen-far-nu-kanna-av-hur-israelerna-har-det/

Arvid sa...

Det var jag som skrev som anonym tidigare, att inlägget inte blev undertecknat kom sig av ett misstag, förlåt mig.
Citaten ovan inte representativa för hur Dick argumenterade under TV-debatten. Måhända hade Fatima tidigare uttalanden i åtanke när hon angrep Dicks trovärdighet istället för hans argument. Men det ändrar egentligen inget i sak, Dick utmålades som islamofob och överröstades medan hans meningsfrände Nima fick tala till punkt.

Detta trots att Nima gick längre än Dick gjorde (i denna TV sändning) i sin kritik av islam (kallade den medeltida m.m.). Kanske är det så att Nima är en mycket skickligare TV-debattör än Dick, tex sparade han ju på sin värsta kritik tills debattiden nästan var över och möjligheten för meningsmotståndarna att gå i svaromål var obefintlig. Men min analys blir ändock att Dick fick utstå spott och spe mest på grund av sitt utseende och sin sociala tillhörighet. Tillsammans lyckades de ju dock ganska bra, Nima förklarade problematiken med islams (självutnämnda?)försvarares oförmåga att ta kritik och Dick illustrerade den genom att framkalla dessa reaktioner.

/Arvid Trybom

PS
Postas detta två gånger så ber jag om ursäkt. Datorn och jag är inte vänner idag.
DS

shamrock08 sa...

Som jag förstått röstade Schweiz folk om det här. Bryter inte mot religionsfriheten då det går utmärkt att vara muslim utan minareter. Jämförelsen med diktatorer som röstats fram demokratisk är bara löjlig. Nu blir jag förvånad av Dilsa.
Sen slutar ju aldrig Europas muslimer bygga moskéer och minareter om man inte sätter ner foten.
Det gjorde aldrig Storbrittanien och nu är dem under en belägring. Sharia-banker (http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1141087/Britains-world-leader-sharia-banking--havent-grasped-sinister-dangerous-implications.html) och shariadomstolar (http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article4749183.ece)
Det är många mäktiga krafter i Mellanöstern som har för avsikt att ta över Europa, så är det. Dem säger det själva.