2009-09-09

Sandra Engström i Nöjesguiden

Det här var kul skrivet. Nu har jag förvisso inte läst senaste Bang, en tidskrift jag gillar kan tilläggas, men gissningsvis har Engström (minst) en poäng.

"Det är GENERANDE för en fullvuxen feminist, som jag är, att läsa någons läxor som samtidigt har den märkliga twisten och underförstådda utgångspunkten att ”vi får inte vara roliga”. Vad är ni för normbrytare som BER OM LOV? Varför, unga härliga kvinnor, är ni inte bara roliga om det är det ni vill? Varför klaga på att ni inte får vara kul, varför göra er till ett så lätt mål – när ni lika gärna skulle kunna skriva en rolig text? Sluta predika för hejarklacken, för fan.
Lär av Kerstin Thorvall, kära unga kvinnor. Hon bad aldrig om lov, hon gjorde precis det som föll henne in och hon var skoningslös i sitt skrivande."

Thorvall är bra. Läste henne redan i tonåren. Tjejer, snälla gråt mindre och ta för er. För ett bra tag sedan skrev jag om kvinnlig altruism och ekonomi, och eftersom Bangs texter inte finns på nätet får det bli en länk till intressant bloggdiskussion hos en feministbloggare.

Uppdatering: Jooo, Bang har börjat lägga upp texter på nätet, hurra.

Inga kommentarer: