2009-08-18

Övervakningskameror

Artikel i SvD. I artikeln framgår det att:

"Nio av tio gymnasieelever skulle tillåta kameraövervakning på den egna skolgården och på vissa platser inomhus i skolan, under förutsättning att de visste att materialet bara skulle användas om något allvarligt inträffat (stöld, skadegörelse, mobbning, våld eller narkotikalangning) och om det var en av skolan utsedd säkerhetsansvarig som fick tillgång till materialet."

Jag skulle också ha svarat "tillåt" på frågan. Utan tvekan.

2 kommentarer:

Zac sa...

Undrar om man skulle få lägga till en klausul om 10 000 000SEK i skadestånd om de insamlade uppgifterna används till något annat? ;o)


//Zac

peanutring sa...

Och den utsedda säkerhetsansvariga blir rektor eller nått liknande, vilken med min skolerfarenhet skriker inkompetens.

Inom tids nog förflyttas nog gränsen från stöld, skadegörelse, mobbning, våld eller narkotikalagning till lättja, skvaller och förtryck.

Är det någonstans där integritet inte respekteras är det inom svenska skolor. Aldrig någonsin skvallras det så mycket i lärarrummet om elever och deras tillkortakommanden.

Nej, jag litar inte på svensk vänsterskola.

För den delen fungerar kameror enbart i retroaktivt syfte, eleven som blir mobbad kommer att bli mobbad på vägen till och från skolan istället. Liknande när politikerna ville "bygga" bort alkisarna från Björns Trädgård. De bygger några schyssta skateboardramper och lite lull lull, det enda som skedde var att alkisarna förflyttade sig till Åsö gymnasium.

Jag svarar nog aldrig tillåt på nån fråga som börjar i fel ände.