2009-08-27

How I met (typ) Maria FermAnders Wallner (finns i länklistan till höger) skvallrade om att Maria fyller år redan innan det dök upp på Facebook. Och undrade om jag ville skriva en rad om hur jag träffade Ferm för första gången. Jag minns inte riktigt. Förmodligen på Almedalen. Sen natt.

Men jag minns med säkerhet första gången jag hade kontakt med henne. Vintern och våren 2007 aktualiserades frågan om "Bara Bröst", ett nätverk där kvinnor badar topless. Reaktionerna mot företeelsen har varit absurda. Det har hetat att tjejerna "provocerar" och att det finns "befolkningsstrukturer" att ta hänsyn till. Dåvarande JämO struntade i den diskriminering toplessbadande kvinnor råkade ut för i kommunala simhallar som avvisade dem. Nuvarande DO vet knappt vilken fot hon ska stå på; klart är att bara bröst-frågan inte tas upp. Från feministiskt håll har det varit märkligt tyst.

Hur som helst: jag jobbade som debattredaktör på Expressen då, och försökte få tag i någon som ville skriva om ämnet. Wallner hade bloggat om vad MP i Malmö gör i frågan, så jag började där och hamnade hos Maria (som sedan gav mig uppgifter till två tjejer i nätverket). Intryck: Smart feminist. Det har inte ändrats ett dugg.

Ps. Att hon pratar ljuvlig skånska - min favoritdialekt - skadade förmodligen inte. Ds.

2 kommentarer:

peanutring sa...

Ha ha! Hon är ju ganska lik tjejen i How I Met Your Mother. Aldrig tänkt på det tidigare.

Johan K sa...

Härligt Saki!

För det första: Ni är ganska lika varandra rent utseendemässigt, i varje fall av att dömma av detta enstaka fotografi.

För det andra: Vilken fantastisk mångfald det lär vara i många av Malmös badhus numera, med å ena sidan topless å den andra bruttor med rena rama hästtäcken över sig i samma plurr.

Annars, Polisutbildningen?