2009-05-30

Jobbigt med val


Avenyn, Gbg.

Nu i alla fall. Kompisrösta på kandidater som ändå inte kommer in, blunda och ta vilken valsedel som helst eller skita i valet?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Rösta på dig själv eller SD. De enda vettiga alternativen.

MVH Hamid Bale

sakine sa...

Ironisk? Well, yes.

Anonym sa...

Det är meningslöst att rösta. Vad kan 2,5% göra? Verka istället nationellt för ett utträde ur unionen.

Dan Nielsen

Will sa...

Varför inte rösta?

Anonym sa...

Val är skita enkelt, det är ju bara att rösta ... det är det där med beslutsångesten som ställer till lite problem. :p

//ST

Anonym sa...

Sakine,
Var egoist den här gången rösta på GUDRUN !
Gul

sakine sa...

Dan, ja det är jobbigt som statsvetare att erkänna att valhandlingen är ganska meningslös. Men ett utträde vill jag inte se. Däremot skulle jag gilla politiker som vill göra mindre, och inte mer. Finns för få.

William, soffan är nog bekväm söndagen efter den 6:e.

ST, fin jämförelse. Den spar vi.

Gul, hon är bra och får gärna få många röster för min del - men jag tycker ju inte som F! i många frågor.

MP, S, F!, FP, C, M, V och KD ligger alla löst till. PP känns också främmande, även om jag "blev det" enligt dn.se. Jag gillar folkomröstningar och att EU ska göra mindre.
Funderar därför på Junilistan, men nu när Lundgren slutat blir det lite fel där också. Men de har den bästa kampanjfilmen!

sakine sa...

Det finns många bra kandidater, jag känner några, på listorna. Problemet är bara att en röst på dem är en röst på politiker jag inte tål (som står över dem på listan).

Knepigt, helt klart!

Det slår mig också att få lyfter frågor om mänskliga rättigheter (yes, syftar inte minst på Turkiet). Det hade nog kunnat få en att rösta.

Liz sa...

Ja nån riktig entusiasm är ju svår att känna inför det här men rösta ska jag iaf göra. På M eller FP antar jag, känns inte riktigt som att spelar så jättestor roll. Vet du några viktiga skillnader mellan dom förutom hållningen till mänskliga rättigheter som du nämnde tidigare?

Annars har jag ju ett gott öga till Bildts fru du vet, fast iom att hennes paradfråga enligt affischen är "matfusket" så känns det lite tveksamt ändå. Vet ju fan inte ens vad hon syftar på. A little help anyone? :)

sakine sa...

Liz, Hökis gillar jag. Problemet med fp-listan är huvudkandidaterna. Är det inte matmärkning så är det "kriget mot narkotikan" eller exporterad sexköpslag.

Bildt fru - taskigt att ständigt bli kallas någons fru :) - säg till om hon säger något vettigt. Jag har inte hört det än.

Anonym sa...

Sakine:

SD skulle passa dig. Dom vill ochså ha fler folkomröstningar och gå ur EU om inte mer makt flyttas tillbaka till Sverige. De vill inte ha Lissabonfördraget utan återgå till Maschtrids. Har du läst på ordentligt eller läser du bara på Expo?

Invandringen kommer heller inte att stoppas endast minskas till en acceptabl nivå. Ja, och du får bo kvar här. Dom är vidare engagera för Israel, Assyrierna och kurderna.

Kurden från kullen

sakine sa...

"Kurden från kullen", de vill istället blåsa upp den svenska staten. Främlingsfientlighet, töntnationalism och statskramande låter lagom lockande. (Ett land där folk inte vill att jag "bor kvar" skulle jag ändå inte vilja bo i - don't you worry).

Jag läste nyss i en tidskrift att Piratpartiets Engström är skeptisk till Lissabonfördraget, det är ju lite intressant.

Anonym sa...

Du låter som sagt inte så värst påläst. Men visst, valet är ditt precis som det är för mig. Men om du nu vurmar så mycket för Sverige så skulle du kanske prata så mycket om kurder och kurdiskhet.

Rösta då på PP, dom är för fri invandring, legalisering av narkotika och dödstraff på SD:are

KFK

Liz sa...

OK, det kanske du har rätt i. Men Anna Maria Corazza Bildt då, ville bara förenkla lite :)

Piskade mig själv att göra åtminstone lite research och tyckte det här var vettigt iaf:
"Hur länge tycker du att krogarna ska få vara öppna?

– Så länge som möjligt faktiskt, säger Corazza Bildt till Nyheter24."

Hehe ;)

Nej men seriöst så tycker jag att hennes "Eftertanke" från Agenda innehöll rätt mycket jag gillar, hittade den här:
http://www.moderaterna.net/annamaria/om-mig/

Önskar att det var mer såna funderingar i valrörelsen och mindre tjafs om mat... Fast det vinner man väl inga svennebananröster på.

sakine sa...

Där ser man! Jag verkar ha underskattat henne. :)