2009-05-31

Grundskolan ska gälla alla

Idiotiskt att det har gått så lång tid innan det här händer. Så självklart, men tydligen inte för alla. Jinge klagar i vanlig ordning:

"Idag skriver Jan Björklund och Nyamko Sabuni om en kommande lagändring för att tvinga, främst invandrarflickor, att delta i gymnastikundervisningen. De ska dessutom tvingas att delta i, och tillgodogöra sig sex och samlevnadsundervisningen."

Vadå "främst invandrarflickor"? Samtliga ungar "tvingas" gå i skolan, och tur är väl det. Man tycker ju att fler vänsterdebattörer kunde lägga ner fp-fixeringen och istället stå för klassiska socialistiska idéer om att alla barn ska ges samma förutsättningar.

Uppdatering: När man talar om trollen: Vänster-Svensson skriver bra. Däremot verkar han nästan ha fått för sig att det ena (alla barn ska gå på obligatorisk undervisning) utesluter det andra (motverka friskolor).

5 kommentarer:

Per Nilsson sa...

Som vanligt är det Dagens Svenskbladet som sätter fingret på vad Folkpartiet egentligen är ute efter i sitt utspel.

http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=fp_vill_ha_sverigedemokraternas_roster.html

Emelie sa...

En del verkar ju ha misstolkat allt det här. Jag fattar inte varför det ska vara dåligt och jag är rätt vänster. De har ju tagit fram i undersökningen att det är tjejer med utländsk bakgrund som skippar dessa lektioner. Då ska man ju lägga fokus på dem.

sakine sa...

Emelie, jag håller med dig.

En del av kritiken mot fp-texten/fp är däremot relevant. Tex att man bör vara konsekvent i de här frågorna. Man kan inte bara lyfta frågor som rör muslimer/människor från Mellanöstern. Det finns fler exempel på när föräldrar gör övertramp p g a tro eller kultur - än hederskulturen som vi definierar den.

Och ska skolan vara "religiöst neutral" har ju Björklund snarare visat prov på traditionskramande/kristendomskramande.

Anonym sa...

Ett nytt bluffutpel från FP. Varför kommer det annars precis en vecka innan valet? Precis som 2002 och 2006. Lämnade en längre kommentar om detta hos Gulan. Läs där om du är intresserad. Nej, SD är det ENDA rätta. FP är haram medan SD är halal.

Stoppa Alla(h) rösta på Kent Ekeroth!

/Nader

Liz sa...

Heja Sverige! Landet där självklarheter alltid lyckas bli kontroversiella...