2009-05-13

Lisa Magnusson om feminism & sexualitet

Obligatorisk läsning.

"Men som jag ser det upprätthåller en stor del av feminismen precis just de normer den säger sig kämpa emot. Och normerna den understryker är att kvinnor är utsatta och bräckliga och inte styr över sin egen sexualitet."

Uppdatering: Jenny W tycker att "Kvinnor ÄR offer! Särskilt några". Och de som inte delar Jennys begränsade världsbild, såsom Magnusson, ska tydligen "läsa på". Underhållande inlägg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lisa är så jävla bra...

sakine sa...

Ja! Hade förmånen att få träffa henne här i Gbg för någon vecka sedan.

(Men snart är jag i Sthlm igen, och hoppas få träffa andra "jävla bra" tyckare/bloggare :)

George sa...

Det har inte slagit dig att Jenny tar i för att hon har hört exakt samma tugg en miljon gånger tidigare? Visst är *tonfallet* litet drygt, men det blir väl så när man känner att man måste böja sig och snacka till ett gäng nyttiga idioter, och när diskussioner om feminism alltid blir så pass personbundna som idag - och som de blivit sedan Fittstim. Lisa hat ju verkligen noll reflexion över vad hon säger, hon bara gör sin Malin Siwe-grej och spelar tuff och stolt.

Och hennes sätt att spela ut våldtäktskortet - jag blev osså våldtagen och det var väl inte så förödande, jag blev bitchigt arg på dom, tjoho! - är ju nästan rörande.