2009-05-23

Dagens kolumn

Om förortskillar.

Uppdatering: "En liten tant" har liknande tankar.

11 kommentarer:

Liz sa...

Alltså, dessa löjliga jävla pjäser! Man tycker ju att den där skäggiga Nationalteatern-mentaliteten om att en självutnämnt socialrealistisk pjäs, fullproppad med pekpinnar, ska förändra samhället borde försvinna i takt med att 40-talisterna pensioneras men icke...

sakine sa...

:)

roberth sa...

Liz dessvärre har dessa gynnare barn som går i deras fotspår. Förövrigt en kanonartikel av Sakine.

Lasse Söder sa...

Musikvideon Stress är... en musikvideo. Inget annat. Hur vore det om vi diskuterade förorten utifrån verkliga händelser och ingen *#6@¤ fiktion.
Dessutom blir jag tokig när folk pratar om förortskillarna i bestämd form pluralis.
Folk är individer även i förorter. De skiljer sig åt, har olika värderingar och bakgrunder...

Liz sa...

Roberth: Det är lite lustigt iom att sextioåttornas egna maoistinspirerade agenda gick ut på att ifrågasätta auktoriteter och göra uppror mot sina föräldrar... Många 70-talister som växte upp i den miljön gjorde väl iuf delvis det och blev ironiker på 90-talet. Jag tror du har rätt i viss mån men att det ändå beror mer på att dom i sann kommunistisk anda lyckades infiltrera, dekonstruera, omforma samt indoktrinera alla kulturinstitutioner tills deras perspektiv var det enda acceptabla. Såväl nationellt som lokalt. Flitiga som myror :)

Lasse: Jag bor i Bagarmossens centrum och ser liknande saker från mitt fönster var och varannan helg. I synnerhet nu under de varma månaderna. Härom veckan roade ungjävlarna sig med att elda upp en container som bara stod här och var en symbol för rasismen eller nåt :p
Ska väl i rättvisans namn påpeka att ingen nånsin tjafsat med mig (förutom nån enstaka "Ey, är det en tjej eller kille jao?" kommentar när man skyndar mot tricken) och att jag tycker det trots allt är rätt soft här :)

sakine sa...

Lasse, visst är generaliserande begrepp irriterande. Du kan ju återkomma om du har ett bra substitut.

sakine sa...

Liz, vi har ju redan kommit fram till att Bagis är en "lyx-förort" med bästa sushin :)
Alkisar, Folkets hus och lite latinos.

Det enda man måste akta sig för är de där kanterna i stål som finns i parken, eller vad man ska kalla det, nära tuben. I gräset vid bänkarna.

Livsfarligt.

Liz sa...

Haha! Jo men visst, jämfört med typ Rosengård så lever man nog la dolce vita här. Även om vissa snorungar gör sitt bästa för att få sitta hos Josefsson och gnälla på att dom är förbisedda :)

Hittade t o m världens mest bohemiska loppmarknad här, strax bakom ICA. Inrymd i världens minsta källare, helt proppfylld med skräp. Men den som söker han skall finna och jag la efter mycket grävande vantarna på en Nomads-CD för bara en tia :D
Sweet home suburbia!

Stålkanterna kan vara lite störande om man går runt i converse ja...

sakine sa...

Hehe...bra jobbat.
Skulle jag inte bo i Flempan skulle jag definitivt söka mig till ett grönalinjen-område.
Gullmars vore fint.

Liz sa...

En bra investering om inte annat. Dom har ju planer på att förtäta och bygga ut både runt Gullmars och på själva bron! Det kan bli coolt som fan.

Kurdistan and Hayastan sa...

Nu får du ju ta och uppdatera! :)
- Gur