2007-10-08

Uppsala




På första bilden: Slottet till vänster, Domkyrkan till höger. Utsikt från "Konserthuset" - den fula kuben på andra bilden. Tydligen har bygget kostat nära en miljard. Jag som dessutom alltid har älskat Vaksala torg kan inte låta bli att sura lite.

På tåget hem i går läste jag en av stadens meningslösa gratistidningar "Uppsala tidningen". Där har folk fått skicka in namnförslag till kuben. Jag hejar på "Forskmark 4". Eller "Dvärgen"...eller "Hartwigs mardröm".

13 kommentarer:

Anonym sa...

Bläh, trodde dom hade slutat med såna där byggen. Vidrigt fult.

Skrev om "politiskt korrekta nyckelgrupper", bl a arkitekter, här:

http://robsten.blogspot.com/2007/09/politiskt-korrekta-nyckelgrupper.html

Notera särskilt arkitekternas arroganta inställning till vanligt folks smak.

Anonym sa...

Konserthuset gör sig verkligen inte rättvisa på bild, det är rätt snyggt. Inte en miljardsnyggt kanske men va fan...

sakine sa...

Grue, intressant inlägg! (Även om jag inte riktigt köper att folket inte skulle vara PK - det är ju folket som styr politiker).

Jag bor ju i Flemingsberg, här har vi gott om gräslig arkitektur.

Dead as a Dodo, huh?! Nej nej, det är faktiskt fult IRL.

Min pappa påpekade dessutom att byggnaden kan vara ett perfekt ställe för självmordsbenägna (om man står högst upp i byggnaden är det fritt fall ner till entré-plan). Uppsala har ju en del galna studenter som har tagit livet av sig från höghusen i Flugsta, så vem vet?

Anonym sa...

Jag skulle kalla den för "kommunistkuben"...

Anonym sa...

Fast nu har vi ju Flogstavrålet så att alla studenter kan skrika ut sin ångest varje kväll och slippa ta livet av sig.

Anonym sa...

Det sämsta med Uppsala är att storfläkten nästan alltid går för fulla muggar. Det blåser mer eller mindre alltid, och dessutom med värre tryck än det i övriga landet. Kul med studentaktiviteterna på våren i varje fall.

"Min pappa påpekade dessutom att byggnaden kan vara ett perfekt ställe för självmordsbenägna (om man står högst upp i byggnaden är det fritt fall ner till entré-plan)."

Sakine. Hoppas verkligen inte att din kära far tänker i de banorna själv. Självmord bland 40 talisterna (eller köttbergen som Nuder kallar dem) har nämligen ökat under de senaste tio åren. Själv skulle jag förmodligen hoppa från Kaknästornet om jag ändå skulle känna för det.

Byggaren sa...

Alla studentstäder av rang bör ha en hög plats där man kan:

1.) ta livet av sig (om tentorna gick dåligt).

2.)börja skjuta vilt omkring sig (om tentorna gick dåligt).

Klocktorn är att föredra om man är konservativt lagd men en kub går nog lika bra för oss mer liberalt lagda...

Annars så tycker jag att det är kul att det byggs lite annorlunda till skillnad från all allmogefunkis. Det gör mig mer förbannad att skattebetalarna fått betala 1 miljard för bygget.

Dåcktor Erik sa...

Jag är lite inne på samma kommunistinfluerade spår som maria byström. Varför inte kalla den för 'Kims Kub'?

Anonym sa...

Byggnaden längst ner ser ut som något från tredje riket (med hakorsflaggor) alternativt ödlornas högkvarter från TV serien V.

Godiva sa...

Åh, men den var ju fin? Stora bokstäver på fasaden? Den ser ju inte ut som allting annat/någonting annat den där byggnaden.

Anonym sa...

We are Borg. Resistance is futile. Prepare to be assimilated.

Anonym sa...

Rubiks kub, som den gamla KGB-borgen i Kaliningrad hette i folkmun, och som aldrig blev färdigbydd? De ser nästan lika ut.

Anonym sa...

Åh fan, inget Vaksala torg?? Vad ska man göra nu när man kommer hem.. utan stammisarna på loppmarknaden? Håller med louise, lite Stasi högkvater över det hela. ps- Nu härjar jag på allvar på facebook. Kram, Schwester.