2007-10-02

13 oktober åker jagJag har ringat in mina destinationer. Migrationsfokus är utlovat, men man lär få en del inför valet på köpet. Washington DC har jag besökt tidigare, så det är framför allt övriga städer jag ser fram emot att få se.

Strålande med en så billig dollar också.

7 kommentarer:

Olaus Petri sa...

Santa Fe är en trevlig liten konstnärsby som lyckats haussa sig själv till turistpärla. Staden i sig är således lätt avklarad, däremot inte naturen runt omkring. Så om du ändå ska till New Mexico förelsår jag att du hyr bil, tar med vadringskängorna och kaducén. Det är då som NM kommer till sin rätt.

mvh

OP

Johan Hedin sa...

Chisago Lake!

Jonas N sa...

Som jag sa, Sakine:

Det finns orättvisa här i världen.

Just nu drabbar den alla som inte får åka med ...

:-)

Anonym sa...

åååå, vad spännande det ska bli att läsa/följa dina strapatser :-)

Anonym sa...

Lycka till med resan!

Jag vet inte riktigt vad du tänkte hitta på i Memphis men om inte annat hoppas jag att du inte tänkt stanna för länge... det är en liten stad med mycket mord, men folk är generellt ganska trevliga.

Däremot är det fascinerande, om än ledsamt, att inse precis hur "rasmedvetet" det är här. Jag tror att du kanske kommer uppleva det.

/en memphisboende svensk

ps. det finns ingen kollektivtrafik i Memphis så bilhyrning är ett måste!

sakine sa...

Åh, tack alla. Ja jag skäms nästan över att jag får åka. Men inte helt.

B la Reinfeldt har ju fått åka på liknande resa.

Åsa, ja folk lär ju tro att jag är från Mellanöstern eller Sydeuropa. Kanske att jag skulle kunna vara från Sydamerika också, även om ögonen inte är så där chilenskt små.

Så: vad svarar jag om man måste uppge "ras"??

chall sa...

Sakine>
Jag tror inte någon kommer fråga (det gör dom mest i enkäter när man väl bor här...). Däremot kanske du kommer känna dig lite oliktbehandlad? Eller också inte?

Jag vet bara att jag senast i söndags noterade på den mexikanska restaurangen vi var på att den svarte mannen i vårt sällskap fick beställa sist och hans mat kom in enormt sent. Vi vita kvinnor och män blev naturligtvis serverade först... (och nej, det har hänt lite för många gånger för att jag ska tro att det är en slump tyvärr.)

Ha så skojigt!! Ser fram emot att läsa om dina upplevelser!