2007-10-08

Reinfeldt vs. Sahlin

Partiledardebatten på Agenda i går var nästan obehagligt tråkig. Jag vill framför allt se en vassare Sahlin.

Här en bra analys.

"Duellen var en påminnelse om varför alliansen vann och socialdemokraterna förlorade valet 2006."

2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tobias Struck sa...

Sakine. De där två är kompisar. De tycker egentligen inte olika. Båda har bekräftat att de har deltagit på Bilderberggruppens hemliga möten (LÄS HÄR) som privatpersoner - möten där topparna inom näringsliv, politik och forskning i både USA och Europa möts för att samtala utan protokoll och utan journalisters närvaro.

För den som vill läsa mer om Bilderberggruppen finns en nyutkommen bok på Semic bokförlag: (LÄS HÄR) "Sekter och hemliga sällskap" av DN-journalisten Claes Svahn. Ironiskt att Bonnier ger ut denna bok, kan tyckas, men de vet vad de gör: Håller det på en kuriös nivå, så att vanligt folk inte skall oroa sig för mycket. Svahn gör inga spekulationer om vad eliten vill ha för en slags värld. Men det är ju bara att titta omkring sig...

Mona Sahlin var på Bilderberggruppens möte i Toronto 1996. Förmodligen fick hon där veta varför det hade gått så illa för henne 1995, då eliten hade valt henne som enda partiledarkanditat och Ingvar Carlssons efterträdare. Varför hade drevet gått mot just henne, varför drogs hon i skiten så radikalt då? Det drogs upp att hon inte hade betalat P-avgifter, att hon hade använt svart dagmamma att hon hade använt officiella kreditkort till att köpa Toblerone till familjen. Hon förlorade chansen att bli partiledare.

Men hon fick den igen i år. Hur fasen kan det komma sig? Är det någon som har funderat på det? Det är ju lika osannolikt som att Christer Pettersson står staty på Sergels torg om ett par år.

Jag skall berätta hur eliten arbetar: De använder chockterapi på sina broilers. Ta en politiker som det har gått bra för, göd denna person med förtroendeuppdrag, en del små hemligheter, några pris etc. Visa sedan helt utan anledning hur det kan gå för den personen, att det är tack vare dig som den personen har det så bra - men att du också kan ta allt från den personen. Då kan du tro att du får ett lydigt litet lamm till politiker, forskare, företagare sedan.

Reinfeldt är medlem i Bilderberggruppen och var på deras möte (också i Kanada) (LÄS HÄR) förra året. Kul att Aftonbladet demoniserar detta, då sossarnas egen Mona Sahlin också är medlem!

De där två, de är kompisar. Och de har en gemensam agenda: Europas förenade stater, gemensam valuta, en global marknad, massor kontrollerade via skatter, bidrag och massmedial propaganda och massinvandring som skapar isolerade kulturenklaver fyllda av desperata sökare av okvalificerade jobb. Utbudet av arbetssökande öppnar för lönedumpning, så att tillväxten kan öka utan att inflation skapas. Bidragstagarna blir mutade omväljare av systemet.

Socialt och ekologiskt elände tar de rikaste med ro. De kan nog mjölka dig igen i morgon om du får litet salva på spenarna (det där var inte riktat personligt till dig, Saki, utan till alla andra små duktiga kor därute).

Tillväxten är Gud i den globala marknadsekonomin. Politikerna är troende. De har för övrigt inget val på den högsta nivån.

En sak förvånar mig, Saki - och det är att du inte har insett detta. Tror du på allvar att Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt arbetar för folket och följer sina ideal? De har inga ideal längre. Idealen mötte kapitalets krassa verklighet och kissade på sig i byxorna och stack för länge sedan. Och folket är inte lika farligt för Mona och Fredrik som att förlora allt - hedern, pengarna, vännerna, privilegierna. Så de bryr sig inte om folket heller.

De där, de är kompisar. Och vid deras karriärers slut väntar näringslivets belöningar: Styrelseuppdrag med optioner på aktier som ersättning, konsultuppdrag med 50. 000 kronor i ersättning för ett enda föredrag...

Global upphandling av storföretag, global kreditmarknad, bankränta med exponetiell tillväxt på insatt kapital, lån till den fattiga världen som eftersätter deras ekonomier och gör dem maktlösa i förhandlingar om deras naturresurser...

Det är pengarnas värld, detta. Massmedia och politiker ÄGS. "Hö! HÖ! Vi äger!" skrockar miljöskadade hösäckar på EU-mopeder när de snuddar kappan på en gammal tant i 70 km/h. Men sanningen är, att de inte vet vad det vill säga att äga. Att äga är att kunna använda andra människor som marionetter, utan minsta våld inbegripet.