2007-10-06

Fokus-intervju om regeringens första år

Här.

Att Esbati "förvånas" över att folk kan vara centerpartister och att min vän Fredrik R. Krohnman gillar skattesänkningar var väl väntat.

Men ibland förvånas jag över att jag gillar Birger Schlaug. Jag håller sällan med miljöpartister när det kommer till deras fanatiska miljöpolitik eller "peta-dig-i-naveln-i-ett-år-bidrag". Schlaug är däremot något så udda som stabil i yttrandefrihetsfrågor. I Fokus-intervjun svarar han dessutom att "Endast totalt politiskt ointresserade samt blinda och döva socialister kan vara upprörda över att regeringen gör det man sagt när det gäller A-kassa etc. Demokratin kräver att man åtminstone någon gång slår över från Timell, Big Brother och Parlamentet till Rapport…"

Man är ju inte direkt bortskämd med självständigt tänkande tyckare som inte fastnar i sina partier/organisationer.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det var korta svar. Håller med om Stegö, gillar henne skarpt. Dock håller jag inte med om arbetskraftsinvandringen och vårdnadsbidraget.

Hur är fokus egentligen? Har fått intryck av att den är rätt kass. Däremot gillar jag axess.

Esbati är en pajas av rang. Tål inte den nissen.

sakine sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
sakine sa...

Grue,
ja jag tyckte det räckte med korta svar.

Vårdnadsbidraget förstod jag att du skulle gilla, men att INTE öppna upp för arbetskraftsinvandring? Varför?

Är du mot invandring mestadels av 'kulturella skäl' (där du utgår från att även arbetskraftsinvandrare avviker från det svenska)?

Fokus...helt okej, de har en del duktiga medarbetare och skribenter. Axess slarvar jag med.

Anonym sa...

Ja, jag tror inte på det mångkulturella samhället. I Tyskland och England har dom fortfarande problem med arbetskraftsinvandrare som kom på 50-60-talen och terroristerna i London i somras var som bekant arbetskraftsinvandrade läkare (!)

Sen tror jag inte på dom ekonomiska argumenten heller, men det är sekundärt. Historiska och nuvarande etniska konflikter borde ha lärt oss att mångkultur inte är en bra idé (Jugoslavien, Israel-Palestina, t o m Belgien (!) nu, etc - listan kan göras lång). Att skapa etnisk heterogenitet är att leka med elden.

sakine sa...

Grue, ah du tänker så.

Själv tror jag just att den usla politik man fört hittills (läs: socialdemokraterna) är att leka med elden: du har breda folklager utanför arbetsmarknaden.

Jag gör ingen kulturell analys av det i första hand, utan en social.

Själv känner jag mig (generellt) tryggare i USA än i Europa. Om man säger så.

Anonym sa...

"Själv känner jag mig (generellt) tryggare i USA än i Europa. Om man säger så."

Hänger inte riktigt med här, precisera om möjligt?

Olika delstater i USA skiftar väl sins emellen i likhet med europeiska staterna?

Detta gäller självfallet inom samtliga sektorer/områden.
En stor och betydande anledning till att många står utanför den svenska arbetsmarknaden i dag är den massiva anhöriginvandringen vilken lamslår det mesta vad gäller nödvändiga och vitala samhällsfunktioner. USA har inte "berikats" med detta i lika stor utsträckning varför det fungerar betydligt bättre där.

/Ove

Anonym sa...

Grue.

Skulle du vilja benämna dig själv som etnoluralist?

/Ove

Jonas Barkå sa...

"Olika delstater i USA skiftar väl sins emellen i likhet med europeiska staterna?"

Vad har det att gör med hur trygg man generellet känner sig?

"USA har inte "berikats" med detta i lika stor utsträckning varför det fungerar betydligt bättre där."

Är det värre med en invandrad anhöring än en invandrad som inte är anhörig? För USA har ju inte direkt lite invandrare de heller... Just nu ungefär lika stor befolkningsandel förstagenerationsinvandrare.

David sa...

Alltså. VARFÖR MÅSTE SOSSAR VARA SÅ TRÅKIGA??? Först trodde jag att det var för att de satt i regering och bara förde slentrianpolitik utan några visioner, ideologier eller tankar, och liksom inte kunde säga något eftersom man inte kan försvara ingenting. Men liksom, nu har de fått det bästa läget de kan få: de sitter i opposition och kan sätta igång på allvar med att gnälla på regeringen. Så aaaargh, hon den sossen i Fokus-artikeln säger INGENTING och Anna Sjödin skriver krönikor i Metro om INGENTING. Alltså nog för att alliansregeringen inte varit tillräckligt radikala för att det skall finnas något att klaga på, men kan de inte titta på Ali Esbati och åtminstone försöka sig på lite retorik? Antar att de helt enkelt har glömt hur det är i opposition...
Sen är det lustigt att en sosse tycker att regeringen inte kan sätta dagordning och leda debatter... Typ hej, vad har ni själva satt för dagordningar, förutom frågan om huruvida Mona är en stor tänkare?

Kul artikel annars, fast jag fattar inte vad som var så kul med Cecilia Stegö Chiló, hon visste väl inte ens vad hon var minister över?