2007-05-25

Jagvillvarautomhusiår.nu
Tänkte lura ut några vänner i morgon kväll, på "picknick". Går det att sitta utomhus? Utan att frysa så värst mycket.

26 kommentarer:

Jonas Barkå sa...

Det var ju varm i går kväll i alla fall. Men man vet ju aldrig med vädret, ett elakt påfund är vad det är...

Anonym sa...

Sakine!

Det ser kallt ut (bilden alltså), men du ser ändå ut att må helt ok, konstigt vore väl annars med en stor bira frmför sig. Tyvärr tycker jag mig även se ngt mindre trevlgt, dvs ett paket med "giftpinnar". Inte bra om du siktar på att bli Sveriges svar på Marion Jones (inte samma gren riktigt men ändå).

Om det går att sitta ute? Ja, det beror nog på hur pass påpälsad man är. Jag såg nyss en snubbe som gick i shorts, linne och barfota.

Inget att rekommendera kanske, men han kände sig väl fri i den outfiten.

Anonym sa...

Saki!

Jag måste bara säga det: Du ser riktigt tjusig ut i vårvärmen!

Jag kommer att tänka på det numera "begagnade" citatet från T Struck: JK. Frågat Sakine om hon vill svänga en bägare? Nej, det har jag inte vågat. Känner mig väldigt utanför den där stockholmsklicken... Men det är säkert bara mindervärdeskomplex. Självklart dricker jag gärna öl med snygga, smarta Saltlakrits-Sakine.

sakine sa...

Jonas, ja det går inte riktigt att lita på vädret än känner jag...men man behöver ju inte vara ute hela natten.

Johan K, shorts, linne och barfota låter kallt.

Ps. Som EXTREMT DRYG stockholmare håller jag mig till folk jag känner IRL :) Men öla ni om ni vill! Ds.

Anonym sa...

Sakine!

Jag förstår dig, jag är ju själv Stokholmare ursprungligen, vi är lite dryga i den bemärkelsen.

Men en kompis som pluggar uppe i Sundsvall säger att det är samma sak där. Det finns tex bastuklubbar vilka kallar sig "järngänget" och dyl, där är ingen 08 välkommen.

Fårm man kalla Williee för "kompis", oj, det vet jag faktiskt inte, själv blir jag ibland kallad såväl "gosse" som "broder" etc från främlingar så jag tänkte att det kanske är ett fullt normalt beteende i dessa kontexter.

Får man kalla dig "kompis"?

/Johan K

Anonym sa...

Tja, jag var i Knivsta igår, och jag satt ute o ölade i en trädgård endast iförd kortärmat till 2 inatt. ...det var ju 16-17 grader igår kväll.

Anonym sa...

Johan K,

Det här spammandet är inte hälsosamt och och blir bara pinsamt för alla som läser.

Du är först att kommentera nästan varenda inlägg och skriver om sakine på ett sätt som för tankarna till Robert de Niros roll i den här filmen:
http://www.imdb.com/title/tt0116277/

"du ser riktigt tjusig ut i vårvärmen"
"het fenomenal tjej" "smart" "kompis" "salt-lakrits-Saki"
"Annars då, allt väl?"

Man skriver inte på det här sättet till folk man inte känner. Sakines kompisar kan skriva mer personligt, då är det normalt. Det tillhör grundläggnade social kompetens att ha lite känsla för vad som är ok och vad som inte är det.
/
Erika

Anonym sa...

Erika!

Låt Sakine "tillrätta" visa mig själv om hon så önskar!

Detta har hon gjort med flera övriga personer (kolla äldre inlägg så får du se). Vidare är en betydande del av mina kommentarer citat från andra, vilka på det ena eller andra sättet relaterar till trådarna, "het" har jag aldrig sagt och salt-lakrits-Saki"
var Tobias Strucks kommentar vilken jag och tidigare även MOSES citerade.

"Annars då, allt väl?" kan väl kanske ses som lite allmänt artigt.

Och att jag ofta är den förste att kommentera trådarna kanske kan bero på att många av ämnena intresserar mig och att jag att jag har en hel del fritid pågrund av "den underbara arbetsmarknaden vilken ger alla jobb, ett skämt, ok!"

Hursomhelst, jag tackar för dig för att du delade med dig av din sk "värdefulla" sociala kompetens.

Anonym sa...

Erika!

Nga saker till:

Jag vet självfallet inte din relation till Sakine, men jag förmodar mkt starkt att "alla" dessa övriga vilka "kommenterar mer personligt" inte kan vara kollegor, barndomskamrater eller kompisar etc. Du kanske har koll på vem som "gömmer" sig bakom alla de olika nicken?

Och hur många ggr har det varit sk "personligt" från min sida. En till tre ggr mig veterligen. I övrigt följer jag oftast trådarna betydligt mer konsekvent och precist än ngn annan, kommenterade du tex vädret när du passade på att "lära" mig lite "social kompetens" nyligen?

Nåväl, jag blir absolut inte upprörd över kritik (i varje fall inte så länge den är konstruktiv), det är endast positivt i de allra flesta fallen. Däremot är denna typ av "pajkastning" inget som jag värdesätter speciellt högt, du dock inte den förste.

Men en blogg är fullt jämförbar med en lägenhet eller ett hus, det är alltså innehavaren som avgör vem som skall vara på insidan och vem som stannar utanför, ingen annan. Detta är jag den förste att respektera.


RL. Det lät härligt i Knivsta men akta dig, förkylningen kommer kanske som ett brev på posten inom en vecka, jag talar av egen erfarenhet. Funderar dock ändå på att premiärbada i morgon.

Anonym sa...

RL. Det lät härligt i Knivsta men akta dig, förkylningen kommer kanske som ett brev på posten inom en vecka, jag talar av egen erfarenhet. Funderar dock ändå på att premiärbada i morgon.

Ännu värre, är nu tillbaka hemma vid gränsen till kontinenten (dvs i Lund, Skåne) ...o här är det bara 12 grader :(

Tim sa...

Eh, ja. Klart att det går. Det är sommar, dammit.

Anonym sa...

RL!

12 grader? Du måste skoja?

Men kanske ändå inte, en bekant uppe i Luleå säger att där uppe har inte ens knopparna slagit ut. Men är det inte varmare generellt sett vid Lund ä´n i tex Sthlm?

Själv bor jag i E-tuna och här badar folk för fulla muggar redan!

Tim!

Vad exakt är det som går, att bada på försommaren?

Är det ingen som badar isvak efter bastun (där detta nu är möjligt). Själv gjorde jag detta förr i världen och det har onekligen härdat mig såväl fysiskt som mentalt, man blir en riktig viking.

Anonym sa...

RL!
12 grader? Du måste skoja?


Nej, det är dagsens sanning ...men en äkta svensk, som jag själv, sitter givetvis i kortärmat även i 12 grader :D

Anonym sa...

RL!

Det känns härligt med en "äkta svensk broder" som kör kortärmat i vått och torrt. Folk tittar alltid på och tycker att jag är galen när jag använder pike i september eller april.

Man blir förmodligen härdad tillslut, dvs man kan nästan inte bli förkyld, ja, det finns ju flera snubbar i Sthlm som går runt i linne, kortbyxor och barfota året om.

PS. Var ligger Knivsta?

Anonym sa...

RL!

Det känns härligt med en "äkta svensk broder" som kör kortärmat i vått och torrt.


Tja, detta är väl kanske mest för att "ge handfasta tips" till den mera "sydländskt" orienterade bloggägarinnan, här på denna blogg

Anonym sa...

RL!

"Tja, detta är väl kanske mest för att "ge handfasta tips" till den mera "sydländskt" orienterade bloggägarinnan, här på denna blogg"

Kanske precisera en smula?

Jag är själv inte ngn sk "äkta svensk", men jag tycker däremot om att använda "sydländskt" inspirerad outfit i det nordiska klimatet, därav "vikingen".

Beklagar "broder."

Anonym sa...

...Kanske precisera en smula..

Inga problem. Jag är, som f ö Saki redan vet sedan länge, ett äkta ariskt ideal :)

Anonym sa...

RL!

Härligt att höra, nu vet jag ochså det. Men vad har det rsten att göra, dvs "handfasta tips" och dyl?

Och du, förtälj för en enkel "bondlurk" vad dessa tecken betyder:

:) och IRL ;)?

Jag måste ju veta om/när jag behöver se upp?

IRL :)

Anonym sa...

Erika!

Jag har nu mkt noggrant gått igenom min totala kommentar aktivitet sedan i början av mars (då jag upptäckte bloggen).

Det visar sig snabbt att du förmodligen inte enbart är väldigt korkad utan även fullständigt blind!

Det totala antalet poster sedan den 2 MARS där jag varit bland de tre första med att kommenteragår nämligen garanteratatt räkna på sina fem till tio fingar.

ALLA som vill kontrollera dessa "fakta" kan själva gå tillbaka till den 2 mars och söka på/efter kommentarer från Johan K eller Johan Kammari (som jag använde inledningsvis).

Men Erika och resten av konspiratörerna kan väl ändå dra till med att jag ibland undertecknar med Saki, Struck, RL eller Moses etc. Allt för att hålla er ALLA i mitt ondskefulla grepp!

/Johan K

PS. Kanske är alla bortplockade kommentarer ochså mina eller vad tror du?

Anonym sa...

Johan K

Ditt överväldigande bevismaterial imponerar. Du är förstås ingen stalker. Du ska också ha en stor eloge för avslöjandet av den stora konspirationen.

/
Erika

sakine sa...

Johan K, jag skulle uppskatta om vi höll oss mer till själva ämnet oftare, även om bloggposter av den här karaktären är mer personliga än politiska.

Som sagt: jag ÄR stockholmare! Vi är lite mer avståndstagande än genomsnittet tror jag. Speciellt på nätet. Vad tror ni?

En balans är bra. Man får själv känna av hur man vill skriva.

RL, du är ju galen som cyklar året om, förvånar mig inte att du klarar av iskalla vårnätter. I Knivsta, av alla hålor!

Tim, jag vill långholma någonstans snart! Helst igår.

Erika, tack för omtanken...!

Anonym sa...

Jag tycker Johan K verkar vara ett under av måttfullhet. Av 21 kommentarer (denna borträknad) har han bara författat 10st.

Anonym sa...

Mors!

Erika.

Det är helt ok, Fred?

Stalker eller inte, jag har dock ojektivitet, fakta och rättvisa som främsta ambitioner?

Sakine.

"hålla oss mer till ämnet." Ja, hoppas verkligen att du inte enbart syftar på mig i detta fall. Det vore i så fall lika logiskt, intelligent och rättvist som när du tidigare endast bad Struck att "besinna" sig, Jonas och Stefan lät du minsann husera fritt.

Gå tillbaka ett tiotal poster och kolla in vem på denna planet som förmodligen är mest precis och konsekvent så får du se med egna ögon (men 08:or fixar kanske inte sådant?)

Krohnman.

Det blir ingen extra matte för din del den här ggn!

Alla kan vara aktivare än vanligt, då det verkligen gäller.

Testa själv!

/Johan K

sakine sa...

Men WH TH F!!!

Jag orkar inte skriva en massa självklarheter: Det jag skriver gäller förstås alla, inklusive jag själv.

Jag hinner heller inte alltid sätta mig in i alla diskussioner och alla detaljer, ord, uttryck som folk gjort sig skyldiga till. Ha lite sunt förnuft så flyter allting på. OK?

Jonathan Leman sa...

sakine

som gammal nörd blir jag förvånad när jag stöter på vad som verkar vara dataförkortningar och inte förstår dem. vad betyder WH TH F?

Anonym sa...

Saki kamrat: What goes around comes around eller hur?

Sunt förnuft, självfallet måste vi alla eftersträva att ha en stor portion av detta. Jag kanske överdrev en aning, men då man vill säga ngt till ALLA kan man helt enkelt skriva ut det, eller bara skriva det utan att relatera till en specifik individ.

Om tex Struck eller Jonte skriver ngt och du specifikt till svara/kommentera detta, visst använd då deras namn elle nick, men inte om det är av mer allmän natur.

OK?

PS. Jag känner mig dock inte kränkt (bara lite kanske, hehe!). Annars då, gick "pickniken" sin gilla gång? Blev det mkt öl och värme i goda vänners lag?

Jonte. WH TH F!!! Jag vågar knappt tänka på vad detta kan betyda!