2007-05-18

Facebook

Har ni upptäckt Facebook? Jag halkade in via en msn-kompis och ser plötsligt att halva bekantskapskretsen håller till där. Det kanske säger mer om min bekantskapskrets (folk som är allmänt data och har för mycket fritid) än något annat, men ändå. Plötsligt ser man också att avlägsna vänner är vänner med ens vänner, äldre bekanta ploppar fram och påminner om gamla tider och alla kontaktar alla.

Fick också veta att jag omedvetet har addat en massa folk som har haft mejlkontakt med mig på gmail. Det är fint. Acceptera bara.

Internet är bra: kontakt med avstånd. Undrar hur folk klarade sig förr.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Sakine!

Det verkar mkt intressant detta med Facebook, jag skall nog kolla upp det närmare. Ett annat sätt att behålla kontakten med sina gamla klasskamrater är ju annars "Stay friends."

"Internet är bra: kontakt med avstånd. Undrar hur folk klarade sig förr".

Jo du, jag tror att man helt enkelt tog till det man hade tillhands dvs tfn och brev (snigelposten).

Men jag måste självfallet hålla med din reflektion där, tänk bara på mobiltelefonen, i var mans hand på mindre än tio år.

Annars då, allt väl?

/Johan K

Unknown sa...

Fick också høra om Facebook hær om dagen, nær jag ringde ett par polare och frågade om det var fotboll på G. Fick svaret att jag skulle acceptera ansøkan på "Facebook". Hade aldrig hørt talas om det, men i Norge anvænder tydligen ALLA det. Skaparen ska tydligen vara en norrman också.

Vældigt anvændbart system nær man ska t ex ska ivæg och spela fotboll 15-20 personer och bara behøver slænga ut massa inbjudningar på facebook, och då se direkt vilka som kommer och vilka som inte kommer.

Unknown sa...

Btw Saki, læst Achberiies krønika i Aftonbladet?

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1072650,00.html

sakine sa...

Firre, tack för länken! Vad skoj.

Innan sista stycket blev jag lite snopen över att han använde sig av liknande sätt att skriva, och samma begrepp, som jag. Men så vände det :)

Kul hur som helst att fler skriver på temat!