2007-05-14

Debatt i all ära, men...

...sedan när blev Gringo experter på SD? Via Hax läser jag att DN rapporterar om detta. Patetiskt.

Gringo borde förbi vad de är: ett gäng medieblattar med skön humor och för en generell samhällskritik. Men nu ska de alltså leka experter på hur man bemöter SD, inför förvirrade och fåniga politiker som vill "visa att de BYYYYR sig".

Ett utmärkt sätt att förminska och förlöjliga ett allvarligt samhällsfenomen. Att man gör det med skattepengar är som vanligt pricken över I:et.

28 kommentarer:

Alfred Hallmert sa...

Så går det när kulturen inte längre får skattepengar utan måste hitta affärslösningar för att överleva.

blattemonstret sa...

du har missförstått allt gumman! jag har förklarat utförligt på min blogg varför kommunerna tjänar på att köpa den här utbildningen av gringos zebra!
läs inlägget under rubriken "sverigedemokrat, varför så mycket hat?"

sakine sa...

Vilken kultur syftar du på?

Tror du på fullt allvar att "gringoismen" är hotad av för lite pengar?

sakine sa...

Mitt inlägg var riktat till "Alfred".

Blattemonstret, puss kompish.

Tobias Struck sa...

Blattemonstret. Det är du med latten och skrivblocket, va? Alla är så rädda för dig, len. Svennehororna tror att du är Big Bad Wolf, men de har ju inte fattat att du bara slickar korporativet in the ass, ju, yo.

Anonym sa...

Läs mer om Gringo & Sd i antirasistiska bloggen ADIOS GRINGO.

http://adiosgringo.wordpress.com/

Unknown sa...

Hahaha

Tobias är en bitter jävel som läst lite för mycket böcker och sett lite för lite verklighet för att kunna tolka ett simpelt jävla online-alias korrekt.

Om du tolkar "blattemonstret" som något kaxigt som ska skrämma, vara nedlåtande och svenskfientligt är du bara efterbliven. Skärp dig.(jag antar att det är namnet du reagerade på, då jag inte såg något blatteaktigt över resten av inlägget)

Btw: http://www.gringo.se/prislista_gringo_2006.pdf

de har ju uppenbarligen redan kollat över lite alterntiva inkomstkällor. Billigt är det iaf inte att casha upp för en helsida på Gringo. Förstår inte att det kan vara så många som diggar och läser skiten. Tröttsam yoyo-humor kombinerat med massa ogenomtänkt gnällande. Och som du säger: att skattebetalarna pejjar är som vanligt pricken över I:et =D

(Är kanske lite hård nu, sååå illa är det inte)

sakine sa...

Adios Gringo, tack för länk och roliga inlägg vännen!

Firat, men-men-men- är inte "monster" något läskigt dåå???

;D

Anonym sa...

Fick höra lite intressant info om Z, C och D från f.d. Gringos idag. En vacker dag kommer deras rätta sidor att avslöjas (det kommer jag att se till), men fram till dess så får vi stå ut med deras skit.

Hopppas bara att det är fler som ser igenom deras fasad.

sakine sa...

Juggen, men jag tycker att de är transparenta. Det här är snarare ett problem hos etablissemanget som tror sig komma undan med allt mellan kultursatsningar och sd-debatter genom att "kjama" ihjäl Gringo.

Som sagt, jag har inget mot deras fester, tidnignar eller grundansats (även om jag tycker att den är fel och bygger på blatten som offer). Men de skjuter sig själva genom att blanda ihop nöje med allvar de inte behärskar.

Anonym sa...

Sakine: Precis så är det, den blandningen av nöje och allvar är riktigt farlig (anser jag) eftersom de utger sig för att föra en massa människors talan, som faktiskt inte har bett om det och definitivt inte på det sättet.

Eftersom de så hårt anstränger sig att markera skillnaden mellan "svennar" och "blattar" så sätter de ju en massa människor i ett fack, trots att de människorna inte villl tillhöra något fack, och allmänheten tror då att "men blattarna tycker ju att det är okej att refereras till och betraktas som blattar".

Det jag menade var att även den här fasaden av "kärlek" som de har byggt upp kommer att raseras då det finns många skäl att tro att de inte är så käeleksfulla egentligen utan enbart ute efter att sko sig på "blattarnas" situation. Det finns ganska starka belägg för mitt påstående men, som sagt, det kommer dyka upp bättre tillfällen att ta upp detta.

En annan sak är att problemet inte enbart ligger hos etablissemanget. Det finns faktiskt ganska många (infödda svenskar) som jag har pratat med om Gringo och de tycker att de är "sköna" och "det är väl kul?", etc.

Och givetvis är det ju inte de som stör sig på dem eftersom många svenskar känner sig "tvugna" att acceptera detta (och t.o.m. tycka att det är lite kul) för att inte känna sig som rasister eller något dylikt trams.

Någonstans så vill de väl inbilla sig att de har gjort något fel och att Gringo är deras "botgöring". Det är det som är så obehagligt.

Tobias Struck sa...

Firat. Oj, vad engagerad du blev. För det första har jag faktiskt inte läst speciellt mycket böcker - det var mest melan 10-14 (mycket deckare). För det andra är jag uppvuxen i en hyreskasern med bara arbetare, min pappa var sjukpensionär och dog när jag var 16, jag hade tre bröder och åt fort för att hinna ta en ny portion innan någon annan hade hunnit före (äter fortfarande fort därför) och blev kallad "tattare" där jag växte upp. Så jag har sett en del av "verkligheten".

Och jag tolkade inte "blattemonstret" som kaxigt, utan som en ironisk figur med tolkningsgrunden att infödda svenskar är rädda för "blattar", vilket jag inte tror är fallet men är något som ironiska intellektuella invandrare som vill bli firade skribenter, kanske gör sig till martyrer för - för att få kela med etablissemanget.

Anonym sa...

Tobias S!

Vilken snyfthistoria...du kvalar in i Sakines blogg med all rättighet...

Har du tänkt på en sak? Du spelar också martyr för att rättfärdiga dig...och det går inte hem i Sverige min kompish om du själv är svensk...annars skulle du ha kunnat få uppehållstillstånd här...ju snyftigare livshistoria desto snabbare går det med pappren...fast Sakine kanske kan berätta lite om det för oss

Tobias Struck sa...

(O)Känslig. Jag blev anklagad för att gömma mig i böcker och inte se "verkligheten". Det var det som jag svarade på. Det handlade inte om att få några fördelar eller att spela offer. För mig är det viktigt att vara rak och ärlig. Det tycker inte jag strebers inom Gringo-gänget är. De legitimerar dålig kultur och förstärker klyftor mellan invandrare och infödda svenskar - utan att själva tillhöra de utsatta grupper som de imiterar.

Anonym sa...

Sakine och co!

Jag beklagar mkt starkt att detta inlägg inte är direkt relaterat till den aktuella tråden, jag känner dock att den är mkt relevant. Detta är ngt att ta i beaktande då SD:s historia skall fram i ljuset.

Det gäller en bok som jag precis håller på att läsa. Det är journalisten och samhällsforskaren Peter Anstrins "Ett sekel med psykiatrin" del 1 av 2. Denna del berör psykiatrins centrala roll i den moderna europeiska rasismens och nazismens histria. Fokus i boken ligger på läkarnas roll i förintandet av handikappade, judar och övriga "oönskade raselement" under andra världskriget, och även under det första faktiskt!

Anstrin drar vidare den förmodligen korrekta slutsatsen att det snarare var läkarna som behövde politikerna och inte tvärt om som det ibland hävdats. Han tar även upp mkt skrämmande händelser från Sverige under WW2, och fram till ca år 1990.

Att det förekom tvångs steriliseringar av utvecklingstörda,svagsinta kvinnor och resande folk etc känner väl de flesta msk till vid det här laget, men Anstrin tar ochså upp den regelbundna och systematiska utrotningen av stora mängder mentalpatienter vid svenska mentalhospital, detta skedde i huvudsak genom svält och social isolering från sina medmänniskor dvs vårdare och andra patienter.

Ryhov I Jönköping anses ha varit det värsta mentalsjukhuset i Sverige, här tvingades de kvinnliga patienterna bla sy hakkorsflaggor så det stod härliga till, syftet med detta var att vara beredda när Fuhren och hans grabbar invaderade Sverige.

Boken är som helhet mkt bred, reflekterande och välskriven etc. Vi får även bekanta oss närmare med militärpsykiatriker JR Rees som efter WW2 ville att psykiatrin skulle agera som femtekolonnare och infiltrera samhället med psykiatri, och genom detta eftersträva/efterlikna diktaturiska principer.

Boken innehåller även mkt annat och rekommenderas mkt starkt för alla som önskar se sambandet mellan politik och psykologi. Kanske att vi vågar kalla det politisk psykologi?

Skrämmande och och verkligen superspännande!

PS. Del två handlar om bla USA, Sovjet och tredje världen.

Anonym sa...

Förlåt, jag glömde att förtydliga nga saker, beklagar detta!

Första delen berör/behandlar tiden från 1850-talet och fram till WW2, förintelsen, Sverige till ca år 1990 och nosar dessutom lite försiktigt på den "nya tiden" dvs efter 1945.

Del två behandlar mkt ingående Sovjetläkarna, belgare och andra europeers fortsatta inflytande och expansion i Afrika ocn mellersta östern etc. Även modern nordamerikansk psykiatri ges betydande utrymme, bla hur psykologiska metoder har tjänat som strategiska stridsmedel inom såväl flotta som flygvapen etc.

Det är dock främst den första delen man behöver läsa för att närmare förstå innebörden av rashygienen, nazismen, rasismen och föraktet för det främmande och/eller "svaga".

Det tragiska i sammanhanget är att läkarna vilka vi trodde hade till uppgift att stötta och hjälpa oss i våra svåra umbäranden snarare verkar ha gjort det motsatta!

Till alla er som tycker att detta "tema" verkar intressant och relevant men inte "orkar" låna böckerna på bibblan, eller inte har nga pengar till att köpa dessa på AB, till er rekommenderar jag "Goglesök". Sök då tex på: Anstrin, Ryhov och mentalvård i Sverige, WW2, sökorden går givetvis utmärkt att kombinera, och jag lovar er ni kommer att hitta en hel del matnyttigt innehåll!

PS. Jag hoppas verkligen att jag inte satt läkarskräck i er genom detta inlägg!

Anonym sa...

Hahaha, helt otroligt.

Politiker ska alltså undervisas av upphaussade 'media-blattar' (för skattepengar) i hur man bemöter SD:s argumentation ...mycket komiskt, det här kan ju istället bli rena bumerangeffekten :D

blattemonstret sa...

Det är Zebra och inte Gringo som ska hålla i undervisningen! Och blattemonstret kan stolt bekräfta att Zebra inte nämner ett ord, monstret upprepar: INTE ETT ORD om SD på sin hemsida där de presenterar sig själva och vilka tjänster man kan köpa om dem.

För de som är intresserade finns det en länk till en intervju med Carl Sahlin som ska hålla i utbildningen på blattemonstrets blogg. Inlägget heter Sahlin on Sahlin!

Anonym sa...

Blattemonstret:

Där ser man, det finns alltså både Zebra o Gringo och Sahlin och Sahlin.
För mig är det en Sahlin för mycket :(

Är förresten Zebra någon sorts Gringo-klon?

blattemonstret sa...

Zebra är konsulter! Gringo är festfixare!
Wunderbar kombination!

Anonym sa...

Zebra är konsulter! Gringo är festfixare!
Wunderbar kombination!


Aha, så klientelet som fick pk-carte blancé i Metro i 2-3 år var enbart 'festfixare'? Ok, då ramlar poletten ner.

Detta var verkligen 'Wunderbar'!

blattemonstret sa...

Ja vad trodde du att de var? Samhällskritiker?

Anonym sa...

Ja vad trodde du att de var? Samhällskritiker?

Nej, det är väl det sista de varit.

Tobias Struck sa...

Blattemonstret. "Ja vad trodde du att de var? Samhällskritiker?"

Tja, jag trodde att de var försöksdjur i ett sociologiskt experiment som gick ut på att se hur mycket låtsasblatte en svenne kan bli.

blattemonstret sa...

Tobias: Gringo är så äkta man kan bli. Därför behöver de inte bevisa nåt. De behöver inte kritisera nåt. Visst är det festligt?

Tobias Struck sa...

Blattemostret. Äkta, yo: Keepin it reeeal. Men hur fake är Gringo?

- Gringo är så fake, att Kungen blir avundsjuk.

- Gringo är så fake, att A-teens framstår som ABBA i jämförelse.

- Gringo är så fake, att om Gringo är äkta, så är griskött kosher.

Äkta utanförskap känntecknas av konflikt med etablerade värderingar. Gringo leker utanförskap för skattepengar. Ha! Visst är det Stureplans-festligt?

blattemonstret sa...

Tobias: Du gillar också gringo! Då kommer du älska min blogg!

Tobias Struck sa...

Kakmonstret. Me like cookies. Me check your blog :)