2007-05-21

Carl Sahlin från Gringo

*fniss*, *fniss*...."aaah, det är inte sant liksom".

Är det här på riktigt? Skrolla ner till:

Debattera eller försöka tänka bort dem?

I programmet 23 april 2007
Förr försökte politiker och journalister tiga ihjäl främlingsfientligheten men det är en tankegång som allt mer överges. Kanske är det Mona Sahlins debatt mot Sverigedemokraterna i TV4 som startar debattviljan. Om man nu vill bemöta Sverigedemokraterna - hur gör man då? Det finns kurser numera.

Det värsta var när han skulle kommentera invandringens kostnader. Inte ett pip om Jan Ekberg, inte ett pip om hur Åkesson har "justerat siffra" det senaste året.

Inte för att jag har särskilt höga tankar om politiker, men vad är det för typer som köper det här?

31 kommentarer:

Johan Hedin sa...

Vad exakt länkar du till? Man kommer bara til en allmän sida om SR-Sörmland, där huvud-inslaget verkar handla om musiken i länet.
Skriv ut vad som sägs istället.

sakine sa...

Glid ner lite! Till detta:

-------------

Debattera eller försöka tänka bort dem?

I programmet 23 april 2007
Förr försökte politiker och journalister tiga ihjäl främlingsfientligheten men det är en tankegång som allt mer överges. Kanske är det Mona Sahlins debatt mot Sverigedemokraterna i TV4 som startar debattviljan. Om man nu vill bemöta Sverigedemokraterna - hur gör man då? Det finns kurser numera.

--------------

sakine sa...

Hedin, jag uppdaterade inlägget. Tack för ditt påpekande!

Anonym sa...

Åhå, tack för det tipset. Det allra sista han sa, att Sverige skulle gå i konkurs om vi skickade hem alla invandrare (eller något i den stilen), lät ganska så suspekt. Både begreppsmässigt och faktamässigt. Jag undrar var han har fått det ifrån.

sakine sa...

Dennis, ja bara det gav en hint om vilken nivå killen ville argumentera på.

En sak är säker: Gringo vet inte vad de pratar om. Hur svenska kommunpolitiker ska "krossa Sd" med deras snömos återstår att se.

Usch. Man skäms som debattförespråkare.

Anonym sa...

Känns som att det är fruktansvärt generaliserande att kritisera Carl Sahlin baserat på en kort radiointervju. Vad ska han göra, rabbla fakta?

Att utgå från motståndarens argument är väl en självklarhet, vilket t.ex. Mona Sahlin inte lyckades med. Tidningen Gringo gör ju precis det, visar upp sanningen bakom medias (och SD.s) myter.

Kanske borde de som gnäller här istället göra något själva, fast det är alltid lättare att vara destruktiv än konstruktiv.

sakine sa...

Manilla, jag reagerar för att jag har skrivit en rapport om invandringens kostnader och för att jag har följt Sd i flera år. Även signaturen Dennis här ovan har tidigare skrivit om siffrorna kring invandringens kostnader.

Ja, C Sahlin kunde ha passat på att säga något seriöst och trovärdigt.

Det gjorde han inte. Tvärtom visade han just hur lite han har på fötterna. Läser han här och nu får han gärna kommentera.

Och visst, jag är alltid konstruktiv. Läs min krönika på onsdag.

Anonym sa...

Kul.:) Journalisten bara garvar ju åt honom när han säger "om vi skulle tömma hela Sverige på invandrare, då skulle Sverige gå i konkurs". Först har han klagat på hur Sd använder fakta, sen kommer han själv med ett totalt overifierat och bisarrt påstående (Sd har aldrig talat om att "tömma Sverige på invandrare", så det är en halmgubbe så det skriker om det dessutom). Tala om pajas.

Att Sd använder fakta är ju jättebra. Faktum är att Sd har utmärkt sig som några som kommer med hårda argument och siffror i den här debatten, medan Måna och hennes hantlangare bara kommit med massa snömos i vanlig ordning. Nivån på många Sd-kritikers argumentation är tragisk. Man verkar tro, för att låna en idrottsterm, att det bara är att ställa ut skorna så vinner man.

Niklas Frykman sa...

Sakine - meet Jörgen Danielsson...

Anonym sa...

Gringo är endast smågrus!

Expo är definitivt helmantlade kulor (full metal jacket).

Expo är USA och Jimmie Åkesson (SD), Klas lund (SMR) och Marc Abrahamsson (ND) etc är rödingarna i Vietnam!

yippee yay kie mutherfucker!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
sakine sa...

Posta inte anonymt!

(Välkommen att skriva om ditt inlägg).

Anonym sa...

Jag tycker fortfarande att det är orimligt att Carl Sahlin i en simpel radiointervju ska börja rabbla fakta. Han ska utbilda politiker i att ta debatten, något som bevisligen behövs. Om ni tolkar in någon kompetensbrist på det området baserat på denna korta radiointervju tror jag det snarare handlar om era fördomar gentemot en svart man från en förortstidning.

Alla kan inte tillhöra den etablerade vita medelklassakademikereliten you know...

sakine sa...

Maniella, VAD har detta med "medelklassakademikerelit" att göra?!

Menar du att folk från "en förortstidning" inte ska ha samma faktakrav på sig?

Hela historien vittnar om nervösa politiker med uselt självförtroende.

Min kritik riktas mot dem - inte mot Gringo i första hand.

Anonym sa...

Det jag menar är att det inte verkar finnas en acceptans för någon som inte är just vit medelklassakademiker att ta debatten.

Carl Sahlin och Zebra är inte Expo, Vilket ingen har påstått heller. Det är till och med två helt olika delar av det antirasistiska arbetet, och personligen tror jag att en aktör med erfarenhet från det samhälle SD målar upp skräckscenarier kring behövs, precis som Expos stora resurser till granskning behövs.

sakine sa...

Frykman, är det en av politikerna som vill "utbildas"?

Manilla,jag tycker att "vanligt folk" ska ta debatten. Men man vinner ingen debatt genom att flamsa bort viktiga frågor. Jag hör genomskinligt trams när jag läser vad Gringo-representanter hittills har sagt och skrivit om Sd och debatten med Sd.

De borde "hålla sig till språkfrågan" som jag sa till en gringo (privat) i går. Inte ge sig in på områden de inte har koll på.

Niklas Frykman sa...

Det var han som var i det andra inslaget i samma ämne. Länken nedanför. Jag orkade inte lyssna så länge att jag kunde höra om han kände ett behov av att utbildas ska erkännas. Men det är väl troligt, eftersom han fick vara med i radio. ;)

Hursomhelst är det en gammal bekant (antagonist) från det kommunala verkstadsgolvet.

sakine sa...

Frykman.

Suck.

Jag pallar inte höra mer. Du är väl lokalpolitiker? (Ledsen om jag tar fel). Hoppas att du protesterar mot alla kommunala pajasprojekt och "utbildningar" som kommunen ödslar stålar på.

Anonym sa...

Denne Niklas Frykman!

Han är Eskilstuna son och FP:are om jag inte misstar mig grovt?

Niklas Frykman sa...

Johan K - korrekt uppfattat.

Saki - jag har sagt nej till fler saker än jag kan minnas. Problemet med att hamna i opposition är att skiten blir genomförd ändå. :P

Anonym sa...

Niklas Frykman!

Jag bor själv i E-tuna sedan fem år tillbaka (tidigare i Nyfors numera i Vippan). Ni fick min röst 2006, helt klart ett mkt bra val.

Vet du ngt om Sibell Yilmaz, är hon kvar inom M?

Niklas Frykman sa...

Hon är kvar i (m) men inte i Sverige. Enligt de framtidsplaner jag hörde i vintras sitter hon nu på välbetalt jobb på advokatfirma i Bryssel.

Anonym sa...

Niklas Frykman!

SD erhöll väl två mandat i E-tuna i höstas men har väl bara en kandidat eller hur?

Niklas Frykman sa...

I stort sett korrekt. De hade faktiskt en snubbe till men han avsade sig platsen.

Anonym sa...

Fast jag fattar fortfarande inte på vad du baserar deras påstådda inkompetens vad gäller SD? På en kort radiointervju?

Varför inte ge dem chansen först, sen kritisera (om det behövs)? Tänk om det las lika mycket krut på att kritisera SD och deras medlöparpartier som bloggosfären lägger på att kritisera Gringos SD-projekt.

sakine sa...

Manilla, det ena utesluter inte det andra! Gringo har kommit undan lite väl länge.

Anonym sa...

Fast de har ju knappt ens börjat med SD-grejen som jag förstår det? hur kan det vara att "komma undan väl länge"?

sakine sa...

Manilla, ja och redan gjort bort sig. Fantastiskt.

Det kanske blir mer om detta i en morgonsoffa i morgon, då utvecklar jag kritiken. Håll utkik.

Anonym sa...

Utveckla får du definitivt göra, som jag ser det har du inte ens inlett. Att bygga kritik på en minutlång radiosnutt är definitivt inte rätt metodik för någon som vill försöka läxa upp SD-kritiker.

sakine sa...

Manilla, det handlar inte om "SD-kritiker" som ska läxas upp.

- Gringo är inte insatta i ämnet
- Gringo är inte rätt tidning/grupp personer som har trovärdighet i frågan
- Skattepengar ska inte gå till skit

Det är politikerna som gör fel.

Kan du inte argumentera för varför du TYCKER att gringosarna är rätt personer att hålla i dessa utbildningar?

Jonathan Leman sa...

Manilla

förutom att gringo känns oseriösa kan man faktiskt ifrågasätta deras patos. Skulle vara intressant att se vad du tycker om detta:

http://gokenjonte.blogspot.com/2007/05/bakom-gringos-krleksbudskap.html