2006-07-12

Så typiskt Sverige

...detta med Ryan Air.

Ett steg närmre hyddor och isolation. Oigenomtänkt fjantskatt, grönrött och så jävla fånigt.

Vore det inte för att miljöpartister är så söta och rara vet jag inte vad jag hade hittat på. Frågan är bara hur länge de ska få komma undan?!

22 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen, hoppas resten av EU hänger på. Skönt att RA tog sitt pick och pack och drog innan lagen ens gått genom

sakine sa...

Resten av EU? Varför skulle det? Bäst vore bränsleskatter på det flyget faktiskt orsakar i miljöväg. Ingen äcklig pajaslag i syfte att förhindra allt flyg, och i syfte att isolera folk från omvärlden.

Internationalismen och globaliseringen är det värsta som hänt den svenska vänstern.

Lille Sverige räddar miljön...tsssss!

Anonym sa...

Huvudet på spiken Saki, bränsleskatten är till för att isolera Sverige så att sossarna kan fortsätta den kommunistiska revolutionen. Att jag inte tänkt på det förut...

Anonym sa...

Ibland visar du ett så stort förakt mot sverige Sakine, så man undrar vad du ens gör här?

sakine sa...

Sia ditt spån, skilj på flygskatten och bränsleskatt!!

Anonymous, ja undrar jag också ganska ofta.

Men inte nu för tillfället när det är sommar och gött.

Nämen seriöst, jag tycker att det är vi gnällapor som verkligen bryr oss om Sverige. En kritiker tror på förbättring och förändring. Jag är faktiskt mer svennenationalist än vad jag ger sken av. Men pssst!, säg det inte till någon.

Anonym sa...

Saki, det är inte jag som konspirerar om huruvida sossarna försöker isolera det svenska folket. När du förklarat det där ytterliggare ska jag förklara kopplingen bränsleskatt (för flyget) och flygskatt...

sakine sa...

Sia, de gör det säkert omedvetet :o)

Det är ett urkorkat förslag. Som vanligt.

Anders Wallner sa...

Tipsar om ett inlägg av Karin Svensson Smith - Flygskatt behövs och Flyget ger skattenedsättning.

hrm sa...

Karin Svensson Smith hävdar ju också att de som dör i trafiken är en osynlig del av mäns strukturella våld mot kvinnor, så att hon inte riktigt har alla indianer i kanoten råder det väl inget tvivel om.

Sakine: Ogenomtänkt*

sakine sa...

Anders, tack för länk...men skattenedsättning? Please...kom inte dragandes med sånt. Allt handlar om att hindra och höja.

Beskatta gärna det miljöfarliga, men dundra inte till med en svepande flygskatt som leder just till den situation vi nu får.

Vadskajagnuflygamed?

Anders Wallner sa...

Som det är nu väljer folk att flyga för att det är billigare, det är inte ekologiskt hållbart. Tågpriserna måste ner och flygpriserna upp.

Folk tjänar på skatteväxlingen, man får mer pengar i fickan. De som vill kan fortsätta lägga pengar på att flyga, men folk ska ha möjlighet att välja det miljövänligare färdmedlet.

sakine sa...

Anders, Anders, Anders. Tror att vi får nöja oss med att vara överens om att vi aldrig blir överens i miljö-, ekonomi- och yttrandefrihetsfrågor.

När jag ser mer pengar i fickan på grund av er politik lovar jag att ropa till. Erkänn hellre att det ska kosta att leva i/av naturen. Kosta vad det kosta vill, men kosta ska det.

Tomas Melin sa...

Jag tyckte i och för sig att det var vad Anders skrev, men jag kan vara mer explicit:

Det ska kosta att förstöra våra barns framtid. Helst ska det kosta lika mycket som det kostar att "städa upp" skiten efteråt, men eftersom det inte är möjligt ska det kosta så mycket att marknaden får större incitament att utveckla miljövänliga(re) alternativ. När sådana finns uppe kan vi ändra skatten från allmän flygskatt till bränsleberoende skatt. Idag är skillnaden bara hypotetisk.

sakine sa...

Tomas, ja jag zappade där och "blev" Anders.

Miljöfrågor ja, men allt har sin balans. Jag tycker att ni saknar balans. För mycket symbolik och idealism ser jag inte poängen med. Hoppas verkligen att ni får mindre makt snart (även om jag har röstat på Mp *skäms*)..

Ragnar Moberg sa...

Bara för att jävlas så måste jag berätta för dig saki att flygskaten var ursprungligen ett förslag från fp som röstades ner på 90-talet.

Fö. så ser jag en hel del nackdelar med skatten öven miljömösigt då det är passagerare som beskattas och inte det faktiska uttsläpet.

Gissa vilket altenativ som får högst beskatning:
1. Ett mordent flygplan med 40 passagerare på 40 platser.
2. Ett gammalt plan med 10 passagerare på 10 00 platser.

Anonym sa...

Miljöfrågor ja, men allt har sin balans. Jag tycker att ni saknar balans.

Men kan inte du peka ut exakt vad som är fel med förslaget?
Du har konspirerat om att detta är ett sosseknep för att isolera Svergie från omvärlden, sagt att jag blandar ihop saker och nu säger du att förslaget inte är balanserat. Men du har inte en endaste gång kritiserat förslaget ur en sakpolitisk synvinkel. Jag börjar tro att du inte har läst förslaget...

För mycket symbolik och idealism ser jag inte poängen med.

Ytterliggar helt tomma bortförklaringar som ger sken av att du inte vill prata politik. Hur ska en miljöpartist svara på det där? Typ:
- Okey, men om vi blandar bensinen med hallonsaft, blir det balanserat?

Nej, som sagt, hade du haft argument så hade du kritiserat förslaget sakpolitiskt samt lagt fram egna förslag. Men då inget annat parti än MP bryr sig om dessa frågor är det svårt att hitta både motargument och motförslag (I det fall där man har läst förslaget, vilket är ganska tydligt att du inte har).

Sia - ett steg närmare att rösta på MP i valet

Anders Wallner sa...

Sia - ett steg närmare att rösta på MP i valet
Du är välkommen, grabben.

För övrigt så var väl inte RyanAirs affärer i Sverige lönsamma i vilket fall som helst?

sakine sa...

Ja, Sia du bör nog överväga det. Miljöpartist där.

Gunnar andrén redogjorde för det jag tycker bra på SVT24 häromdagen: bränsleskatt ja, men ingen svepande flygskatt. Tänk efter, kom med klara och tydliga besked så att flygbolagen kan planera sin verksamhet.

Gör om, gör rätt.

Ragnar, ska inte du också gå över till mp?

Sia, du redogör inte för något själv mer än kritiserar mina meningar som riktar sig till miljöpartisterna? Jag väntar med spänning. Anders har inte heller kommit med mer än att han verkar ha klippt och klistrat från Mp:s hemsida.

Anonym sa...

Som jag trodde, du har inte läst förslaget.

Sedan kan du inte kräva att jag ska specifisera mina svar. Jag måste ju veta vad du är kritisk till, något som du inte ens vet själv i dagsläget då du inte läst förslaget

sakine sa...

Berätta det förträffliga.

NÄR du läst förslaget.

;)

sakine sa...

Sia, vad smiter du från msn för? Har något viktigt att säga: Långholmen kl 18.00. Det kommer en miljöpartist också, av Krohnman att tyda ;)

Trevliga människor får dyka upp.

sakine sa...

Aaah. Ändrade planer. Glöm.

Höres.

& återkom om varför flygskatten är bra.