2006-07-19

Folkpartiet socialisterna

Nu vill även folkpartiet behålla hyrestaket. Varför är jag inte förvånad? Man är inte alls intresserad av marknadshyror, "eller att införa dem bakvägen".

Tidigare under året drev Hyresgästföreningen kampanjer mot Alliansen i frågan om hyrestaket. Nu kramar man folkpartiet. Nina Lundström, folkpartiets bostadspolitiker nr 1 är "sorgsen att politiken missuppfattats".

Som tur är, är övriga borgerliga partier mer stabila än (f)lipp-flop(p) i bostadsfrågan.

7 kommentarer:

Unknown sa...

Uuh, låter ju korkat.

Men hon verkar inte bara ha dumma idéer. Jag googlade litet och fick se henne presenterad som bostadsministerkandidat för Alliansen. Hon verkar vilja ta bort litet korkade lagar och subventioner åtminstone.

Kan ju annars citera en vän från imorse:
"Huvudsaken är att Hans Karlsson, Mona Sahlin, Göran Persson och Ibrahim Baylan försvinner ut ur svensk politik för evigt. En blind bäver gör ett bättre jobb."

(Lövdén hör nog dit också.)

Peter sa...

Hoho, om folkpartiet är liberaler så är jag nog mer liberal än jag trodde...

sakine sa...

Tack Doyobi, strö salt i såren bara.

Gunnar, ja....suck. Jag ska strax i väg på någon intern fp-tidning-intervju mellan mig och henne.

Mycket trevlig och snäll kvinna vad jag vet. Men...jag får samma vibbar som när Fp skulle smöra för facket och började mumla om övergångsregler för nya EU-medborgare.

Unknown sa...

Man får lätt känslan av att Fp vill suga till sig högersossar nu när Centern blivit tydligt borgerliga och Moderaterna blir allt mer liberala. Å ena sidan är det bra med en inkörsport för dem, å andra sidan är dessa sossekompromisser i nio fall av tio korkade.

Nej vänta nu... tio fall av tio, ska det vara.

Niklas Frykman sa...

Visst går det att rättmätigt klaga på att att fp:s bostadspolitik inte är marknadsekonomisk. Instämmer. Däremot har den aldrig varit något annat, så något flipfloppande är det väl inte..?

sakine sa...

Niklas, du har helt rätt.

Jag vet inte varför jag förvånas. Det har väl att göra med inre önskningar och ett evigt önsketänkande. Jag bör nog genomgå någonslags psykoanalys. Alternativt droppa av partipolitiken helt och hållet. Är inte ens formellt medlem i fp längre, så det lutar åt det senare.

Gunnar, ja och det tror jag att man vinner (s)röster på. Vilket alltid är lajbans i sig. Men...till vilket pris?

Anonym sa...

Har i Holland ar skillnaden mellan hyror satta av privata agare och de satta av de andra bolagen (vagar inte saga om de ar halvkommunala eller inte) - dubbel. Som laglonearbetare kan jag bara dromma om att hyra en privat lagenhet - omojligt. Jag ar j-t tacksam att det oxa finns en reglerad hyresmarknad genom de dar bolagen (Haagwonen, Staedion, Vestia) genom vilka jag i framtiden forhoppningsvis ska kunna fa tag pa en lagenhet istallet for bara ett rum.
efterfragan ar sa stor i staderna att de privata vardarna kan ta vilka hyror de vill - alla maste ha nagonstans att bo.