2005-11-12

Kurdistan & ZambiaLika som bär?

Jag kanske inte ska vara så nojig inför Zambiaresan. Hittade bilden till vänster, den är från i somras. I en av byarna hade en brud haft ihjäl en kille för att han vägrade gifta sig med henne. I Zambia finns också en hel massa underliga traditioner, bl a den att du blir av med HIV om du sätter på barn.

Den 26:e drar jag.

5 kommentarer:

Fredrik Lindholm sa...

Du kanske skulle ha gått på H&M för att träna dig i närstrid.

sakine sa...

Hah! Ja. Jag ska stida lite i dag är det tänkt.

I Zambia har jag verkligen inga tankar på att slåss så att blodet stänker.

Fredrik Lindholm sa...

Ha det så kul. Antar att du kommer tillbaka med en lista på argument för att inte investera i Zambia.

sakine sa...

Tack.

Tja, du vet väl var jag står i biståndsfrågan. Gärna effektivt bistånd, men bara som hjälp till självhjälp. Inte för självterapi för västerländska SIDA-tanter. Bäst är förstås frihandel/en kombination.

Resan kommer att ha en RFSU-prägel (vi åker ju ner med dem), så det lär nog produceras såväl artiklar om HIV-problemen & demokratisk och ekonomisk utveckling.

Fredrik Lindholm sa...

Det enda exemplet på "hjälp till självhjälp" som fungerat var marshallplanen. Och efterssom Tyskland och Japan var slagna i grunden hade de inte så mycket att säga till om. Men inte ens det sköttes helsnyggt. Man passade även på att kriminalisera pornografi i Japan.

Den enda lösningen på Afrikas problem är att helt enkelt smälla ledarna i skallen med några lämpliga böcker. Om någon kyrka har en vänförsamling och bedriver bistånd i liten skala, fine. Men inte ett skatteöre skall gå till bistånd överhuvudtaget.